Wed Meesters | Wedden op Excelsior

Wedden op Excelsior

Wedden op Excelsior is nu spannend! De club uit Kralingen is sterk bezig en dat kan nog wat leuks opleveren.

Al vele jaren is Rotterdam hofleverancier van clubs in Eredivisie en Eerste Divisie. Feyenoord en Sparta zitten nu in de Eredivisie, Excelsior hoopt snel weer de Keuken Kampioen Divisie te verlaten. Als je spelers als Robin van Persie deels kunt voortbrengen, moet het toch een kwestie van tijd zijn. De club uit Kralingen is sterk bezig, dus denk bij je volgende inzet aan wedden op Excelsior.

Geschiedenis van de club

Excelsior (Latijn voor steeds hoger/beter) was in het begin van de twintigste eeuw een van de eerste arbeidersclubs van Nederland. Een groepje vrienden uit Kralingen richtte de club op 23 januari 1902 op en zij kwamen toen al op Woudestein bij elkaar om te voetballen. In de beginjaren schommelde Excelsior tussen verschillende divisies, maar in 1930 kwam het eerste hoogtepunt. Excelsior behaalde de finale van de nationale beker, maar Feyenoord was met 1-0 te sterk.

Toen midden jaren ‘50 het betaald voetbal werd ingesteld door de KNVB, was Excelsior de eerste tien jaar te vinden in de Eerste Divisie. Maar na een degradatie in 1965 speelde de club zelfs vier seizoenen in de Tweede Divisie. Door twee promoties op rij kwam Excelsior in 1970 voor het eerst in de Eredivisie terecht waarna het grote gejojo begon.

De afgelopen 50 jaar degradeerde Excelsior acht keer naar de Eerste Divisie, de langste periode daarin duurde van 1988 tot 2002. Door de samenwerking met Feyenoord en het stallen van Feyenoorders bij Excelsior vanaf midden jaren ‘90 kwam de club in 2002 eindelijk weer eens op het hoogste niveau. Maar opnieuw ging het op en neer en sinds 2019 is Excelsior weer de enige Rotterdamse club die op het hoogste niveau ontbreekt. Excelsior won overigens de Eerste Divisie in 1974, 1979 en 2006.

Laatste nieuws over Excelsior

Wedden op Excelsior met bonus

Het seizoen 2021-2022 kan weer voor lachende gezichten gaan zorgen in Kralingen, want Excelsior is sterk bezig. Na een vijfde plek in de eerste periode won Excelsior overtuigend de tweede periode en staat de club stevig in de koppositie van de Keuken Kampioen Divisie. Gemiddeld vallen er bijna vier goals in wedstrijden van Excelsior, dus wedden op Excelsior kan vaak iets leuks opleveren.

Clubiconen Excelsior

Al in 1928 was er een eerste speler van Excelsior die voor het Nederlands Elftal uitkwam, namelijk Maarten Grobbe die in 1928 en 1929 twee interlands speelde. In 1946 volgde Arie Vermeer met één interland en in 1953 speelde Heimen Lagerwaard ook één interland. Kort hierna werd juist een trainer een van de clubiconen van Excelsior, want Bob Janse was tussen 1956 en 1976 verdeeld over vier periodes in totaal tien jaar trainer van de club.

Janse was ook verantwoordelijk voor het debuut van Thijs Libregts bij Excelsior in 1958. De middenvelder speelde vier jaar voor de club en vertrok vervolgens naar de grotere club in Rotterdam, Feyenoord. Na zes jaar keerde hij toch weer terug op Woudestein om daar nog vier jaar te spelen tot 1972 alvorens hij stopte. Drie jaar later werd hij op zijn 34e trainer van Excelsior en na vijf jaar verwisselde hij de club voor eerst PSV en daarna Feyenoord. In 1988 en 1989 was hij ook nog bondscoach van Oranje.

In de jaren ‘70 kende de club uit Rotterdam enkele spelers die Woudestein lang trouw bleven zoals Thijs Kwakkernaat, Sjaak Roggeveen, Eddy van der Roer en Gerrit en Aad den Butter. Maar ook de laatste jaren zijn er een aantal mensen geweest die hun hart verpand hebben aan Excelsior. Spelers als Ryan Koolwijk en Luigi Bruins groeiden op bij de club en kwamen later nog eens terug. Afgelopen seizoen nam Excelsior afscheid van André Hoekstra die ruim 20 jaar assistent-trainer was geweest.

Terugblik seizoen 2021/2022

Excelsior degradeerde in 2019 na vijf jaar Eredivisie weer naar de Eerste Divisie. De resultaten waren de afgelopen drie seizoenen niet denderend (zevende, negende en zesde). Maar toch wisten de Rotterdammers zich weer naar de Eredivisie te vechten. In drie rondes play-offs wonnen ze achtereenvolgens van Roda JC, Heracles Almelo en ADO Den Haag. Vooral de ontsnapping tegen ADO via Thijs Dallinga was memorabel.

Vooruitblik seizoen 2022/2023

Excelsior weet natuurlijk dat het weer tegen degradatie zal moeten strijden in het Eredivisie seizoen 2022-2023. Trainer Marinus Dijkhuizen zag deze zomer de eerder genoemde Thijs Dallinga vertrekken naar Toulouse. Daarvoor in de plek kwam Mike van Duinen over van OFI Kreta. ‘Rooie Mike’ is natuurlijk een product van ADO Den Haag, maar speelde tussen 2016 en 2018 ook al voor Excelsior. De andere ervaren aanwinst is Yassin Ayoub. De Marokkaan speelde tussen 2012 en 2018 voor FC Utrecht, maar raakte daarna in de vergetelheid bij Feyenoord en Panathinaikos.