Wed Meesters | Primera Division | La Liga

Primera Division | Wedden op Spaans voetbal in La Liga

Als de Premier League de grootste competitie ter wereld is, dan is de Primera Division (of La Liga) de competitie met de grootste rivaliteit. De eindeloze rivaliteit tussen Real Madrid en FC Barcelona heeft hen gedreven om de beste van de wereld te worden. Een rivaliteit met een politieke geschiedenis, twee van de grootste voetballers die ooit op deze planeet hebben rondgelopen en talloze titels.

Geschatte leestijd: 3 minutes

Als de Premier League de grootste competitie ter wereld is, dan is de Primera Division (of La Liga) de competitie met de grootste rivaliteit. De eindeloze rivaliteit tussen Real Madrid en FC Barcelona heeft hen gedreven om de beste van de wereld te worden. Een rivaliteit met een politieke geschiedenis, twee van de grootste voetballers die ooit op deze planeet hebben rondgelopen en talloze titels.

Langzaam maar zeker verbeteren andere teams zich in de slipstream van deze titanen. Ploegen als Sevilla, Atletico Madrid en Valencia zijn kandidaten voor de Europa League trofee, zo niet Champions League kanshebbers. De Primera Division is zonder twijfel één van de meest interessante competities om te volgen, en om weddenschappen op te plaatsen!

Laatste Primera Division nieuws

Wedden op Primera Division met Bonus

Ben je een fan van het Spaanse voetbal en heb je zin om te wedden op de Primera Division? Zorg er dan voor dat u wedt met een bonus!

Primera Division Promoties

Voetbalmanager

Wil je het hele seizoen je Champions League kennis op peil houden en je vrienden aftroeven in voorspellingen voor bijna niks? Football Manager games als Scorito zijn een perfecte voorbereiding voor wedden op La Liga. Voor slechts €5 ben je een heel seizoen zoet.

Bouw je een team en kun je iedere ronde je ideale team samenstellen. Er gaat natuurlijk niks boven écht geld op je account bijschrijven, hiervoor kun je terecht bij een van de bookmakers op onze site. Allemaal met een licentie voor de Nederlandse gokmarkt, allemaal met Primera Division voetbal, maar niet allemaal met dezelfde odds en bonussen. Voor die informatie zit je gelukkig al op de goede site;)

Geschiedenis van La Liga en haar clubs

De Primera Division wordt direct vertaald als Premier League, maar het is niet de enige naam die bekend staat om deze ongelooflijke competitie. Vanwege de sponsoring wordt het ook wel La Liga of La Liga Santander genoemd. De competitie begon in de jaren vijftig van de vorige eeuw na een gewelddadige en onstabiele politieke periode.

Sindsdien hebben Barcelona en Real Madrid de competitie gedomineerd met 25 en 33 titels. Maar ook clubs als Real Sociedad, Deportivo la Coruna, Real Betis en de hierboven genoemde teams. Het spijt ons voor alle Britse lezers, maar volgens de IFFHS is de Primera Division de sterkste (nationale) competitie op het continent (inclusief de eilanden). Niet minder dan 3 teams zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor de Champions League!

Geniet van een andere stijl van voetbal

We houden allemaal van de eredivisie: de rauwe kracht, de snelheid van de wedstrijden, het hoge aantal doelpunten per wedstrijd. Wat is er niet om van te houden?! Maar het Spaanse voetbal brengt iets wat je niet veel ziet in de Engelse PL. Laten we het een Zuid-Europese ‘swing’ noemen. Iets dat spelers als Messi, Suarez en Vinicius met zich meebrengen. Tiki-taka.

Het is geweldig om eens een andere stijl te zien en er zijn veel stijlen in La Liga. Denk aan het dansende voetbal van Barcelona tegenover het meer Duits gestileerde Real Madrid en zelfs een Italiaans stijlvol Atletico. Het zorgt voor absoluut geweldige weddenschappen om deze verschillende stijlen tegenover elkaar te zien staan.

Wed met het beste La Liga Sportsbook, met ondersteuning van meer dan tien betaalmethodes en met een betrouwbare klantenservice. Wij hebben de beste winkansen en nog betere bonussen.

Veelgestelde Vragen

We hebben de meest gestelde vragen over wedden op Primera Division.

 • Hoe lang duurt een voetbalwedstrijd?

  Een voetbalwedstrijd duurt in principe 2×45 minuten + blessuretijd. De blessuretijd kan 0 minuten bedragen, maar ook 8 of zelfs 10. Dit wordt bepaald door de arbitrage. Na de reguliere speeltijd kan een verlenging van 2×15 minuten worden gespeeld als dit nodig is (bijvoorbeeld in een knock-out wedstrijd).

 • Hoe wed je op voetbal?

  Je kunt wedden op voetbal door een account aan te maken bij een bookmaker. Er zijn in Nederland verschillende bookmakers die voetbalwedden legaal aanbieden. En er komen er steeds meer bij. Voorbeelden van bookmakers met licentie in Nederland zijn TOTO, bet365, BetCity en Bingoal.

 • Wat zijn de voordelen van gokken op voetbal?

  Het voordeel van gokken op voetbal is dat je je kennis van voetbal kunt gebruiken om geld mee te verdienen. Daarnaast is een wedstrijd veel spannender wanneer je een weddenschap hebt geplaatst. Het nadeel is dat je geld kunt verliezen. Speel dus alleen met geld dat je kunt missen.

 • Waar vind je de uitslagen van voetbalweddenschappen?

  Je vindt de uitslagen van voetbalweddenschappen bij jouw bookmaker. Je kunt op je betslip zien hoeveel je weddenschappen hebben opgeleverd. Soms wordt nog voor de wedstrijd is afgelopen je een bod gedaan om een deel van je winst te laten uitbetalen. Je weddenschap stopt dan en je kunt niet het volledige bedrag innen.

 • Wat zijn de grootste verschillen tussen pre-match en live wedden op voetbal?

  Het grootste verschil tussen pre-match en live wedden op voetbal is dat je veel meer tijd hebt om na te denken over je weddenschap. Bij live wedden veranderen de odds continu, waardoor je snel moet beslissen of je wilt inzetten of niet. Bij live wedden komt dus meer stress kijken, of meer spanning. Het is maar net hoe je het bekijkt.

 • Waar kan ik terecht met een gokprobleem (van mijzelf of van een ander)?

  Hulp nodig met een gokprobleem (van jezelf of van een ander)? Bel dan: 0900 14 50 of vind meer hulp en informatie op onze verantwoord spelen pagina.