Wed Meesters | Wedden op FC Eindhoven.

Wedden op FC Eindhoven

Volg je de KKD? Dan is wedden op FC Eindhoven een gokje waard! De club heeft een rijke geschiedenis en hopelijk een rijkere toekomst.

Het ontgaat wellicht best veel voetbalfans maar Rotterdam is met Feyenoord, Sparta en Excelsior niet de enige Nederlandse stad met meerdere clubs in het betaald voetbal. Eindhoven heeft naast PSV namelijk ook nog FC Eindhoven. Die club verblijft al een tijdje in de Eerste Divisie, maar heeft ook een rijke geschiedenis en hopelijk een rijke toekomst. Wedden op FC Eindhoven is een gokje waard als je het leuk vindt om de Keuken Kampioen Divisie te volgen.

Geschiedenis van de club

Met een oprichting in 1909 is FC Eindhoven officieel vier jaartjes ouder dan stadgenoot PSV. De club krijgt eerst de naam E.V.V. (Eindhovense Voetbal Vereniging) en speelt aanvankelijk in de Brabantse Voetbalbond. Na de fusie met Gestel (een Eindhovense wijk) in 1921 wordt de naam EVV Eindhoven. De eerste jaren zijn er nog weinig successen te vieren, totdat de club plotsklaps in 1937 de KNVB Beker wint (toen officieel nog de Holdertbeker).

Na enkele regionale kampioenschappen komen de grootste successen van de club in de jaren ‘50. Zo worden ze in 1952 tweede in de Eerste Klasse, en een jaar later kampioen en tweede om het landskampioenschap. In 1954 komt het allergrootste succes van FC Eindhoven, want dan wordt de club – in het laatste seizoen voor de invoering van het betaald voetbal – landskampioen.

Na de oprichting van de Eredivisie gaat het al gauw bergafwaarts met de club, want na twee seizoenen degradeert men al. En na elf jaar in de Eerste Divisie volgt in 1969 nog een grote teleurstelling als FC Eindhoven degradeert naar de Tweede Divisie. Na twee seizoenen is de club alweer terug en in 1975 volgt zelfs een terugkeer naar de Eredivisie, wat twee seizoenen duurt.

Sinds die laatste degradatie in 1977 zit FC Eindhoven al ‘vast’ in de Eerste Divisie. De club was vaker in het rechterrijtje te vinden dan in het linkerrijtje, maar toch bereikten ze een aantal keer de nacompetitie. Tussen 2012 en 2016 eindigde de club zelfs drie keer in de top vier. Maar de nacompetitie was altijd het eindpunt voor de ambitieuze club uit Eindhoven-Zuid.

Laatste nieuws over FC Eindhoven

Wedden op FC Eindhoven met bonus

FC Eindhoven kan dus nog wel eens verrassend uit de hoek komen. De laatste jaren kabbelt de club weer een beetje in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, maar saai zijn de wedstrijden van FC Eindhoven nauwelijks te noemen. Net als bij veel andere clubs in de KKD zijn het vaak doelpuntrijke wedstrijden, waardoor wedden op FC Eindhoven best wat leuks kan opleveren.

Promoties voor FC Eindhoven

Clubiconen FC Eindhoven

Voor de eerste clubiconen van FC Eindhoven moeten we natuurlijk kijken naar het team dat in 1954 landskampioen werd en de paar jaar ervoor ook mooie successen behaalde. De eerste naam die naar boven komt is die van Jan Louwers, ook de naamgever van het stadion. Louwers speelde van 1950 tot 1960 bij Eindhoven, waarna hij nog drie jaar bij PSV en drie jaar bij Roda JC speelde, vóór zijn laatste seizoen terug bij Eindhoven.

Louwers haalde nooit het Nederlands Elftal, maar teamgenoot Noud van Melis wel. Vanaf de tweede helft jaren ‘40 tot en met het landskampioenschap van 1954 speelde hij voor FC Eindhoven, waarna hij met Rapid JC wederom landskampioen werd. Tussen 1950 en 1957 speelde hij 13 interlands voor Oranje, waarin hij liefst 15 keer scoorde. Daarna sloot hij zijn carrière ook af in Eindhoven.

In het Jan Louwers Stadion is een tribune vernoemd naar Frans Tebak. Hij speelde tussen 1946 en 1963 bijna 600 wedstrijden voor de club en maakte dus ook alle hoogtepunten mee. Tussen 1952 en 1954 pakte hij ook nog eens tien interlands voor het Nederlands Elftal mee. Twee andere bekende spelers uit het kampioenschapsjaar zijn Willy Schmidt en Dick Snoek. Die laatste heeft ook een tribune naar zich vernoemd gekregen.

De laatste die een tribune op zijn naam heeft, is Henk Bloemers. Hij kwam in 1964 bij FC Eindhoven en speelde er zijn gehele carrière, 20 jaar lang. Daarom heeft hij ook de meeste wedstrijden achter zijn naam staan voor de club. 

De afgelopen 30 jaar kende FC Eindhoven nog een aantal spelers die hun hart verpand hadden aan de club: Pascal Maas speelde tussen 1982 en 1994 en werd later assistent-trainer. De topscorer aller tijden van de club (in het betaald voetbal) is Roland Vroomans met 104 goals. En de laatste jaren mag je ook spelers als Ruud Swinkels en Jens van Son rekenen tot de clubiconen van FC Eindhoven.

Terugblik 2021/2022

Ooit, in een ver, ver verleden, speelde FC Eindhoven in de Eredivisie. Dat was alweer eind jaren ‘70, twee seizoenen. Sindsdien kwam de club weinig in de buurt van promotie, het was vaak het rechterrijtje. Tot afgelopen seizoen, toen FC Eindhoven na vijf seizoenen rechterrijtje uit het niets derde werd in de Keuken Kampioen Divisie. Spits Joey Sleegers was met 21 goals van cruciaal belang. Helaas strandde de tweede club van Eindhoven in de halve finale van de play-offs om promotie tegen ADO Den Haag.

Vooruitblik 2021/2022

De derde plek was een fantastische prestatie voor trainer Rob Penders, die voor het eerst hoofdtrainer was. Aan hem nu de taak om het fantastische vorige seizoen een goed vervolg te geven. Helaas zag hij Joey Sleegers transfervrij vertrekken naar de Verenigde Arabische Emiraten, waarschijnlijk voor een ‘sportieve impuls’ aan zijn carrière. Een aantal jonge spelers zijn aangetrokken door FC Eindhoven. Daardoor is het onzeker of de club net zo slagvaardig zal zijn als afgelopen seizoen. Of je nu vertrouwen hebt of niet in ze, wedden op voetbal FC Eindhoven kan het hele seizoen lang.