Wedden op Voetbal Zwitserland

Zwitserland is soms moeilijk te peilen. Dus wat kunnen we verwachten van Zwitserland in WK 2022 Qatar?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wedden op Zwitserland EK 2024: het nationale voetbalteam van Zwitserland is af en toe moeilijk te peilen. Ze weten zich vaak te kwalificeren voor eindtoernooien, maar maken lang niet altijd een indruk die achterblijft. Ze zijn er toch weer bij op het EK 2024 in Duitland en daar willen ze geen grijze muis zijn.

Deze week kijken we naar het Alpenland met een vooruitblik op het wereldkampioenschap over amper een jaar. Wat zijn de beste markten wat betreft wedden op Zwitserland, kunnen ze meedoen om de prijzen en op welke spelers bouwt het team? Kortom: wat mogen we verwachten van Zwitserland op het EK 2024 in Duitsland?

Zwitserland in vogelvlucht

 • Aantal eerdere EK deelnames: 5
 • Beste prestatie op een EK: Kwartfinalist (2020)
 • Prestatie tijdens laatste EK: Kwartfinales
 • Andere prestaties: Kwartfinalist FIFA WK (1934, 1938, 1954)
 • Meest ervaren actieve speler: Xherdan Shaqiri
 • Meest trefzekere actieve speler Xherdan Shaqiri
 • Keeper Yann Sommer
 • Belangrijkste verdediger: Manuel Akanji
 • Belangrijkste middenvelder Granit Xhaka
 • Belangrijkste spits: Xherdan Shaqiri

Laatste nieuws over Zwitserland

Weekend Roundup van 6 september!

Normaal gesproken doen we op de maandag een rondje langs de velden en pikken we de lessen eruit voor de toekomst. Dat doen we deze maandag ook, maar omdat morgen Nederland – Turkije alweer op het programma staat gaan we ook even voorbeschouwen. Een extra lang artikel dus deze week, let’s begin!

Zwitserland: sterk vóór WO II

Geen enkele Zwitser kan zich nog de beste jaren van het nationale voetbalteam herinneren, want die liggen al bijna 100 jaar achter ons. Op de Olympische Spelen van 1924 in Parijs pakte het Zwitserse team namelijk de zilveren medaille achter Uruguay, het topland uit die tijd. 

Tien jaar later op de WK’s van 1934 en 1938 kwamen de beste resultaten van Zwitserland tot nu toe op het mondiale eindtoernooi. In 1934 versloegen ze het Nederlands Elftal in de achtste finale, maar werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld door Tsjechoslowakije. In 1938 volgde opnieuw een kwartfinale, maar was dit keer Hongarije te sterk.

Gastland WK 1954 en veel deelnames

Na de oorlog plaatste Zwitserland zich voor vier van de eerste vijf WK’s. De plaatsing voor het WK 1954 verliep automatisch, want daar waren ze het gastland. Op dat toernooi bereikte Zwitserland knap de kwartfinale door in de groepsfase Italië en België achter zich te laten. In de achtste finale tegen Oostenrijk scoorde Josef Hügi een hattrick en Robert Ballaman twee goals, maar het was niet genoeg: Oostenrijk won namelijk met 7-5, de hoogste uitslag ooit op een WK voetbal.

Die kwartfinale was gelijk ook het hoogste wat Zwitserland na de oorlog zou bereiken op het WK. Want in de acht andere WK’s was vier keer de groepsfase en vier keer de achtste finale het eindpunt. De jaren ‘70 en ‘80 waren sowieso heel mager voor het Zwitserse voetbal, want het land kwalificeerde zich niet voor WK’s en ook niet voor EK’s. Het EK 1996 was zelfs pas het eerste Europees Kampioenschap waar Zwitserland aan meedeed. Maar ook op het EK deed Zwitserland nooit echt mee om eremetaal, tot vorig jaar.

EK 2020: Zwitserland is gegroeid

Op het Europees Kampioenschap 2020 liet Zwitserland na de Nations League 2018-2019 (vierde plaats) opnieuw zien dat het niet zomaar een ‘Europese middenmoter’ is. In de groepsfase leek het al vroeg mis te gaan door een 1-1 gelijkspel tegen Wales en een 3-0 nederlaag tegen Italië. Maar door een 3-1 zege op Turkije plaatste het land zich als derde beste nummer drie voor de achtste finales.

En daarin werd het een episch spektakel tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. Zwitserland kwam na een kwartier al op voorsprong door een goal van Haris Seferovic. Pas in de tweede helft leek Frankrijk orde op zaken te stellen door in een ruim kwartier (59-75) via twee goals van Karim Benzema en één van Paul Pogba uit te lopen naar 3-1. 

Maar goals van Seferovic (81) en Mario Gavranovic (90) sleepte Zwitserland er verlengingen uit. Zonder goals ging het naar penalty’s, waar Kylian Mbappé als enige van de tien spelers miste. In de kwartfinale leek een zelfde scenario zich te ontwikkelen tegen Spanje, maar de Zwitsers misten maar liefst drie van de vier penalty’s waardoor opnieuw de kwartfinale het eindstation was op een groot toernooi.

Promoties voor Zwitserland

Wedden op Zwitserland Europees Kampioen: kwalificatie van de gelijke spelen

Soepel ging het allemaal niet voor de Zwitsers. En dat kwam vooral omdat ze veel moeite hadden wedstrijden in winst om te zetten.

Van de 10 gespeelde duels in Groep I werden er maar liefst 5(!) gelijkgespeeld. Tel daar nog een verliespartij bij op en je hebt het al over 13 verliespunten. Zwitserland eindigde dan ook op 5 punten van het verrassende Roemenië. Wat gerust een blamage voor de Zwitsers mag worden genoemd.

Maar goed, ze zijn door. En starten op het EK 2024 straks met een schone lei.

Wedden op Zwitserland Europees Kampioen EK 2024

De Zwitsers hebben iets goed te maken deze zomer. En zullen erop gebrand zijn hun meegereisde supporters iets voor te schotelen. Ze hoeven er in ieder geval niet ver voor te reizen.

Wat kan Zwitserland in Groep A met Duitsland, Schotland en Hongarije? Als we even de kwalificatiereeks buiten beschouwing laten, mag veel van Zwitserland verwacht worden.

Zowel Hongarije als Schotland staan lager op de ranking, en Zwitserland weet soms te verrassen tegen grotere landen. Odds voor de eindzege zijn 67.00. Maar de meest winstgevende weddenschappen op Zwitserland vind je in de eerste fase van het toernooi.

Veelgestelde Vragen over Wedden op EK Voetbal

We hebben de meest gestelde vragen over het EK Voetbal voor je op een rijtje gezet.

 • Waar kun je wedden op EK wedstrijden?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op EK wedstrijden. Ook vind je alle promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en LiveScore Bet.

 • Welke landen spelen op het Europees Kampioenschap voetbal?

  Er doen sinds 2016 24 landen mee aan een EK. Deze landen kwalificeren zich via de EK kwalificatieronde. Hier spelen landen in verschillende poules om plek 1 en 2, die direct toegang geven tot het hoofdtoernooi. De nummers drie spelen play-off wedstrijden om de laatste tickets.

 • Wat zijn goede EK wedmarkten?

  Topscorer, outright winner en first time winner bets zijn drie wedmarkten waar je het hele toernooi van kunt genieten. Omdat Engeland en België nooit een EK hebben gewonnen is de first time winner bet in het bijzonder erg aantrekkelijk.

 • Waar vind je de beste odds boosts voor het EK?

  Op Wed Meesters vind je alle odds boosts en andere promoties van bookmakers voor EK wedstrijden. Alle bookmakers op Wedmeesters.nl hebben een licentie van de KSA, zodat je er legaal kunt spelen.

 • Tegen wie speelde Nederland de finale in 1988?

  Nederland speelde de EK Finale in 1988 tegen de Sovjet-Unie. De finale werd met 2-0 gewonnen, terwijl de eerste groepswedstrijd (ook tegen de Sovjet-Unie) met 0-1 werd verloren.