Wedden op Voetbal Servië

Voor het eerst kunnen we Wedden op Servië. Het land met altijd sterke spelers kan ons nog wel eens verrassen dit jaar.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Servië heeft sinds het losbreken uit Joegoslavië nog niet veel bereikt als voetballand. Ze hebben altijd wel goede spelers, maar geen sterk team. Is dat deze keer anders, nu ze Portugal en Cristiano Ronaldo opzij hebben gezet? 

Het wordt de eerste keer dat we Servië op het EK voetbal zien als volledig eigen land. Als je Portugal en Cristiano Ronaldo achter je houdt, wat zijn dan je kansen en wat bereik je met wedden op Servië Europeeskampioen EK 2024? We gaan erachter komen!

Servië in vogelvlucht

 • Aantal eerdere EK deelnames: 0
 • Beste prestatie op een EK: –
 • Prestatie tijdens laatste EK: Niet gekwalificeerd
 • Andere prestaties: Finalist (1960, 1968 – als Joegoslavië)
 • Meest ervaren actieve speler: Dušan Tadić
 • Meest trefzekere actieve speler Aleksandar Mitrović
 • Keeper Vanja Milinković-Savić
 • Belangrijkste verdediger: Nikola Milenković
 • Belangrijkste middenvelder Dušan Tadić
 • Belangrijkste spits: Dusan Vlahovic

Laatste nieuws over Servië

Servië onder Joegoslavië op WK’s en EK’s

Het uiteenvallen van het voormalige land Joegoslavië ligt alweer ruim 20 jaar achter ons. Tot begin jaren ‘90 waren de huidige landen Slovenië, Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Servië, Montenegro, Noord-Macedonië en Kosovo allemaal onderdeel van de socialistische republiek: ‘Joegoslavië.’ Dat was de opvolger van het koninkrijk Joegoslavië, beiden opgezet om eerdere bezetters (Oostenrijk-Hongarije en de nazi’s) tegen te werken.

Het koninkrijk Joegoslavië was direct actief op het WK 1930 en niet onverdienstelijk. In de groepsfase versloegen ze Brazilië en Bolivia, waardoor ze de halve finale bereikten. Daarin was Uruguay een maatje te sterk (6-1), alhoewel de mogelijke 2-2 van Joegoslavië discutabel werd afgekeurd wegens buitenspel.

Joegoslavië tweemaal verliezend finalist

Na de Tweede Wereldoorlog zagen we de republiek Joegoslavië als sterk voetballand opkomen. Op de WK’s van 1954 en 1958 haalden ze de kwartfinale. In de jaren ‘60 kwamen de echte hoogtijdagen maar helaas zonder prijs. Ze bereikten het EK 1960, het allereerste EK voetbal, door onder meer Portugal te verslaan in de kwalificatie. In een bizarre halve finale versloegen ze Frankrijk met 5-4 na een 4-2 achterstand, maar was de Sovjet-Unie in de finale na verlenging te sterk.

Op het WK 1962 verloren ze opnieuw van de Sovjet-Unie, maar nu al in de groepsfase. Die overleefden ze uiteindelijk en in de kwartfinale won Joegoslavië knap met 1-0 van West-Duitsland. Alleen ging vervolgens de halve finale tegen Tsjechoslowakije verloren.

Joegoslavië miste het volgende EK en WK, maar kwam op het EK 1968 weer tot de finale (na kwalificatiezeges op West-Duitsland en Frankrijk). In de halve finale versloegen ze regerend wereldkampioen Engeland en in de finale werd het 1-1 tegen Italië, ook na verlenging. Er kwam een replay en die won Italië met 2-0.

Na dit geweldige decennium waren er weinig hoogtepunten meer voor Joegoslavië buiten een vierde plaats op het EK 1976 en een kwartfinale op het WK 1990. Als onafhankelijk land kwam Servië nog niet voorbij de groepsfase op het WK (2006, 2010 en 2018) en wist het zich niet eens te kwalificeren voor het EK (2008 t/m 2020). En dat ondanks een ijzersterke generatie met onder meer Dejan Stankovic, Savo Milosevic en Aleksandr Kolarov.

Wedden op Servië Europees Kampioen: allesbehalve overtuigend naar Duitsland

Het was een beetje belabberd, de kwalificatiereeks van Servië. 8 gespeeld, 4 gewonnen, 2 gelijk, 2 verloren, 14 punten. De twee verlieswedstrijden waren tegen groepswinnaar Hongarije, dat iedereen overtuigend achter zich liet.

Het zal in ieder geval Tadic’s laatste kunstje worden, wat grote toernooien betreft. Het voordeel van de Serven, ze kunnen af en toe bijzonder lekker ballen. Dus het kan zomaar een interessant EK worden met ze.

Wedden op Servië Europees Kampioen EK 2024

Met Engeland als uitgesproken favoriet zal Servië zich richten op plek 2. Of hopen als beste nummer 3 door te gaan. Makkelijk wordt het niet. Maar kansloos zijn ze ook niet.

Zowel Denemarken als Slovenië moeten ze op een goede dag kunnen hebben. Ze trappen af tegen Engeland. Die kun je dan maar beter gehad hebben. Daarna is het zeer waarschijnlijk een do or die wedstrijd tegen de Slovenen.

Odds voor toernooiwinst Servië? 67.00. Houd vooral de odds van de groepswedstrijden in de gaten.

Veelgestelde Vragen over Wedden op EK Voetbal

We hebben de meest gestelde vragen over het EK Voetbal voor je op een rijtje gezet.

 • Waar kun je wedden op EK wedstrijden?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op EK wedstrijden. Ook vind je alle promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en LiveScore Bet.

 • Welke landen spelen op het Europees Kampioenschap voetbal?

  Er doen sinds 2016 24 landen mee aan een EK. Deze landen kwalificeren zich via de EK kwalificatieronde. Hier spelen landen in verschillende poules om plek 1 en 2, die direct toegang geven tot het hoofdtoernooi. De nummers drie spelen play-off wedstrijden om de laatste tickets.

 • Wat zijn goede EK wedmarkten?

  Topscorer, outright winner en first time winner bets zijn drie wedmarkten waar je het hele toernooi van kunt genieten. Omdat Engeland en België nooit een EK hebben gewonnen is de first time winner bet in het bijzonder erg aantrekkelijk.

 • Waar vind je de beste odds boosts voor het EK?

  Op Wed Meesters vind je alle odds boosts en andere promoties van bookmakers voor EK wedstrijden. Alle bookmakers op Wedmeesters.nl hebben een licentie van de KSA, zodat je er legaal kunt spelen.

 • Tegen wie speelde Nederland de finale in 1988?

  Nederland speelde de EK Finale in 1988 tegen de Sovjet-Unie. De finale werd met 2-0 gewonnen, terwijl de eerste groepswedstrijd (ook tegen de Sovjet-Unie) met 0-1 werd verloren.