Johan Derksen snoeihard over Louis van Gaal en Ihattaren

Met een 2-2 gelijkspel tegen Montenegro geef je Johan Derksen wel erg veel kannonvoer om mee lost te gaan natuurlijk.

Geschatte leestijd: 3 minuten

De kritiek is weer niet van de lucht aan tafel bij Veronica Inside. Johan Derksen neemt geen blad voor de mond en geeft Louis van Gaal een veeg uit de pan!

“Blijf lekker in Portugal”

Nog vóór de blamerende 2-2 tegen Montenegro had Johan Derksen vrijdag al geen goed woord over voor bondscoach Louis van Gaal. Johan nam namelijk al een voorsprong op het dagelijkse programma VI Vandaag dat in januari begint, waarin ook veel actualiteit wordt besproken. Toen Van Gaal bij een persconferentie namelijk kritiek had op premier Mark Rutte, vond Johan het wel gepast om Louis ouderwets af te zeiken.

Johan Derksen: “Geen serieuze club begint nog aan Ihattaren”

Mohamed Ihattaren moet in februari nog 20 jaar jong worden. Toch lijkt hij nu al in een sportieve en persoonlijke vrije val te zijn geraakt. In 2019 stoomde hij nog op als een van de grootste talenten uit de jeugd van PSV. Er werd er geroepen dat hij maar gauw bij Oranje gehaald moest worden voordat Marokko met hem aan de haal zou gaan. 

Maar aan het begin van het seizoen 2020/2021 raakte hij in een serieuze vormdip en was hij zijn basisplaats onder Roger Schmidt kwijt. In december kwam hij nog wel terug, maar begin dit jaar waren er serieuze vraagtekens rondom zijn instelling op en naast het voetbalveld. Uiteindelijk koos PSV in augustus eieren voor zijn geld en verkocht Ihattaren aan Juventus, dat hem direct weer verhuurde aan Sampdoria. 

Maar bij de Italiaanse club heeft de middenvelder nog geen minuut gespeeld en zat hij slechts één keer op de bank. Vaak is hij niet eens te vinden in de buurt van de club en dat is reden genoeg voor Johan Derksen om Ihattaren volledig af te schrijven voor de voetbaltop.

John van Loen beleefde ‘orgie’ in het ziekenhuis

Heb je hem nog zien spelen of is dat van voor je tijd: John van Loen! De oud-aanvaller van onder meer FC Utrecht, Ajax, Feyenoord (direct vanaf Ajax!) en opnieuw FC Utrecht was te gast bij Wilfred, Johan en René om te praten over zijn boek ‘Over de Rooie’. Dat is natuurlijk een referentie aan de haarkleur die de inmiddels 56-jarige Van Loen had tijdens zijn actieve voetbalcarrière. Daarin vertelt hij onder meer over een hartinfarct en de bijbehorende operatie. Tijdens die ingreep kreeg hij het verdovende middel ketamine, wat hem behoorlijk bizarre hallucinaties gaf:

Zevenvoudig international Van Loen speelde begin jaren ‘90 anderhalf seizoen voor Ajax. Hij maakte daar ook de eerste stappen van Louis van Gaal als trainer mee. Laten we zeggen dat Louis van Gaal dertig jaar geleden al precies was zoals je hem zou verwachten!

Johan Derksen moet het vragen aan Hélène!

Een professionele omgang met collega’s, daar doet Johan Derksen niet aan. Soms ligt hij in de clinch met Wilfred Genée, dan weer moet ‘het directeurtje’ het ontgelden en afgelopen vrijdag ontkwam Hélène Hendriks niet aan de innerlijke puber van De Snor. De presentatrice waar Johan vaak mee samenwerkt had namelijk een opvallende outfit aan. Dat kon Johan Derksen natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan.