Wed Meesters | Wedden op België

Wedden op Voetbal België

De nummer 1 op de FIFA wereldranglijst. Wed op België! De Rode Duivels zijn al lang niet meer ‘het kleine broertje’ van Oranje.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Neymar, Cristiano Ronaldo of Lionel Messi wereldkampioen WK 2022? Waarom niet Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Dries Mertens? België is niet voor niets al een hele tijd de nummer 1 op de FIFA wereldranglijst. Daarmee ook een van de favorieten voor het WK 2022 Qatar.

We kijken elke week naar een deelnemend land aan het WK en natuurlijk is de nummer 1 er dus bij. De Rode Duivels zijn al lang niet meer ‘het kleine broertje’ van Oranje. Ze zijn een echte wereldtopper en hopen volgend jaar eindelijk toe te slaan, maar wat zijn de kansen met wedden op België wereldkampioen WK 2022?

België in vogelvlucht

 • Aantal eerdere WK deelnames: 13
 • Beste prestatie: derde (2018), vierde (1986)
 • Andere prestaties: tweede (EK 1980), derde (EK 1972), olympisch kampioen (1920)
 • Bondscoach: Roberto Martínez
 • Recente toernooien: WK 2018 – derde, Nations League 2020-2021 – vierde, EK 2020 – kwartfinale
 • Meest ervaren actieve speler: Jan Vertonghen (136 interlands)
 • Meest trefzekere actieve speler: Romelu Lukaku (68 goals)

Laatste nieuws over België

Van olympisch kampioen naar kleiner land

België was een van de eerste landen op het vasteland van Europa waar voetbal werd gespeeld, nadat een Ierse student in 1863 al met een leren bal kwam aanzetten op een school in Melle. Het voetbal ontwikkelde zich goed in België en in 1904 behoorde het land tot één van de zeven initiatiefnemers van wereldvoetbalbond FIFA (naast Nederland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Zwitserland en Denemarken).

Het eerste succes voor de Rode Duivels volgde in 1920, toen het in Antwerpen het voetbal op de Olympische Spelen won. De finale was echter niet zonder controverse, want het is de enige internationale voetbalfinale die ooit voortijdig beëindigd is. 

Tegenstander Tsjechoslowakije was namelijk niet tevreden met de Engelse scheidsrechter John Lewis, die een twijfelachtige goal van België goedkeurde en een speler van Tsjechoslowakije van het veld stuurde. In de halve finale had Lewis ook al België gefloten, toen het van Oranje won. Bij een 2-0 stand voor België na 39 minuten liepen de Tsjechoslowaken van het veld af en ze werden nadien gediskwalificeerd.

In de jaren ‘30 kwalificeerde België zich wel voor alle drie de WK’s (1930, 1934, 1938) maar verloor het ook alle drie de wedstrijden op die toernooien. Na de Tweede Wereldoorlog groeide het voetbal in de rest van Europa en bleef België een beetje achter. In de jaren ‘50 en ‘60 was er slechts één deelname aan een groot toernooi, het WK 1954.

Eerste gouden periode van Rode Duivels

De eerste opleving van het Belgische voetbal kwam weer in de jaren ‘80. Het eerste resultaat van formaat was namelijk de tweede plek op het EK 1980. België won de groepsfase met toplanden Italië, Engeland en Spanje en kwalificeerde zich zo voor de finale. Daarin was West-Duitsland met 2-1 net te sterk voor de ploeg van onder meer Jean-Marie Pfaff, Eric Gerets, Wilfried van Moer, François Van der Elst, Jan Ceulemans en René Vandereycken.

Veel spelers van deze generatie schitterden zes jaar later ook op het WK 1986. België had in de groepsfase nog het geluk dat het door een 2-1 zege op Paraguay als beste nummer drie doorging naar de achtste finales. Daarin versloegen ze eerst de Sovjet-Unie na verlenging en in de kwartfinale Spanje na strafschoppen. In de halve finale was Argentinië, of beter gezegd Diego Maradona, met 2-0 te sterk.

Tweede gouden generatie: Lukaku en De Bruyne

Na dat WK 1986 zakte het Belgische voetbal eigenlijk in elkaar. In de vier WK’s erna kwam België niet verder dan de achtste finales en tussen 2004 en 2012 speelden de Rode Duivels geen enkel eindtoernooi. Intussen bouwde men wel aan een hele sterke nieuwe gouden generatie, die op de WK’s van 2014 en 2018 en de EK’s van 2016 en 2020 de kwartfinale haalde en in 2018 zelfs de derde plek. Wedden op België kan dus heel interessant worden.

Deze generatie speelt echter grotendeels in de herfst van hun carrière met dertigers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Axel Witsel, Dries Mertens, Thomas Vermaelen, Eden Hazard en Nacer Chadli. Iets daaronder zitten Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Yannick Carrasco en Thibaut Courtois op hun hoogtepunt. Het WK 2022 moet hét toernooi worden van de Rode Duivels.

Promoties voor België

Wedden op België wereldkampioen: Road to Qatar met Oranje tussendoor

De kwalificatie voor het WK 2022 ging voor België eigenlijk vrij simpel. In een groep van vijf bleven de Rode Duivels ongeslagen met zes overwinningen en twee gelijke spelen, tegen Wales en Tsjechië. Met een doelsaldo van 25-6 na acht wedstrijden kan België met vertrouwen richting het WK 2022. Tot het WK heeft België nog wel een paar mooie wedstrijden in de Nations League tegen Oranje, Polen en Wales.

Wedden op België wereldkampioen WK 2022

België is dan al wel drie jaar de nummer 1 van de FIFA wereldranglijst, het is niet de topfavoriet bij de bookmakers om het WK 2022 te winnen. Heb je er toch vertrouwen in en wil je wedden op België wereldkampioen WK 2022, dan krijg je voor elke euro die je inzet 12,25 euro terug als de Rode Duivels eerder dan Oranje wereldkampioen worden.

 • Waar kun je wedden op WK Voetbal 2022?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op WK Voetbal 2022. Ook vind je alle WK promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en bet365.

 • Waar wordt het WK Voetbal 2022 gespeeld?

  Het WK Voetbal 2022 wordt gespeeld in Qatar en begint op 21 november en duurt tot 18 december 2022. Het speelschema is aangepast vanwege de hoge temperaturen in Qatar in de zomer.

 • Wie zijn de kanshebbers op de WK Voetbal 2022 titel?

  De bookmakers wijzen Engeland en Frankrijk aan als de grootste kanshebbers op de eindzege van het WK 2022. Brazilië, Spanje en Argentinië zijn ook favoriet. Nederland, Duitsland en België zijn belangrijke outsiders.

 • Hoevaak is het WK al gespeeld?

  Het WK 2022 in Qatar is het tweeëntwintigste officiële wereldkampioenschap voetbal sinds 1930. Iedere vier jaar wordt een wereldkampioenschap georganiseerd. Alleen gedurende de tweede wereldoorlog werd het mondiale voetbalfeest twee keer overgeslagen.

 • Wat is de beste tactiek voor een WK Pool?

  Twee jaar geleden is de nationale EK pool gewonnen door een jongen die bij iedere uitslag 1-0 heeft ingevuld. Dit is slim, want de meest voorkomende stand is 2-0 (19 procent), op de hielen gevolgd door 1-0 (18 procent). Gokken op gelijk spelen wordt gezien als een slechte strategie.