Wed Meesters | Sporters op Social Media

Michael van Gerwen en Lewis Hamilton ijzersterk, #WhereIsPengShuai ?

Ooit was ik in bezit van de slippers van Valentino Rossi. Gekregen van mijn held. Het was dan ook een emotioneel afscheid van deze legende.

Afgelopen weekend was prachtig voor race- en dartfanaten. Naast de spannende strijd in de Formule 1, waren Michael van Gerwen en Lewis Hamilton ijzersterk. #WhereIsPengShuai roept nog steeds veel vraagtekens op. En het afscheid van een Icoon. Een weekend vol sportnieuws.

Valentino Rossi: afscheid van een legende

Dit weekend was het tijd om afscheid te nemen van Valentino Rossi. Als motorcoureur dan tenminste. Bij de Grand Prix van Valencia zwaaide de inmiddels 42-jarige ‘Il Dottore’ (De Dokter) af na 25 jaar racen, negen wereldtitels en 116 Grand Prix-overwinningen. Zijn socials staan vol met prachtige foto’s waaronder deze.

https://www.instagram.com/p/CVnBcVXs85Y/

Lewis Hamilton geïnspireerd door Ayrton Senna

De afgelopen weken richtten we ons in deze rubriek vooral op Max Verstappen, maar ere wie ere toekomt.. Lewis Hamilton reed afgelopen weekend fantastisch en verkleinde zijn achterstand op de Nederlander tot 14 punten. Hamilton was een jochie van negen toen Ayrton Senna in 1994 overleed door een crash op het circuit van Imola, maar de Engelsman haalt veel inspiratie uit het racen van de drievoudige Braziliaanse wereldkampioen. 

Deze tweet was voorafgaand aan de sprintrace en lange race op het circuit van Interlagos in Brazilië, en na zo’n prachtige overwinning kon een trotse tweet natuurlijk niet achterblijven. De zevenvoudig wereldkampioen ging in de sprintrace van P20 naar P5 en zondag kwam hij vanaf P10 om uiteindelijk in ronde 59 na drie pogingen Max Verstappen voorbij te gaan op weg naar de zege. En dat wilde hij natuurlijk weten ook.

#WhereIsPengShuai

Waarschijnlijk heb je een maand geleden nog nooit van haar gehoord, maar na afgelopen weekend kun je er bijna niet meer omheen: De Chinese tennister Peng Shuai. De 35-jarige Shuai was rond 2013-2014 op haar top toen ze in het dubbelspel Roland Garros en Wimbledon won, en de nummer 1 positie op de dubbelranking behaalde.

Maar ze was de afgelopen twee weken vooral in het nieuws vanwege een persoonlijke openbaring. Op 2 november postte ze op het Chinese sociale medium Weibo, een soort miniblogsite met honderden miljoenen leden, vooral in China. Ze beschuldigde een hooggeplaatste Chinese politicus van aanranding, iets wat tien jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. 

Na haar beschuldiging – die snel van Weibo af werd gehaald – werd er niks meer van Peng Shuai vernomen. En in een land als China is zoiets al gauw een zorgelijke situatie, op zijn zachtst gezegd. Tennisbond WTA zegt inmiddels dat ze veilig zou zijn: “We hebben van meerdere bronnen, waaronder de Chinese tennisbond, de bevestiging gekregen dat ze veilig is en niet wordt bedreigd.” Maar wat daarvan waar is…

Michael van Gerwen trots op zichzelf en Fallon Sherrock

De Grand Slam of Darts 2021 is in volle gang en daarin zien we een ouderwets sterke Michael van Gerwen. Mighty Mike heeft dit seizoen nog geen titel gewonnen en dat kan natuurlijk niet. Hij gaf toe dat hij tijdens de coronatijd ook maar gewoon een mens is en simpelweg lui was geworden.

Van Gerwen is dus weer volop aan het trainen en dat is terug te zien in het Engelse Wolverhampton. In de eerste groepswedstrijd versloeg hij Lisa Ashton met 5-0 en zette hij een 3 dart average van 105.85 neer. Bij het tweede duel ging hij nog een reuzenstap verder. Hij won met een verbluffend gemiddelde van 115.19 eindigde in de 5-2 overwinning op Joe Cullen. 

In een andere groep zien we Fallon Sherrock, die menig dartfan verbaasde met twee overwinningen op het PDC WK van 2020. In haar tweede groepsduel gaf ze Belgisch darter Mike De Decker een ‘white wash’ (5-0) en zette zij een recordgemiddelde neer van 101,55 – het hoogste gemiddelde van een vrouw bij een tv-optreden. Reden genoeg voor Van Gerwen om ook haar in het zonnetje te zetten.