Momenten van de week: VAR wordt gesloopt

Ben je het niet eens met de VAR, dan sloop je 'm toch gewoon? Wat ons betreft niet; handen af van onze video fluiters!

VAR wordt gesloopt in Brazilië

VAR wordt gesloopt: Wie kent de Braziliaanse club Grêmio nog van 28 november 1995, toen het in de Wereldbeker voor Clubs tegenover het Ajax van Louis van Gaal stond, ‘s ochtends vroeg omdat het in Tokyo werd gespeeld? In mei van dat jaar had Ajax de Champions League gepakt, terwijl Grêmio winnaar was van de Copa Libertadores. Na een zenuwslopende wedstrijd wonnen de Amsterdammers uiteindelijk op penalty’s met de winnende voor aanvoerder Danny Blind.

Vier jaar geleden wist Grêmio nog eens de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League te winnen (het verloor de Wereldbeker ditmaal van Real Madrid), maar dit seizoen gaat het erg slecht met ze. De club verloor zondag thuis met 3-1 van Palmeiras waardoor degradatie dreigt en dat was genoeg voor tientallen supporters om hun frustraties te botvieren op het VAR-scherm, journalisten, fotografen en alles wat ze tegenkwamen.

VAR wordt gesloopt in Brazilië

Sanne in ‘t Hof van zilver naar sushirestaurant

De schaatsers in binnen- en buitenland zijn volop bezig met de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Peking volgend jaar februari. De Nederlanders mochten afgelopen weekend voor het eerst hun krachten meten op het NK Afstanden. Bij de vrouwen was Irene Schouten veruit de beste met drie keer goud: op de 3000 meter, 5000 meter en de massastart.

Maar het verhaal van het weekend was vooral dat van de 23-jarige Sanne in ‘t Hof, de nummer twee van de 5000 meter. Vier jaar geleden gold ze als een toptalent en kon ze bij Team Jumbo-Visma grote stappen maken, maar ze raakte overtraind en moest geopereerd worden aan haar amandelen. Ze zette een stapje terug, ging studeren, schaatsen bij het Gewest Friesland en nam bijbaantjes in een sushirestaurant en bij een supermarkt. Maar ineens was ze daar weer: ze scherpte haar persoonlijk record aan met 10 seconden en pakte knap zilver achter Schouten.

https://nos.nl/video/2403842-in-t-hof-sprakeloos-na-verrassing-op-nk-ik-weet-niet-wat-me-overkomt

Jonny Clayton pakt vierde titel van het jaar

In 2019 hadden nog weinig mensen van de darter Jonny Clayton gehoord, maar twee jaar later is dat toch een heel stuk anders. De 47-jarige Clayton uit Wales is sinds vorig jaar bezig aan een ongekende opmars in de PDC. Naast halve finales in het UK Open en het European Championship pakte hij in 2020 de World Cup of Darts met landgenoot Gerwyn Price. Dit seizoen heeft hij al vier individuele titels op rij met de World Grand Prix, The Masters, de Premier League of Darts (in zijn eerste seizoen) en sinds dit weekend de World Series of Darts Finals. The Ferret was na afloop van die zege natuurlijk apetrots.

MVV – Roda JC eindigt met inzet van ME

Geweld was helaas ook op een Nederlands voetbalveld in het nieuws afgelopen weekend. De Limburgse derby tussen MVV en Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie werd ontregeld door vuurwerk en gewelddadige toeschouwers, waardoor de wedstrijd vóór het laatste fluitsignaal al werd stilgelegd. Uiteindelijk moest de ME eraan te pas komen om enigszins orde op zaken te stellen.

Geen aanstellerij in World Series

Voetballers worden nog wel eens (terecht) beticht van schwalbe’s, maar bij typisch Amerikaanse sporten moet je dat niet flikken. Daar kijken ze niet op of om van een kleine blessure, maar Atlanta Braves-pitcher Charlie Morton maakte het afgelopen weekend wel erg bont. In de eerste wedstrijd van de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbal, liep hij een breuk op in zijn been maar wierp hij toch nog 16 ballen door waarbij hij onder meer twee man met drie slag terug naar de dugout stuurde.