Wed Meesters | Wedden op FC Emmen

Wedden op FC Emmen

Wedden op FC Emmen met leuk voetbal en opmerkelijke shirtsponsor. De echte volksclub doet weer goed mee in de Divisie dit seizoen!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Sinds de toetreding tot het betaald voetbal in 1985 was FC Emmen eigenlijk vaste klant in de Eerste Divisie. Maar in 2018 leerde Nederland de club pas echt goed kennen. Met leuk voetbal, een opmerkelijke shirtsponsor en aantrekkelijke wedstrijden. De club doet weer goed mee in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen, dus wedden op FC Emmen kan lonen.

Geschiedenis van de club

Over vier jaar kan FC Emmen het honderdjarig bestaan van de club vieren, want de enige profvoetbalclub uit Drenthe is opgericht op 21 augustus 1925 onder de naam Noordbarge Emmen Combinatie (NEC). Een jaar later werd de naam echter al veranderd naar VV Emmen. Halverwege de jaren ‘50 werd het profvoetbal geïntroduceerd in Nederland, maar het zou nog 30 jaar duren totdat men in Emmen betaald voetbal speelde.

Van de jaren ‘20 tot 1985 speelde Emmen dus op amateurbasis. In 1946 promoveerde de club naar het hoogste niveau in de vorm van de Eerste Klasse (Noord) van de KNVB. 1975 kwam het grootste succes van de club tot dan toe met de titel in de Hoofdklasse C en het zondag-amateurkampioenschap.

In 1971 verdween de tot dan toe enige Drentse voetbalclub uit het betaald voetbal, SC Drente. Vele ogen waren gericht op Emmen om die plek over te nemen, maar het duurde dus tot 1985 voordat het zover was. In de jaren daarna bereikte FC Emmen vaak de nacompetitie en in 1990 promoveerde de club al bijna naar de Eredivisie, maar was sc Heerenveen nipt te sterk. In 2017-2018 was er dan eindelijk de promotie en verbleven de Drenten drie seizoenen in de Eredivisie, en haalden ze zelfs het internationale nieuws met EasyToys als shirtsponsor. Weet je niet wat EasyToys verkoopt? Het is geen speelgoed voor kinderen…

Laatste nieuws over FC Emmen

Wedden op FC Emmen met bonus

Gaat het FC Emmen lukken om na een jaartje Keuken Kampioen Divisie meteen weer terug te keren in de Eredivisie? Voorlopig ziet het er goed uit voor de club van trainer Dick Lukkien. FC Emmen is de minst gepasseerde ploeg in de Keuken Kampioen Divisie, dus wie weet is naast wedden op FC Emmen ook interessant als het gaat om het aantal doelpunten of tegendoelpunten? Check de odds bij de bookmakers!

Clubiconen FC Emmen

FC Emmen is een echte volksclub en in de loop der jaren zijn het vooral Nederlandse spelers geweest die hun hart voor langere tijd aan de club hebben verpand. Van 1990 tot 2002 was dat spits Michel van Oostrum, die met tussenpozen bij andere clubs in totaal tien jaar bij Emmen heeft gevoetbald. In de opeenvolgende seizoenen 1995-1996 en 1996-1997 was hij zelfs topscorer van de Eerste Divisie en in dat laatste seizoen ook van de KNVB Beker.

Uit dezelfde tijd kennen we ook de speler met de meest passende naam voor FC Emmen, Martin Drent. Tussen 1991 en 2007 speelde hij alleen voor clubs uit het noorden, namelijk BV Veendam, FC Groningen en tussen 1993 en 1999 FC Emmen. De speler met de meeste wedstrijden in het shirt van FC Emmen na Van Oostrum is René Grummel. De middenvelder was van 1991 tot 2000 alleen maar actief voor de Drentse club, de laatste jaren ook als assistent-trainer en hoofd jeugdopleidingen.

De clubiconen van FC Emmen lijken voornamelijk uit de jaren ‘90 te komen, want Jan de Jonge voetbalde er tussen 1989 en 1996 en was vervolgens twee jaar assistent-trainer en drie jaar hoofdtrainer. Joseph Oosting had twee periodes bij FC Emmen als voetballer, van 1988-1993 en 1999-2006. Daarnaast was hij van 1993-2007 jeugdtrainer en daarna zes jaar assistent. Roy Stroeve kende een soortgelijke carrière met 1994-1999 en 2006-2010.

Terugblik seizoen 2021/2022

FC Emmen was tussen 2018 en 2021 een leuke aanvulling op de Eredivisie met aantrekkelijk voetbal. Ze degradeerden echter in 2021, maar het verblijf in de Eerste Divisie bleef bij één seizoen. Want succestrainer Dick Lukkien loodste zijn ploeg naar de overtuigende titel in de Keuken Kampioen Divisie. Zes clubs scoorden meer dan FC Emmen, maar het was vooral de defensie die het verschil maakte. Emmen slikte in 38 competitiewedstrijden slecht 24 tegengoals.

Vooruitblik seizoen 2022/2023

Bij Wed Meesters zijn we fan van FC Emmen en daarom hopen we op een goed seizoen voor ze. Trainer Dick Lukkien heeft nog steeds zijn jonge topscorer Rui Mendes in de gelederen. Zijn selectie is versterkt met een aantal spelers waarvan het afwachten is hoe het gaat. Zoals bijvoorbeeld Richairo Zivkovic, Mark Diemers en Maikel Kieftenbeld. En kan het drietal Araujo – Sánchez – Pacheco uit Peru elkaar naar goede prestaties leiden in de Eredivisie?