Wed Meesters | Wedden op Engeland

Wedden op Voetbal Engeland

It’s coming home! Engeland EK 2024 levert nu nog mooie odds op. We bekijken hier hun kansen, het team en meer.

Geschatte leestijd: 4 minuten

It’s coming home! Alhoewel, dat wordt al ruim 50 jaar geroepen door Engelse voetbalfans. Want na het gewonnen WK 1966 heeft Engeland, wat zichzelf de bakermat van het voetbal noemt, geen groot toernooi meer kunnen winnen. Kunnen we dan nu wedden op Engeland EK 2024?

Engeland in vogelvlucht

 • Aantal eerdere deelnames: 15
 • Beste prestatie: winnaar (1966)
 • Andere prestaties: verliezend finalist EK 2020, derde EK 1968 en EK 1996, vierde WK 1990 en WK 2018, finale Nations League 2020-2021
 • Recente toernooien: WK 2018 – vierde, Nations League 2020-2021 – negende, EK 2020 – verliezend finalist
 • Meest ervaren actieve speler: Raheem Sterling (72 interlands)
 • Meest trefzekere actieve speler: Harry Kane (48 goals)

Laatste Engelse voetbal nieuws

Engeland: uitvinder van het voetbal

Het land ziet zichzelf graag als uitvinder van het voetbal en het klopt ook dat halverwege de 19e eeuw voetbal flink werd ontwikkeld in Engeland. Veel clubs dateren uit die tijd en al in 1872 werd de eerste officiële voetbalinterland gespeeld tussen Engeland en Schotland. 

Doordat landen op het Europese vasteland nog niet zo ver waren op voetbalgebied speelden Engeland, Schotland, Ierland en Wales vanaf 1883 elk jaar het British Home Championship. Tot de Eerste Wereldoorlog wisselden vooral Engeland en Schotland elkaar af als winnaar. Het toernooi zou nog tot 1984 gespeeld worden, met 54 zeges voor Engeland, 41 voor Schotland, 12 voor Wales en 8 voor Ierland.

Geen FIFA-lid, geen Engeland op het WK

In 1906 voegde Engeland zich bij de twee jaar eerder opgerichte wereldvoetbalbond FIFA. Maar nog vóór het eerste WK was de relatie tussen beide bekoeld geraakt en in 1928 stapte Engeland weer uit de bond. Dat had als gevolg dat de uitvinder van het voetbal niet aanwezig was op de eerste drie WK’s van 1930, 1934 en 1938. Na de oorlog waren ze er weer bij in 1950, maar verloren ze beschamend in de eerste ronde van de VS.

Wereldkampioen WK 1966 onder Alf Ramsey

In 1966 had Engeland de eer om het WK te organiseren. En zoals dat vaker ging met organiserende landen, wist Engeland het toernooi ook uiteindelijk te winnen. Uruguay, Mexico en Frankrijk werden opzij gezet in de groepsfase, en vervolgens Argentinië en Portugal in de kwartfinale en halve finale. In de finale op Wembley was West-Duitsland de tegenstander. Engeland won met 4-2 na verlenging door onder meer een hattrick van Geoff Hurst, waaronder een goal met decennialange speculatie: was hij wel of niet over de lijn?

Engeland: erger penaltysyndroom dan Oranje

Inmiddels is het al ruim 55 jaar wachten op de volgende titel voor Engeland. Het land reikte sindsdien nog vier keer tot een halve finale op een groot toernooi: het EK 1968 en 1996, en de WK’s van 1990 en 2018. Op het WK van 1986 werd Engeland in de halve finale uitgeschakeld door Argentinië maar vooral door de Hand van God van Diego Maradona en de Goal of the Century. 

Afgelopen zomer was Italië in de finale van het EK 2020 te sterk na penalty’s. Waar Oranje in 2004 het penaltysyndroom doorbrak, heeft Engeland er weer last van. Het land verloor op de volgende toernooien een penaltyreeks: WK 1990, EK 1996, WK 1998, EK 2004, WK 2006, EK 2012 en dus afgelopen zomer. Op het WK 2018 wonnen ze van Colombia, maar dat zullen ze alweer vergeten zijn.

Promoties voor Engeland

Wedden op Engeland Europees Kampioen: als favoriet naar Duitsland

Engeland begon de kwalificatiecampagne met een 1-2 overwinning bij Italië. Daarmee was de toon gezet in Groep C. De twee gelijke spelen tegen Oekraïne en Noord-Macedonië waren een klein smetje. Verder was het eigenlijk vooral vooruit kijken naar Duitsland.

Waar de hamvraag is: kan Engeland de favorietenrol waarmaken? Kan het omgaan met de druk? Waar het, laten we eerlijk zijn, meer dan eens onder bezweken is.

De tabloids slijpen in ieder geval alvast de pennen.

Wedden op Engeland Europees Kampioen EK 2024

De Premier League was lang het domein van buitenlandse topspelers. Maar de laatste jaren heeft Engeland weer een selectie waar serieus rekening mee gehouden wordt.

Niet voor niets werd op het EK 2020 de finale gehaald. Hoewel de Engelsen daar wel het thuisvoordeel genoten. De bookmakers hebben in ieder geval vertrouwen in de ploeg van Southgate, met odds van 4.33 als Euro 2024 winner. 

Voor nu zetten we in op minimaal de halve finale.

Veelgestelde Vragen over Wedden op EK Voetbal

We hebben de meest gestelde vragen over het EK Voetbal voor je op een rijtje gezet.

 • Waar kun je wedden op EK wedstrijden?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op EK wedstrijden. Ook vind je alle promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en LiveScore Bet.

 • Welke landen spelen op het Europees Kampioenschap voetbal?

  Er doen sinds 2016 24 landen mee aan een EK. Deze landen kwalificeren zich via de EK kwalificatieronde. Hier spelen landen in verschillende poules om plek 1 en 2, die direct toegang geven tot het hoofdtoernooi. De nummers drie spelen play-off wedstrijden om de laatste tickets.

 • Wat zijn goede EK wedmarkten?

  Topscorer, outright winner en first time winner bets zijn drie wedmarkten waar je het hele toernooi van kunt genieten. Omdat Engeland en België nooit een EK hebben gewonnen is de first time winner bet in het bijzonder erg aantrekkelijk.

 • Waar vind je de beste odds boosts voor het EK?

  Op Wed Meesters vind je alle odds boosts en andere promoties van bookmakers voor EK wedstrijden. Alle bookmakers op Wedmeesters.nl hebben een licentie van de KSA, zodat je er legaal kunt spelen.

 • Tegen wie speelde Nederland de finale in 1988?

  Nederland speelde de EK Finale in 1988 tegen de Sovjet-Unie. De finale werd met 2-0 gewonnen, terwijl de eerste groepswedstrijd (ook tegen de Sovjet-Unie) met 0-1 werd verloren.