Wed Meesters | Wedden op Liverpool FC

Wedden op Liverpool FC

Love 'em or Hate 'em, je kunt niet om Liverpool heen. Grootmacht in Engeland, grootmacht in Europa en fans tot in de verste uithoeken van de wereld. Sinds de komst van Jürgen Klopp in 2015 zijn The Reds een indrukwekkende opmars begonnen - met een even indrukwekkende verzameling zilverwerk als resultaat. Dat maakt wedden op Liverpool interessanter dan ooit. Wed Meesters helpt je graag je winstkansen te vergroten. Want als het op Liverpool aankomt is het credo: You Never Bet Alone. Yup, we maakten 'em...

Geschatte leestijd: 8 minuten

Een van de meest historische clubs van Engeland en de Premier League is Liverpool. Met een roemrijke geschiedenis die ongetwijfeld nog vele onvergetelijke hoogtepunten bijschrijft… Ook wat wedden op Liverpool betreft natuurlijk.

Na 30 veelal magere jaren heeft Jurgen Klopp ‘The Reds’ opnieuw op de kaart van voetbal grootheid gezet. Dit kan de gouden generatie genoemd worden, want het is geen verkeerde tijd om Liverpool fan te zijn. Zoals het ook een lucratieve tijd is voor wedden op Liverpool! We zijn getuige van de geboorte van legendes; met Van Dijk en Salah op de hoogste trede van het podium.

Laatste nieuws over Liverpool FC

Geschiedenis van de club

Wedden op Liverpool levert wekelijks interessante mogelijkheden op. Maar wat is nu de geschiedenis van The Reds? Waar begon deze voetbalsaga?

Liverpool FC heeft een rivaliteit met Everton FC, eveneens uit Liverpool. En die rivaliteit is er al sinds de oprichting van Liverpool. Want in 1892 ontstond Liverpool uit het in 1878 opgerichte Everton. Zakenman John Houlding was eigenaar van Anfield Road en begon steeds meer huur en rente te vragen van Everton dat op zijn terrein speelde. Toen Everton daarom uiteindelijk in 1892 naar Goodison Park vertrok, richtte Houlding de club Liverpool op.

Wedden op Liverpool | Eerste successen

In het eerste seizoen won Liverpool – met enkel Schotse spelers – direct de Lancashire League en de Liverpool District Cup, tegen Everton nota bene. Het seizoen erop werd Liverpool kampioen in de Second Division van de Football League. Na degradatie uit de First Division wonnen ze in 1896 weer op het een na hoogste niveau. Na ook nog twee keer de halve finale in de FA Cup won Liverpool in 1900-1901 voor het eerst de landstitel. De bookies van weleer zagen ongetwijfeld een vlucht in wedden op Liverpool.

Vier seizoenen later zou de club een fantastische prestatie behalen onder trainer Tom Watson. Die had Liverpool in 1901 al naar het landskampioenschap geleid. In 1904-1905 wonnen ze weer de Second Division (na een eerdere degradatie). En in 1905-1906, het seizoen erop, werden ze direct landskampioen na promotie (met weer halve finale FA Cup erbij). Bedenk even wat de odds voor outright League winner bij wedden op Liverpool moeten zijn geweest. Inderdaad, K-ching.

Van landstitels naar grijze middenmoot

Na de Eerste Wereldoorlog met vier jaar zonder voetbal begon Liverpool weer goed. Na twee keer een vierde plaats won de club in 1922 en 1923 weer de Engelse landstitel. Het zouden echter lange tijd de laatste successen blijken. Want na die seizoenen kwam Liverpool niet verder dan twee keer een vierde plek en veelal het rechterrijtje. Toen was wedden op Liverpool een beetje te vergelijken met wedden op FC Groningen.

Pas na de Tweede Wereldoorlog was er ineens weer een Engels landskampioenschap voor de club. In 1946-1947 hielden ze Manchester United, Wolverhampton Wanderers en Stoke City net achter zich. Een tijdelijk succes, want zeven slechte seizoenen later degradeerde Liverpool FC in 1954. Pas in 1962 kwam de club weer terug op het hoogste niveau.

Glorieuze opkomst onder Bill Shankly

Halverwege het seizoen 1959-1960 was de Schot Bill Shankly al aangetrokken als trainer. Hij had de club dus teruggebracht naar de First Division. En het tweede seizoen na de promotie (in 1964) leidde hij Liverpool naar de zesde titel uit de geschiedenis. In 1965 won hij de eerste FA Cup met de club en in 1966 weer het landskampioenschap. In die jaren werd ook het lied ‘You’ll never walk alone’ geadopteerd als lijflied op Anfield Road.

Shankly zou Liverpool begin jaren ‘70 nog naar enkele successen leiden in zijn laatste jaren van in totaal 15 jaar als trainer van de club. In 1972-1973 won hij zijn derde landstitel met Liverpool, maar pakte hij ook het eerste Europese succes. Liverpool won onder zijn leiding de UEFA Cup dat jaar. In zijn laatste seizoen, 1973-1974, won hij nog een keer de FA Cup. Voor fans die wedden op Liverpool waren het mooie tijden.

Liverpool | Geschiedenis in Beeld

Grootste successen onder Bob Paisley

In die 15 jaar van Shankly was de Engelsman Bob Paisley altijd assistent-trainer geweest. Een echte clubman, want van 1939-1954 was hij ook al speler geweest van Liverpool. In 1974 nam hij met tegenzin het stokje over van Shankly. Hij zou de meest succesvolle trainer ooit van de club worden.

Want in negen jaar tijd won Paisley maar liefst twintig prijzen met de club: zes landstitels, drie League Cups, zes Charity Shields (supercup), drie keer de Europa Cup I (voorloper Champions League), de UEFA Cup (voorloper Europa League) en de UEFA Super Cup. Tussen 1972 en 1991 zou Liverpool slechts één keer buiten de top-2 van de Engelse competitie vallen. Bijna altijd was er de landstitel of de tweede plaats. Niet de hoogste odds op winst van Liverpool destijds, maar wedden op Liverpool was wel een prettig zekerheidje.

Premier League: Liverpool niet gunstig gezind

In 1992 werd de Premier League ingevoerd in Engeland. Dat zou lange tijd een vloek betekenen voor Liverpool. Want de club zou precies 30 jaar moeten wachten op een landskampioenschap na 1990. Intussen behaalde de club wel enkele andere prijzen. Een derde UEFA Cup in 2001, twee keer de FA Cup, twee keer de League Cup en een paar supercups.

Maar het belangrijkste succes voor Liverpool buiten de Premier League kwam in 2005. In een bizarre finale tegen AC Milan wonnen ze onder trainer Rafael Benitez na 3-3 en strafschoppen de Champions League. Met de Moeder Aller Comebacks, na een 3-0 achterstand. Wie in de tweede helft live wedden op Liverpool aandurfde heeft ongetwijfeld tot de dag van vandaag een glimlach op zijn gezicht.

https://www.youtube.com/watch?v=zBpSSYAlOcw
Champions League Finale 2005 | AC Milan v Liverpool | De Moeder Aller Comebacks

Jürgen Klopp: Liverpool wondertrainer

In oktober 2015 alweer werd Jürgen Klopp aangesteld als trainer van Liverpool. De club had magere jaren gekend en was toe aan nieuwe successen. Klopp was bij Borussia Dortmund al erg succesvol geweest. Na een paar jaar opbouwen kwamen de prijzen 2019 binnenstromen.

Na verloren finales van de Europa League 2016 en Champions League 2018 won Liverpool onder Klopp de volgende prijzen. Champions League 2019, UEFA Super Cup 2019, Club World Cup 2019, eindelijk de Premier League 2020, FA Cup/League Cup/Community Shield in 2022. Kortom, Klopp weet wel hoe hij andere clubs klop moet geven. En tilde wedden op Liverpool in één klap weer naar een heel ander level.

Wedden op Liverpool met bonus

Liverpool FC heeft zichzelf weer opgewerkt tot Europese topclub die kan wedijveren met Manchester City, Chelsea, Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München en PSG. Ze doen constant mee om de prijzen in Engeland en Europa. En daarom zul je bij de bookmakers in Nederland genoeg odds en acties vinden voor het wedden op Liverpool FC. Hou Wed Meesters in de gaten voor de beste bookmakers, bonussen, promoties en free bets om in te zetten op Liverpool FC.

Promoties voor Liverpool FC

Clubiconen Liverpool

Liverpool FC staat bekend als volksclub en heeft in het verleden ook vele clubiconen gehad. Tom Watson was 19 jaar lang trainer van Liverpool, tussen 1896 en 1915. Nadat hij Sunderland al naar drie titels had geleid, werd hij met Liverpool ook twee keer landskampioen. Belangrijke spelers onder Watson waren Alex Raisbeck, Sam Raybould, Arthur Goddard en Jack Parkinson.

De volgende grote succesperiode werd in de jaren ‘60 ingezet door Bill Shankly, 15 jaar lang trainer van Liverpool. En daarna negen jaar onder Shankly’s voormalige assistent Bob Paisley. Een van hun belangrijkste spelers was Ian Callaghan. Tussen 1960 en 1978 speelde hij 857 wedstrijden voor de club, een record. Roger Hunt was de veel scorende spits van dienst tussen 1958 en 1969. Ook Chris Lawler maakte veel successen mee tussen 1960-1975.

Callaghan won net als Tommy Smith (1962-1978) nog een Europa Cup I. Spelers die er drie wonnen, waren de succesvolle Schotten Alan Hansen, Graeme Sounness en Kenny Dalglish (ook nog trainer van 1985-1991 en 2011-2012). Zij speelden ook samen met Ian Rush en Bruce Grobbelaar, die begin jaren ‘80 bij de club kwamen. Van Ian Rush werd gezegd dat als hij scoorde, Liverpool niet verloor. En de man had ook bijzonder indrukwekkende statistieken. Uitermate handig voor in-play wedden op Liverpool.

80s Liverpool Legend Ian Rush

In de tweede helft van de jaren ‘90 zouden de twee grootste clubiconen van de laatste 25 jaar hun debuut maken. Jamie Carragher kwam tussen 1996-2013 tot 737 wedstrijden, waarmee hij tweede aller tijden is. Steven Gerrard speelde 710 wedstrijden tussen 1998 en 2015. De laatste jaren is daar niemand bij in de buurt gekomen. Maar spelers als Mohamed Salah, James Milner en Virgil van Dijk zijn wel uitgegroeid tot publiekslievelingen, net als trainer Jürgen Klopp.

Terugblik Liverpool seizoen 2021/2022

Het seizoen 2021/2022 was voor Liverpool een redelijk seizoen. De club won weliswaar de FA Cup en League Cup, twee keer in de finale tegen Chelsea. Maar de tweede plek in de Premier League achter het Manchester City van Pep Guardiola was al een teleurstelling. De verloren finale van de Champions League tegen Real Madrid (net als in 2017-2018) was dat zo mogelijk nog meer.

Vooruitzicht Liverpool seizoen 2022/2023

Liverpool hoopt dit seizoen natuurlijk weer mee te doen om de prijzen. Zij zullen zich vooral focussen op de Champions League (tegen onder meer Ajax) en de Premier League. Daarin is vermoedelijk Manchester City weer de grootste uitdager. Sadio Mané is vertrokken naar Bayern München, maar met Darwin Núñez heeft Liverpool een leuke jonge spits erbij. Bij wedden op voetbal heb je in elk geval genoeg mogelijkheden op Liverpool. Check bijvoorbeeld live wedden op Liverpool als ze spelen in de Premier League, Champions League of FA Cup!