De voorspellingen van Valentijn Driessen

Valentijn Driessen. Journalist, chef voetbal bij de Telegraaf, columnist en zo langzamerhand het lachertje van zijn collega’s. En van Nederland. En van de gehele voetbalwereld. Soms hebben we het idee dat hij het erom doet: je hebt een uitgesproken mening, je zit ernaast en weer de hele wereld heeft het over je. Prima verdienmodel, als je het niet erg vindt om eens per maand het pispaaltje te zijn. Maar wat nu, als deze zelfverklaarde expert echt gelooft in zijn eigen mening? En er geen ironie zit in zijn zelfingenomen voorspellingen? Laten we hopen voor Valentijn dat hij zichzelf ook met een korrel zout neemt. 

Als Wed Meesters is er veel wat we van Valentijn Driessen kunnen leren. Namelijk om niet je voorspellingen te doen op basis van afgunst. Samen met Johan Derksen (die zit er ook nog wel eens naast om deze reden) heeft Valentijn de neiging sommige coaches en spelers per definitie te diskwalificeren. Als onze Telegraaf redacteur en Voetbal Inside regular je niet mag ‘dan kan je er niks van’. Ongeacht wat je presteert.

Nu het bijna zielig wordt hoe vaak Valentijn er publiekelijk naast zit en hij door Haller tegen Sporting Lissabon weer op z’n plek is gezet (een week na de oorveeg van Louis van Gaal) vinden we het tijd om de hoogtepunten van de foute voorspellingen van Valentijn Driessen op een rij te zetten. Niet uit leedvermaak natuurlijk, maar om ervan te leren. Wij, maar hopelijk hijzelf ook. Zoals Valentijn Driessen zelf ook altijd alleen maar ‘opbouwende kritiek’ geeft. Ehum.

Top 10 foute voorspellingen Valentijn Driessen

Normaal gesproken maken we een top 5, maar voor Valentijn maken we een uitzondering. Er is namelijk zoveel moois om uit te kiezen. En dan zijn we ook nog eens lui en hebben we alleen de voorspellingen van de laatste paar jaar opgezocht. Tromgeroffel, daar gaan we!

Real Madrid – Ajax

De onbetwiste nummer 1: Valentijn Driessen reist niet af naar Madrid omdat Ajax toch geen kans zou hebben. Het werd 1-4. Het misgunnen van Erik Ten Hag heeft Driessen dit jaar veel verkeerde voorspellingen opgeleverd. Dit blijkt uit de vele foute voorspellingen van die Champions League campagne die dit lijstje sieren.

België op het WK

Op nummerrrrrrrrrr 2: Valentijn Driessen voorspelt dat België op het WK in 2018 er al na de tweede ronde uit ligt. Tegen de grote landen zou de verdediging niet volstaan. Het werd de halve finale, nadat ze Brazilië er in de kwartfinale hadden uitgeknikkerd.

Transfer Donny van the little river

Op nummer 3: Donny van de Beek zou naar Real Madrid gaan. ‘Schrijf die maar vast op’. Manchester United had geen kans. Aan de andere kant, misschien had Donny wel naar Real moeten gaan ipv MU.  

Juventus – Ajax

Op nummer 4: Na het Valentijn debacle van Real Madrid probeerde Valentijn zich te revancheren door te zeggen dat ‘Juventus toch echt van een ander kaliber was’. Maar helaas, ook de club uit Turijn viel ten prooi aan Ajax

Ajax naar de CL Finale!

Op nummer 5: Oke, nu was Valentijn Driessen overtuigd. Na Real Madrid, Juventus en een 1-0 tegen de Spurs ging Ajax nu ‘met twee vingers in de neus naar de finale’. Moura scoort immers nooit, aldus lands bekendste journalist. De rest is geschiedenis.

Frenkie naar PSG

Nummer 6: Frenkie en PSG was al beklonken. Zij wilde 75 miljoen neerleggen, Frenkie wilde graag naar Parijs en dus ‘1 plus 1 = 2’.

Robben naar Amerika

Nummer 7: Robben vertrekt naar Amerika. Die gaat niet meer in Nederland spelen na zijn vertrek bij Bayern München. Ergens heeft hij gelijk gehad, Robben heeft inderdaad niet heel veel minuten meer gemaakt bij Groningen.

Haller niet goed genoeg

Nummer 8: Haller heeft niks te zoeken in de Champions League en Ajax zou dus moeten vasthouden aan de Tadic variant. Dezelfde Haller die er in zijn Champions League debuut 4 tegen het netje legde.

Ten Hag houdt vast aan zijn opstelling

Nummer 9: ‘Ten Hag wijzigt zijn opstelling niet na een verliespartij. Hij is geen opportunist,’ aldus Valentijn Driessen tegen Wilfred Genee op de radio. De eerstvolgende wedstrijd had Ten Hag zijn elftal op 8 plekken gewijzigd, misschien wel om een lange neus te trekken naar glaasje azijn.

Cillessen onder de lat bij Juventus

Nummer 10: Szecseny (‘ken ik niet, maar…’) is lang niet zo goed als Cillessen en laatstgenoemde zou een versterking zijn bij Juventus. Inderdaad, dezelfde Cillessen die de bank warm houdt bij Valencia.

Bonus van Louis van Gaal!

Lang verhaal kort, lees liever onze blog dan de Telegraaf wanneer je op zoekt bent naar voorspellingen die je iets opleveren in plaats van kosten. Onze generaal aan het front vond het wel mooi geweest met Valentijn en zijn krantje. Dus besloot hij hem even publiekelijk de voetballes te lezen. Tot groot genoegen van Memphis Depay. Dit kunststukje wilde we je niet onthouden: