Villeneuve: “Verstappen ziet het als computerspelletje”

Kritiek op Max van alle kanten

Na de Grand Prix in Mexico, begon de kritiek op Max flink te groeien. Max Verstappen nam het twee keer op tegen Rosberg om daarna tegenover Vettel te staan. Tijdens de strijd met Sebastian Vettel, zou Verstappen de baanlimieten hebben overschreden. Hierdoor liep hij een tijdstraf van 5 seconden op. Jacques vindt dit volledig terecht.

“Verstappen ziet het echter als een computerspelletje. Hij kiest gewoon, als een bowlingbal, het midden en ziet dan wel of hij het haalt.”

Jacques Villeneuve

De Mening van Villeneuve

Villeneuve reageerde als volgt tijdens een gesprek met het Duitse Motorsport-Magazin. 

“Eindelijk”, “Laten we eerst terugkijken op de eerste ronde”.

Jacques Villeneuve

De wereldkampioen van 1997 legt uit dat Verstappen toen een touché met Rosberg had.

“Agressief racen is fantastisch, maar dan alleen in combinatie met verstand, controle en respect, zoals Daniel Ricciardo het doet. Al diens inhaalacties waren agressief, maar slim en goed doordacht. Verstappen ziet het echter als een computerspelletje. Hij kiest gewoon, als een bowlingbal, het midden en ziet dan wel of hij het haalt.”

Jacques Villeneuve

Vooral de felheid van Max tijdens duels met Rosberg zit Villeneuve dwars. Volgens hem gaat het om de regels die er al meer dan vijftig jaar gevolgd worden voor het race en voor het omgaan met medemensen.

“Het probleem is echter dat de FIA hem beschermt, omdat ze denken dat hij goed is voor de Formule 1. Maar eigenlijk is dat niet zo, het tegendeel is juist waar, namelijk slecht. Daarom zeg ik: eindelijk, eindelijk is hij bestraft.”

Jacques Villeneuve

Teamwork of Individuele acties

Tijdens de wedstrijd werd Max door de boordradio verteld dat hij Vettel moest laten passeren. Dit deed hij niet tot grote irritatie van Villeneuve. Sinds 2014, het begin van Max zijn race carrière, is de Canadees kritisch op Verstappen.

Er gaat iets vreselijk verkeerd en dat begint nu langzaam maar zeker meer mensen te storen: zijn team, de andere teams, de coureurs… Dat is echt niet goed voor zijn imago. Het probleem is echter dat de FIA hem beschermt, omdat ze denken dat hij goed is voor de Formule 1. Maar eigenlijk is dat niet zo, het tegendeel is juist waar, namelijk slecht. Daarom zeg ik: eindelijk, eindelijk is hij bestraft.

Jacques Villeneuve