Wed Meesters | Sporters op Social Media

Karim Benzema op social media

Hij is inmiddels 34 jaar, maar in de vorm van zijn leven bij Real Madrid. Mede daarom is het interessant om Karim Benzema op social media te volgen!

Hij is inmiddels 34 jaar, maar in de vorm van zijn leven bij Real Madrid. Mede daarom is het interessant om Karim Benzema op social media te volgen!

Karim Benzema: grootheid bij Real Madrid

2009 was natuurlijk het jaar dat Cristiano Ronaldo voor 94 miljoen euro van Manchester United naar Real Madrid ging. Maar in diezelfde zomer kwam ook de 21-jarige Karim Benzema over van Olympique Lyon. Terwijl Cristiano Ronaldo goal na goal scoorde, was Karim Benzema ook gewoon van groot belang voor De Koninklijke.

Maar pas na het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus in 2018 kwam Benzema echt los bij Real Madrid. Waar hij in zijn eerste negen seizoenen twee keer boven de 20 competitiegoals kwam, lukt hem dat sinds 2018 al vier keer op rij. En als je in 597 wedstrijden voor Real Madrid maar liefst 317 keer scoort (ruim één op twee), ben je gewoon een fantastisch clubicoon.

Karim Benzema: van prijzen tot schandalen

Het leverde Karim Benzema vele prijzen op in de Spaanse hoofdstad. Zo won hij vier keer de Champions League, drie landstitels, twee keer de Copa del Rey en vier keer de FIFA Club World Cup. Bovendien werd hij in drie seizoenen verkozen tot Real Madrid Speler van het Jaar en wordt hij sinds 2009 vaak genomineerd voor de Gouden Bal (Ballon d’Or). Dit jaar lijkt hij echt aanspraak te maken op die felbegeerde prijs, nadat hij vorig jaar als vierde eindigde.

Zijn interlandcarrière bij Frankrijk was echter tumultueus te noemen. Tussen 2007 en 2015 was hij een vaste kracht bij Les Bleus, maar in 2010 en 2015 kwam hij negatief in het nieuws. In 2010 werd hij samen met Franck Ribéry in verband gebracht met een minderjarige prostituee (Zahia Dehar). En in 2015 zou hij mede-international Mathieu Valbuena hebben afgeperst om een sekstape. Daarop werd hij uit het Franse team gezet en zou hij pas in 2021 weer terugkeren.

Karim Benzema op social media: genieten!

Als typische millennial is Karim Benzema op social media te vinden. Zo plaatst hij vaak mooie foto’s, video’s of andere berichten op Twitter.

Voetballers laten natuurlijk het liefst hun successen zien op social media. Daarom zien we Karim Benzema op Twitter natuurlijk glunderen van trots na het winnen van de Nations League met Frankrijk afgelopen oktober:

Als Karim Benzema met Real Madrid de Champions League wint, kan hij dit seizoen op 29 prijzen in zijn carrière komen. De landstitel is al bijna een feit, een vijfde Champions League zou hem op gelijke hoogte brengen met Cristiano Ronaldo. Een wereldtitel met Frankrijk op het WK 2022 zou natuurlijk de bekroning zijn op zijn werk, na het mislopen van het WK 2018 wat Frankrijk ook al won.

Natuurlijk is hij ook erg trots op individuele prijzen, die hij met zijn huidige vorm om de haverklap krijgt:

Karim Benzema + Vinicius Junior = Vinzema

Dit seizoen vormt Benzema een bijna onverslaanbaar koppel met Vinicius Junior. De 21-jarige Braziliaan zit al sinds 2018 bij Real Madrid, maar lijkt nu onder de hoede van Benzema echt uit te groeien tot een wereldvoetballer. Benzema speelt geweldig met hem samen, maar toont zich ook een uitstekende mentor. Liefkozend noemt hij zichzelf en Vinicius Junior ‘Vinzema’.

Maar laten we vooral ook genieten van zijn vele goals, de ene nog mooier dan de ander. Gelukkig deelt de fantastische Fransman ze erg vaak op Twitter en elders, dus Karim Benzema op social media volgen is een absolute aanrader.