Wedden op Japan WK 2022.

Wedden op Duitsland Wereldkampioen WK 2022

Duitsland wereldkampioen? Het zou toch niet wéér? Als we onze emoties beteugelen dan is wedden op Duitsland geen slecht idee.

Geschatte leestijd: 4 minutes

Nog iets meer dan een jaar en dan begint het eerste winterse WK voetbal in Qatar. Steeds meer landen zijn gekwalificeerd, dus tijd om ze onder de loep te nemen. Te beginnen met wedden op Duitsland wereldkampioen WK 2022!

Duitsland

Aantal eerdere deelnames: 19 (alleen 1950 niet vanwege uitsluiting)

Beste prestatie: 4x wereldkampioen (1954*, 1974*, 1990*, 2014)

Andere prestaties: 3x Europees kampioen (1972*, 1980*, 1996), winnaar Confederations Cup (2017)

Bondscoach: Hansi Flick

Recente toernooien: WK 2018 – groepsfase, EK 2020 – achtste finale

Meest ervaren actieve speler: Thomas Müller (110 interlands)

Meest trefzekere actieve speler: Thomas Müller (42 goals)

*als West-Duitsland

Viervoudig wereldkampioen, altijd een favoriet

Voormalig Engels topspits en later BBC-presentator Gary Lineker zei het al op het WK 1990: “Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers.” In de halve finale van dat WK duurde het echter 120 minuten, want Duitsland versloeg toen Engeland met Lineker na een 1-1 eindstand en verlenging uiteindelijk op penalty’s. Wedden op Duitsland wereldkampioen WK 2022 is altijd een kansvolle inzet!

De gedachte achter Linekers beroemde opmerking was wel terecht: je mag Duitsland nooit afschrijven voor een toernooi of een enkele wedstrijd. De afgelopen twee toernooien gingen niet zoals Duitsland gehoopt had, met vroege uitschakeling op zowel het WK 2018 als het EK 2020. Maar Die Mannschaft bereikte de zes toernooien ervoor niet zomaar telkens minimaal de halve finale. Joachim Löw heeft ze tot grote hoogten gedreven, en sinds afgelopen zomer mag zijn voormalig assistent Hansi Flick (die in 2020 de treble won met Bayern München) proberen dit voort te zetten.

Duitsland is sterk in de breedte

Een van de grootste voordelen voor Flick is dat hij kan kiezen uit een veelvoud van fantastische spelers voor elke positie. Als hij dat zou willen, kan hij zomaar twee elftallen samenstellen die allebei kunnen strijden om de wereldtitel. Bedenk maar: Manuel Neuer én Marc-André ter Stegen als doelmannen, Timo Werner en Serge Gnabry als spitsen (of Thomas Müller als ‘valse spits’), Leon Goretzka en Ilkay Gündogan en Kai Havertz centraal op het middenveld, en ga zo maar door.

Voor de lange termijn is het voordeel ook dat het opleidingsniveau in Duitsland erg goed is. In elke generatie zitten veel voetballers die wel ‘een balletje kunnen trappen’. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld Nederland en België. Want als we eerlijk zijn, worden we niet altijd verwend met topspelers in elke leeftijdsgroep. Voor Flick wordt het in aanloop naar het WK in Qatar vooral een luxeprobleem als hij zijn selectie moet samenstellen.

Road to Qatar: één uitglijder

Bij de indeling voor de kwalificatie werd Duitsland verwend door de UEFA met niet al te sterke tegenstanders. Zo kwam Roemenië als nummer laatst van pot 2 in de groep van Die Mannschaft. IJsland kwam uit pot 3 en verder troffen ze nog Armenië, Liechtenstein en Noord-Macedonië.

Dat laatste land bleek als enige in staat om punten van Duitsland af te snoepen in groep J van de Europese WK-kwalificatie. In maart was het de toen nog 37-jarige Goran Pandev (vooral actief geweest in de Serie A) die Noord-Macedonië op voorsprong zette in Duisburg. Gündogan maakte nog gelijk vanaf de penaltystip, maar de bezoekers pakten de volle drie punten door een late goal van Elif Elmas, middenvelder van Napoli.

Daarna was de rem eraf bij Duitsland, dat geen steek meer liet vallen. Ook vielen de doelpunten als rijpe appeltjes van de boom door onder meer 6-0 tegen Armenië, 4-0 tegen IJsland, 4-0 in de return tegen Noord-Macedonië en 9-0 tegen het arme Liechtenstein. Duitsland eindigde de kwalificatiegroep op 27 punten uit 9 wedstrijden met een fantastisch doelsaldo van 36-4. Klinkende cijfers, maar is het genoeg om te wedden op Duitsland wereldkampioen WK 2022?

Wedden op Duitsland Wereldkampioen WK 2022

Zoals eerder gezegd kun je Duitsland eigenlijk nooit afschrijven voor een toernooi. Het WK 2018 en EK 2020 waren slecht qua resultaat, maar dat wil lang niet alles zeggen. Afgelopen zomer was Engeland in de achtste finales in topvorm, waardoor Duitsland uiteindelijk met 2-0 het onderspit moest delven. En zo’n overtuigende kwalificatiereeks en sterke, brede selectie zeggen ons dat Duitsland gewoon een van de favorieten is als Flick de juiste poppetjes neerzet.

Tags: