Wed Meesters | Wedden op Zuid-Korea

Wedden op Voetbal Zuid-Korea

Loont het om te wedden op Zuid-Korea Wereldkampioen in 2022? Anders gezegd, zijn ze weer in staat tot een Hiddinkiaans huzarenstukje?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Steeds meer landen kwalificeren zich voor het WK 2022 in Qatar. Zuid-Korea is de nieuwste toevoeging als deelnemer uit Azië. Wat kunnen zij presteren op dit WK?

Zuid-Korea is al een hele tijd een vaste gast op het WK met één uitschieter die nog in veel geheugens gegrift staat. Wat zijn hun kansen en wat kun je bereiken met wedden op Zuid-Korea wereldkampioen WK 2022?

Zuid-Korea in vogelvlucht

Historische prestaties zijn altijd waardevol om naar te kijken voor je inzet. Voor we dus gaan wedden op Zuid-Korea wereldkampioen eerst even kort wat feiten van ‘vroegah’.

 • Aantal eerdere WK deelnames: 10
 • Beste prestatie: vierde plaats WK 2022
 • Andere prestaties: Tweemaal Aziatisch kampioen (1956, 1960), viermaal verliezend finalist Aziatisch kampioenschap (1972, 1980, 1988, 2015)
 • Recente toernooien: WK 2018 – groepsfase, Aziatisch kampioenschap 2019 – kwartfinale
 • Meest ervaren actieve speler: Son Heung-min (96 interlands)
 • Meest trefzekere actieve speler: Son Heung-min (30 goals)

Laatste nieuws over Zuid-Korea

Zuid-Korea op het WK: meteen op WK 1954

Het land Zuid-Korea bestaat pas een kleine zeventig jaar in zijn huidige vorm. Vanaf het eind van de Middeleeuwen tot 1910 was het Koreaanse schiereiland één land tot het vlak voor de Eerste Wereldoorlog werd ingelijfd door Japan.

Na de Tweede Wereldoorlog volgde onafhankelijkheid en kort daarna de Koreaanse oorlog, begin jaren ‘50. Toen Zuid-Korea werd opgericht in zijn huidige vorm, deed het ook direct mee aan de kwalificatie voor het WK 1954.

En het land slaagde er ook direct in om zich te plaatsen voor dat WK. Opvallend, want het was pas de tweede keer na Indonesië (Nederlands-Indië) in 1938 dat een Aziatisch land zich had geplaatst. Het WK had in die tijd namelijk weinig deelnemers en daardoor moesten kleinere voetbalcontinenten zoals Azië en Afrika vaak strijden om één ticket.

De kwalificatie ging slechts over twee wedstrijden, want Zuid-Korea versloeg voormalig bezetter Japan. Het WK liep echter uit op een zware teleurstelling: ze verloren met 9-0 van het toen zeer sterke Hongarije en met 7-0 van Turkije. Destijds vooral niet wedden op Zuid-Korea wereldkampioen dus.

Aziatisch kampioen maar niet op het WK voetbal

Zuid-Korea werd dus afgedroogd op hun eerste WK, maar toch slaagden ze erin om in 1956 en 1960 het Aziatisch kampioenschap te winnen. Op dat laatste kampioenschap wat Zuid-Korea zelf organiseerde, waren de winnende spelers echter woedend toen ze nepmedailles kregen in plaats van de beloofde gouden medailles.

Pas in 2019 kregen ze echt gouden medailles, maar sinds 1960 won het land nooit meer het Aziatisch kampioenschap. Iets wat bekend staat als ‘de vloek van de neppe gouden medailles’.

Wellicht had die vloek ook invloed op deelname aan het WK, want na 1954 was Zuid-Korea er lange tijd niet bij. In 1958 mochten ze van de FIFA niet meedoen aan de kwalificatie en in 1966 deed Zuid-Korea niet mee om een mogelijke wedstrijd met Noord-Korea te vermijden. En in de kwalificaties voor het WK in 1962 en van 1970 tot en met 1982 plaatste het land zich niet voor de eindronde.

Van vaste deelnemer naar halve finalist met Guus Hiddink

Vanaf 1986 tot en met dit jaar zien we Zuid-Korea echter op elk WK. Iets wat landen als Italië, Engeland, België en Nederland niet kunnen zeggen. Van 1986 tot en met 1998 was de groepsfase vier keer het eindstation. Maar in 2000 werd Guus Hiddink bondscoach richting het WK 2002 in het eigen Zuid-Korea en Japan.

Op dat WK werd Zuid-Korea in de groepsfase ingedeeld bij Portugal, Polen en de Verenigde Staten. Na een 2-0 zege op Polen en een 1-1 gelijkspel tegen de VS leek het een moeilijke opgave te worden tegen Portugal. Maar een vroege rode kaart voor Portugal en een goal van Ji-sung Park (later PSV en Manchester United) zorgden ervoor dat Zuid-Korea als groepswinnaar doorging. 

In de achtste finale tegen Italië en de kwartfinale tegen Spanje hield Zuid-Korea van Guus Hiddink goed stand, maar enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechters hielpen het land ook om zich te plaatsen voor de halve finale.

Daarin bleef het tegen Duitsland erg lang spannend, maar uiteindelijk schoot Michael Ballack een kwartier voor tijd raak. Guus Hiddink werd door die halve finale (het beste resultaat ooit van een Aziatisch land) nadien een halfgod in Zuid-Korea. In de vier WK’s na 2002 was Zuid-Korea er telkens weer bij, maar alleen in 2010 bereikte het land de achtste finale (verlies van Uruguay).

Promoties voor Zuid-Korea

Van Gerwen wint World Grand Prix

Micheal heeft afgelopen zaterdag de World Grand Prix gewonnen! In Dublin versloeg hij Gary Anderson. Van Gerwen won maar liefst met 5-2 en verzekerde op deze manier zijn derde titel in Dublin. Hiervoor won hij in 2012 en 2014 ook al. Hij houd er een mooi zakcentje van 110.000 euro aan over. Om het nog mooier te maken is Van Gerwen de enige Nederlander die de World Grand Prix heeft weten te winnen.

Frank & Ronald winnen de Toto

Frank & Ronald de Boer zijn vandaag jarig! En zei je vroeger hun namen dan zei je automatisch Eéééééééj Eveeeers!’. Luister hieronder hoe ze de Toto wonnen – wij lagen er gelijk weer af!

Wat kunnen we verwachten van Max na de zomerstop?

Twee races voor de zomerstop had Max Verstappen nog een voorsprong van dik dertig punten en nu de zomerstop in de Formule 1 daadwerkelijk is begonnen staat de coureur van RB acht punten achter op Hamilton. Iedereen weet hoe dit is gekomen en eigenlijk hebben we weinig zin om dit nog op te rakelen. We kijken liever vooruit naar wat we nog mogen verwachten van Max die weer in de aanval kan in de tweede helft van het seizoen.

Wedden op Zuid-Korea wereldkampioen: Road to Qatar

Als derde beste Aziatische land op de FIFA wereldranglijst (na Iran en Japan) mocht Zuid-Korea de eerste kwalificatieronde overslaan. In de tweede ronde zat Zuid-Korea in de groep met Noord-Korea (dat zich na de onderlinge 0-0 terugtrok), Libanon, Turkmenistan en Sri Lanka.

Resultaat: vijf keer winst, één gelijkspel en een doelsaldo van 22-1. In de derde ronde (met twee groepen) heeft Zuid-Korea zich na acht van de tien wedstrijden (zes winst, twee gelijk) al samen met Iran geplaatst voor het WK 2022 als minimaal tweede van de groep.

Wedden op Zuid-Korea wereldkampioen WK 2022

Zuid-Korea is tot nu toe dus veruit het beste Aziatische land ooit geweest op het WK. Niet alleen met die vierde plaats in 2002, maar ook met de elfde deelname en nu tiende op rij. Wedden op Zuid-Korea wereldkampioen WK 2022 is een zeer minieme kans, maar plaatsing voor de achtste finales en misschien een ronde verder zit er zeker in. Als Son Heung-min in vorm is en trainer Paulo Bento de juiste poppetjes neerzet, kan Zuid-Korea zich goed meten met andere landen op het WK 2022 in Qatar.

 • Waar kun je wedden op WK Voetbal 2022?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op WK Voetbal 2022. Ook vind je alle WK promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en bet365.

 • Waar wordt het WK Voetbal 2022 gespeeld?

  Het WK Voetbal 2022 wordt gespeeld in Qatar en begint op 21 november en duurt tot 18 december 2022. Het speelschema is aangepast vanwege de hoge temperaturen in Qatar in de zomer.

 • Wie zijn de kanshebbers op de WK Voetbal 2022 titel?

  De bookmakers wijzen Engeland en Frankrijk aan als de grootste kanshebbers op de eindzege van het WK 2022. Brazilië, Spanje en Argentinië zijn ook favoriet. Nederland, Duitsland en België zijn belangrijke outsiders.

 • Hoevaak is het WK al gespeeld?

  Het WK 2022 in Qatar is het tweeëntwintigste officiële wereldkampioenschap voetbal sinds 1930. Iedere vier jaar wordt een wereldkampioenschap georganiseerd. Alleen gedurende de tweede wereldoorlog werd het mondiale voetbalfeest twee keer overgeslagen.

 • Wat is de beste tactiek voor een WK Pool?

  Twee jaar geleden is de nationale EK pool gewonnen door een jongen die bij iedere uitslag 1-0 heeft ingevuld. Dit is slim, want de meest voorkomende stand is 2-0 (19 procent), op de hielen gevolgd door 1-0 (18 procent). Gokken op gelijk spelen wordt gezien als een slechte strategie.