Wedden op Voetbal Italië

Geschatte leestijd: 1 minuut

Italië in vogelvlucht

 • Aantal eerdere EK deelnames: 10
 • Beste prestatie op een EK: Winnaar (1968, 2020)
 • Prestatie tijdens laatste EK: Winnaar
 • Andere prestaties: Winnaar FIFA WK (1934, 1938, 1982, 2006), Zilver UEFA Nations League (2023)
 • Meest ervaren actieve speler: Leonardo Bonucci
 • Meest trefzekere actieve speler Ciro Immobile
 • Keeper Gianluigi Donnarumma
 • Belangrijkste verdediger: Federico Dimarco
 • Belangrijkste middenvelder Nicolò Barella
 • Belangrijkste spits: Giacomo Raspadori

Laatste nieuws over Italië

Weekend Roundup van 6 september!

Normaal gesproken doen we op de maandag een rondje langs de velden en pikken we de lessen eruit voor de toekomst. Dat doen we deze maandag ook, maar omdat morgen Nederland – Turkije alweer op het programma staat gaan we ook even voorbeschouwen. Een extra lang artikel dus deze week, let’s begin!

Promoties voor Italië

Wedden op Italië Europees Kampioen: op de valreep naar het EK 2024

Wat is het toch met de Italianen de laatste jaren? Wisselen dramatische kwalificaties af met overtuigende prestaties. Winnen het EK 2020, missen het WK 2022, verliezen nipt de Nations League finale, kwalificeren zich op de laatste dag voor het EK 2024.

Italië verliest in de groep 2x van Engeland, eindigt daardoor maar liefst 6 punten achter de ongenaakbare Engelsen op plek 2. Dat de Azzuri in punten delen met Oekraïne. Maar het onderlinge resultaat en een beter doelsaldo geven de doorslag.

Lang verhaal kort. Snel vergeten die kwalificatie en gewoon weer ouderwets ‘toernooivoetballen’ zoals Italianen dat als geen ander kunnen.

Wedden op Italië Europees Kampioen EK 2024

De regerend Europees kampioen wil natuurlijk dolgraag zijn titel prolongeren. Makkelijk zal dat niet worden als je de statistieken erop naslaat. Het enige land dat dit huzarenstukje leverde was Spanje, dat zowel in 2008 als 2012 de Henri Delauney-trofee omhoog mocht tillen. 

In een poule met datzelfde Spanje – dat Italië versloeg in de finale van de Nations League – en Kroatië zullen de Italianen goed voor de dag moeten komen. Heel goed zelfs. 

De bookmakers zetten Italië op 17.00, op gelijke hoogte met Nederland. Focus je qua weddenschappen vooral op de groepsfase. Als Italië daar doorheen komt, kunnen ze weleens heel ver komen.

Veelgestelde Vragen over Wedden op EK Voetbal

We hebben de meest gestelde vragen over het EK Voetbal voor je op een rijtje gezet.

 • Waar kun je wedden op EK wedstrijden?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op EK wedstrijden. Ook vind je alle promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en LiveScore Bet.

 • Welke landen spelen op het Europees Kampioenschap voetbal?

  Er doen sinds 2016 24 landen mee aan een EK. Deze landen kwalificeren zich via de EK kwalificatieronde. Hier spelen landen in verschillende poules om plek 1 en 2, die direct toegang geven tot het hoofdtoernooi. De nummers drie spelen play-off wedstrijden om de laatste tickets.

 • Wat zijn goede EK wedmarkten?

  Topscorer, outright winner en first time winner bets zijn drie wedmarkten waar je het hele toernooi van kunt genieten. Omdat Engeland en België nooit een EK hebben gewonnen is de first time winner bet in het bijzonder erg aantrekkelijk.

 • Waar vind je de beste odds boosts voor het EK?

  Op Wed Meesters vind je alle odds boosts en andere promoties van bookmakers voor EK wedstrijden. Alle bookmakers op Wedmeesters.nl hebben een licentie van de KSA, zodat je er legaal kunt spelen.

 • Tegen wie speelde Nederland de finale in 1988?

  Nederland speelde de EK Finale in 1988 tegen de Sovjet-Unie. De finale werd met 2-0 gewonnen, terwijl de eerste groepswedstrijd (ook tegen de Sovjet-Unie) met 0-1 werd verloren.