Wed Meesters | Wedden op Real Madrid CF

Wedden op Real Madrid CF

Geen club die zoveel bewondering en weerstand tegelijk oproept als Real Madrid. Maar daarboven staan de onpartijdige feiten - die laten zien dat Real Madrid sportief gezien de allergrootste club ter wereld is. Prachtig maagdelijk wit tenue. En een onwaarschijnlijk lange lijst van de allerbeste spelers ter wereld. Prijzen pakken zit diep verweven in het DNA van de Koninklijke. Waarmee Real Madrid een club bij uitstek is om op te wedden.

Geschatte leestijd: 13 minuten

Wedden op Real Madrid is iets waar je met de beste wil van de wereld niet aan ontkomt. Want love ’em or hate ’em, er is maar één ploeg die zich met recht de beste van de wereld mag noemen.

De wat jongere generatie is bekend met het krankzinnige (en unieke) record van drie opeenvolgende overwinningen van de Champions League Trophy! De wat oudere generatie weet dat Real Madrid in de jaren ’50 maar liefst 5x(!) achter elkaar de Europa Cup 1 won. In totaal ging de Cup met de Grote Oren 14x naar de Koninklijke. Daarmee zijn ze de onbetwiste Koningen van de Champions League. En club van vele wereldsterren bovendien. Dat lijstje gaan we nog langs.

Maar je begrijpt waarom we zeggen dat wedden op Real Madrid simpelweg onontkoombaar is.

Real Madrid | De Legende in Vogelvlucht

Laatste nieuws over Real Madrid CF

Geschiedenis van de club

Real Madrid is al zo’n 70 jaar de meest succesvolle club in Europese competities. Maar de geschiedenis van Real Madrid gaat natuurlijk een stukje verder en dieper dan dat. In 1897 richtten een aantal studenten (ook van Oxford en Cambridge) de voetbalclub (Sociedad) Sky Football op. Drie jaar nadien was er onenigheid binnen die club en werd de nieuwe club Nueva Sociedad de Football opgericht.

Twee jaar nadien werd door onder meer Julián Palacios en de broers Juan Padrós en Carlos Padrós – de Padrós bros – de club Madrid Football Club opgericht. Het doel van de club was om voetbal toegankelijk te maken voor alle lagen van de bevolking. En in 1905, pas drie jaar na de oprichting, won de club al de Spaanse beker door in de finale Athletic Bilbao te verslaan. Op Real Madrid wedden bleek al snel een goed idee.

Hernoeming naar Real Madrid en eerste successen

De eerste jaren waren namelijk erg succesvol te noemen. Want tussen 1905 en 1908 won Madrid Football Club de Copa del Rey viermaal op rij. En ook werden ze vier keer kampioen van het Campeonato Regional Centro. De club was daarnaast ook een van de oprichters van de Real Federación Española de Fútbol, de Spaanse voetbalbond, in 1909.

De club werd in 1920 door koning Alfonso XIII hernoemd naar Real Madrid (Koninklijke Madrid) en kreeg ook een kroon in het logo. Real won tussen 1905 en 1929 maar liefst 14 keer het regionale kampioenschap. In 1929 werd de eerste Spaanse competitie opgericht. Real Madrid leidde het eerste seizoen van begin tot eind. Maar een verlies tegen Athletic Bilbao in de laatste speelronde zorgde ervoor dat FC Barcelona de eerste landstitel won. In 1932 en 1933 won Real Madrid wel de titel.

Voetbal onder dictatuur van Francisco Franco

Op 14 april 1931, na de komst van de Tweede Spaanse Republiek, moest de club weer als Madrid Football Club door het leven gaan. Aan het einde van de Spaanse Burgeroorlog in 1939 mocht de club weer Real Madrid heten van dictator Francisco Franco. In 1943 werd volgens vele Spanjaarden duidelijk dat Real Madrid de club van de dictator was. Ze hadden in de eerste wedstrijd van de halve finale Copa del Generalísimo (hernoeming van de Copa del Rey) met 3-0 van FC Barcelona verloren.

Maar de return in Madrid eindigde in een veldslag en een 11-1 overwinning van Real Madrid. De spelers van FC Barcelona werden constant bekogeld door de toeschouwers, ze werden om niks van het veld gestuurd en gaven de wedstrijd gewoon op. Toen ontstond het idee dat Real Madrid het team van de dictatuur was en FC Barcelona het slachtoffer. Toen ontstond ook de rivaliteit tussen beide clubs. Waarbij ‘rivaliteit’ zacht is uitgedrukt. Het zorgt er tot de dag van vandaag voor dat sommigen hartstochtelijk wedden op Real Madrid en anderen met misschien nog wel meer passie inzetten tégen de Koninklijke.

Het Eerste Grote Real Madrid

Grote successen onder Santiago Bernabéu

In 1943 werd Santiago Bernabéu, oud-speler van 1911-1926, benoemd tot voorzitter van Real Madrid. Onder zijn toezicht werd de club weer opgebouwd na de Burgeroorlog. Het Estadio Real Madrid Club de Fútbol (vanaf 1955 het Estadio Santiago Bernabéu) werd gebouwd. En ondanks het opzetten van een jeugdopleiding begin jaren ‘50, begon Bernabéu vanaf 1953 topspelers uit het buitenland aan te trekken. De eerste en meest bekende aankoop was de 27-jarige Alfredo di Stéfano.

Met de komst van onder meer Di Stéfano kwamen ook de grote successen. Real Madrid domineerde La Liga van 1953 tot 1969 met niet minder dan12 landstitels. Maar veel voetbalkenners lepelen makkelijk het feit op dat Real Madrid tussen 1956 en 1960 de eerste vijf edities van de Europa Cup I won, de voorloper van de Champions League. Hadden we al gezegd dat het loont om zo nu en dan te wedden op Real Madrid..?

In 1962 en 1964 verloren ze de finale van respectievelijk Benfica en Internazionale, in 1966 wonnen ze voor de zesde keer. Di Stefano was er die laatste titel niet meer bij, maar die andere geweldenaar Ferenc Puskas wel. Grote roerganger in die tijd was Miguel Muñoz: hij won als speler al drie keer de Europa Cup I en was trainer van 1960-1974.

Meer dominantie in La Liga, dubbele UEFA Cup

Onder voorzitter Bernabéu zette Real Madrid zijn dominantie in La Liga voort in de jaren ‘70. De club won zes landstitels in dat decennium, maar kon geen Europese prijzen meer pakken. In 1971 verloren ze de finale van de Europa Cup voor Bekerwinnaars van Chelsea. Tien jaar later stond Real Madrid weer in de finale van de Europa Cup I, maar was Liverpool te sterk. Bovendien had de club in 1978 zijn voorzitter Bernabéu verloren, die na 35 jaar voorzitterschap was overleden in dat jaar.

In 1984 werd eindelijk weer een Europese prijs toegevoegd aan de prijzenkast. Na twee jaar zonder prijs onder trainer Alfredo di Stéfano won Real Madrid in dat jaar namelijk de UEFA Cup (de huidige Europa League). In de derde ronde hadden ze nog een 3-0 nederlaag tegen Anderlecht hersteld met een 6-1 overwinning in eigen huis. In de halve finale een zelfde soort ontsnapping: 2-0 verlies tegen Internazionale en 3-0 overwinning thuis. De finale werd gewonnen van het Hongaarse Videoton. Een jaar later deed Real Madrid het dunnetjes over: ze wonnen de UEFA Cup voor het tweede jaar op rij.

Real Madrid | Jaren 70-80

Van Quinta del Buitre naar Champions League

Het was ook het begin van een nieuwe succesperiode van Real Madrid. Vijf spelers uit eigen jeugd, bijgenaamd La Quinta del Buitre, vormden de ruggengraat van het team. De bijnaam is een afgeleide van speler Emilio Butragueño. Daarbij kwamen spelers als keeper Francisco Buyo, verdediger Chendo en de Mexicaanse spits Hugo Sanchez. Na de dubbele UEFA Cup won dat sterke Real Madrid vijf keer La Liga op rij. Drie titels daarvan kwamen onder trainer Leo Beenhakker tussen 1986-1989. Die gaat sindsdien als Don Leo door het leven. En heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat ook Nederlandse gokkers wat vaker een weddenschap plaatsten op Real Madrid.

Na de landstitel in 1996-1997 onder Fabio Capello beloonde Real Madrid zichzelf het seizoen erop met eindelijk de titel waar alle fans op hadden gewacht. Jupp Heynckes leidde de club naar de finale van de Champions League, waarin De Koninklijke van Juventus won. Spelers als Predrag Mijatovic, Davor Suker, Raúl, Fernando Hierro, Fernando Redondo en ook Clarence Seedorf waren de smaakmakers.

Heynckes nam meteen afscheid na dat seizoen en na tussenpausen Guus Hiddink en John Toshack werd Vicente del Bosque in 1999 trainer van Real Madrid. Met vooral de veteranen van de gewonnen Champions League in 1998 won hij het toernooi in 2000 met de club.

Los Galácticos onder Florentino Perez

Na de Champions League van 2000 werd Florentino Perez voor het eerst voorzitter van Real Madrid. Hij dacht waarschijnlijk terug aan de tijd van Santiago Bernabéu, want hij begon elke zomer minimaal één grootse aankoop te doen. Deze spelers werden bekend als Los Galácticos. De bekendste waren Zinedine Zidane, Ronaldo (de Braziliaan), Luis Figo, David Beckham en Fabio Cannavaro. Zij wonnen in 2002 de Champions League en in 2003 La Liga, maar daarna zou de prijzenkast drie jaar stof vangen. Een unicum eigenlijk. Hoewel we vermoeden dat het aan de hoeveelheid bets op Real Madrid niet veel af zal hebben gedaan.

Perez nam in 2006 ontslag, maar kwam in 2009 terug. En hij ging verder waar hij bleef met poen uitgeven. Onder meer Kaká en Cristiano Ronaldo kwamen voor exorbitante bedragen over. Het Nederlandse trio Arjen Robben, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar mocht in 2009 direct vertrekken, Ruud van Nistelrooij vertrok een jaar later. José Mourinho kwam in 2010, maar won in drie seizoenen ‘slechts’ één titel en één Copa del Rey. Die had de pech zich middenin het tijdperk van het Barcelona van ene Pep Guardiola te bevinden.

Galácticos | Opkomst & Ondergang

La Décima en drie op rij met Zidane en Cristiano Ronaldo

In 2014 zou uiteindelijk Carlo Ancelotti de vruchten plukken van het aankoopbeleid van Perez. Met onder meer de nieuw aangetrokken Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo (bekend als BBC) won Real Madrid eindelijk La Décima. De tiende Europese Cup, waar ze al twaalf jaar op wachtten. Met Ancelotti won Real ook nog de Copa del Rey, FIFA Club World Cup en UEFA Super Cup.

Maar niet veel later zou Ancelotti ‘overklast’ worden door zijn voormalig assistent en Galáctico, Zinedine Zidane. De Fransman leidde Real Madrid tussen 2016 en 2018 naar drie Champions League zeges op rij, één landstitel, twee keer de UEFA Super Cup en twee keer de Club World Cup. Hoe hartstochtelijk je ook zou willen wedden op Real Madrid, die successen had niemand voorspeld. Op een paar oude Madrilenen op een bankje in de zon na misschien.

Maar Ancelotti zou nog eens laten zien waarom ook hij zo’n toptrainer is. Zonder Cristiano Ronaldo won hij met Real Madrid in 2021-2022 onder meer de Champions League en La Liga.

Wedden op Real Madrid CF met bonus

Real Madrid staat altijd garant voor topvoetbal met echte wereldsterren. In La Liga strijden ze vaak met FC Barcelona en Atlético Madrid en in de Champions League met clubs als Bayern München, Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester City en Liverpool. De bookmakers in Nederland hebben natuurlijk volop mogelijkheden voor wedden op Real Madrid. Hou Wed Meesters in de gaten voor de beste bookmakers, bonussen, odds boosts en free bets om in te zetten op Real Madrid.

Promoties voor Real Madrid CF

Rivalen en de magie van El Clásico

In de Spaanse competitie, La Liga, is FC Barcelona al decennia een van de grootste rivalen van Real Madrid. Niet verwonderlijk natuurlijk, aangezien ze de beste clubs van Spanje zijn. Maar daarnaast is ook Atlético Madrid altijd verwikkeld in een hevige strijd met Real Madrid.

Vroeger werd ook Athletic Bilbao gezien als rivaal, omdat zij in de eerste helft van de 20e eeuw succesvol waren. Maar dat was toen. In Europees voetbal kunnen vooral Bayern München en Juventus worden gezien als de grootste rivalen en clubs die Real Madrid vaak tegenkomt.

De magie van El Clásico

Wist je dat Real Madrid door de UEFA is verkozen tot de beste club van de twintigste eeuw? Het is een prestatie voor een club die een moeilijke geschiedenis heeft gehad, met drie (!) naamsveranderingen als gevolg van politieke regimewisselingen.

Voor de fans van Real Madrid was de meest gedenkwaardige El Clásico die van 1943, toen Barcelona met 11-1 werd verslagen! Hadden we toen maar weddenschappen kunnen afsluiten! El Clásico wordt beschouwd als de grootste rivaliteit in de voetbalwereld, niet op de laatste plaats vanwege de politieke situatie tussen de Catalanen en Madrid.

Na de Champions League finale is het de meest bekeken voetbalwedstrijd wereldwijd. De overwinningen tussen de teams in El Clásico zijn ongeveer evenredig verdeeld, dus wedden op deze wedstrijd is zeer interessant! Als je besluit in te zetten, benader het vooral neutraal. En kies voor de juiste weddenschap op Real Madrid… óf FC Barcelona.

De wedstrijd heeft altijd iets speciaals, vooral wanneer een speler het ene team ‘verraadt’ door over te stappen naar het andere. Je zou kunnen zeggen dat het hele seizoen van deze wedstrijd afhangt, maar dan zouden we Atletico Madrid en Sevilla als serieuze kanshebbers voor de titel buiten beschouwing laten.

Wist je trouwens dat El Clásico voorbehouden was voor wedstrijden in La Liga? Tegenwoordig wordt de term gebruikt voor elke ontmoeting tussen Real Madrid en Barcelona, inclusief die van de Copa del Rey en de UEFA Champions League. Wij zijn van de oude stempel. En gebruiken de term alleen voor wedstrijden in de competitie. Soms moet je gewoon kleur bekennen. Niet alleen bij wedden op Real Madrid.

Real Madrid v Maradona in Bernabéu

Clubiconen Real Madrid

Het eerste clubicoon was natuurlijk oud-speler en voorzitter Santiago Bernabéu, waarover we al veel verteld hebben. Onder zijn voorzitterschap was Real Madrid eind jaren ‘50 dus al koning van Europa. Dragende spelers in die tijd waren Alfredo di Stéfano, José María Zárraga, Marquitos, Rafael Lesmes, José Santamaría, Ferenc Puskas en Francisco Gento. Die laatste, Gento, was overigens de enige die de zes eerste Europa Cups (1956-1960 en 1966) als speler won.

Miguel Muñoz noemen we apart, omdat hij als speler drie keer de Europa Cup won en van 1960-1974 als trainer vele titels waaronder nog een Europa Cup won. Onder meer Manuel Bueno, Antonio Betancort, Ignacio Zoco, Amancio en Manuel Velázquez wonnen onder Muñoz vele landstitels in de jaren ‘60.

Jaren ‘80 en later

Midden en eind jaren ‘80 won Real Madrid dus twee keer de UEFA Cup en vijf keer op rij La Liga. De bekendste spelers in deze tijd waren Emilio Butragueño, Hugo Sanchez, Míchel, Manolo Sanchís, Rafael Martín Vázquez en Francisco Buyo.

Eind jaren ‘90 en begin jaren 2000 won Real Madrid drie keer de Champions League. Dit gebeurde met onder meer Fernando Hierro, Fernando Redondo, goalgetter Raúl, Guti, Roberto Carlos, Fernando Morientes, Iker Casillas en iets later Zinedine Zidane, Luis Figo en trainer Vicente del Bosque. De Braziliaanse Ronaldo was net te laat om in zijn illustere carrière de Champions League te winnen.

De laatste 15 jaar kijken we natuurlijk naar spelers als Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos, Gonzalo Higuain, Pepe, Marcelo, Nacho, Raphaël Varane, Luka Modric, Dani Carvajal, Isco, Casemiro en Toni Kroos.

Terugblik Real Madrid seizoen 2021/2022

Veel beter dan afgelopen seizoen kun je het bijna niet krijgen als je Real Madrid heet. Onder leiding van Carlo Ancelotti werd de club overtuigend landskampioen. Het won de Champions League en ook nog de Supercopa de España (en de UEFA Super Cup begin dit seizoen). Alleen de Copa del Rey ontbrak. Het was vooral genieten van het duo Karim Benzema – Vinícius Júnior voorin.

Vooruitzicht Real Madrid seizoen 2022/2023

Real Madrid heeft afscheid genomen van spelers als Casemiro en Isco, maar heeft nog een heel leger aan topspelers over. Denk aan Thibaut Courtois, Luka Modric, Karim Benzema, Vinícius Júnior, David Alaba, Federico Valverde, Rodrygo en Toni Kroos. Daarbij hebben zich nog Aurélien Tchouameni en Antonio Rüdiger gevoegd.

Zij moeten Real Madrid naar vele nieuwe prijzen voetballen, onder leiding van nog steeds Carlo Ancelotti. De Champions League zal topprioriteit zijn, maar FC Barcelona en Atlético Madrid aftroeven in La Liga is ook altijd lekker. Bij wedden op voetbal heb je elke week wel één of twee mogelijkheden om te wedden op Real Madrid. En met zoveel scorend vermogen kun jij ook goed scoren bij een juiste inzet!

Veelgestelde vragen over Real Madrid CF

  • Waar kan ik wedden op Real Madrid CF?

    Real Madrid CF, wellicht de allergrootste club op de wereld, heeft zeker geen tekort aan wedmogelijkheden. Alle grote bookmakers zoals TOTO, bet365, BetCity en Bingoal bieden kansen om te wedden voor of tegen Real Madrid. De club heeft een “die hard” fanbase, dus zelfs als het erop lijkt dat de tegenstanders de bovenhand krijgen, zal er altijd winst te behalen zijn, mits je de juiste inzet maakt!

  • Hoeveel trofees heeft Real Madrid CF gewonnen?

    In totaal hebben Real Madrid CF 122 trofees overwonnen door hun hele carriere. Daarnaast heeft dit club een aantal keer records verbroken in winststreken, uitgaves, en winsten – de laatste twee met betrekking tot het aankoop en verkoop van atleten.

  • Wat is de symbool van Real Madrid CF?

    De letters op de symbool van Real Madrid CF zijn MCF. De club heette van oorsprong simpelweg Madrid CF, maar koning Alfonso XIII gaf de club een royaale (Real, oftewel “Royaal” in het Spaans) titel in 1920. De teamleiders wouden niet de logo veranderen door een R toe te voegen aan de bestaande letters, dus besloten zij de royaliteit uit te beelden met een kroon boven op de logo.