Wed Meesters | Wedden op Marokko

Wedden op Voetbal Marokko

Marokko zit op het WK 2022 in de groep met België en Kroatië. Kan het Afrikaanse land dit overleven? Wedden op Marokko WK 2022 heeft tal van mogelijkheden!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Marokko zit op het WK 2022 in de groep met België en Kroatië. Kan het Afrikaanse land dit overleven? Wedden op Marokko WK 2022 heeft tal van mogelijkheden!

Marokko in vogelvlucht

 • Aantal eerdere WK deelnames: 5
 • Beste prestatie: achtste finale WK 1986
 • Andere prestaties: winnaar Africa Cup of Nations 1976, tweede in 2004
 • Recente toernooien: WK 2018 – groepsfase, Africa Cup of Nations 2019 – achtste finale en 2021 – kwartfinale
 • Meest ervaren actieve speler: Romain Saïss (60 interlands)
 • Meest trefzekere actieve speler: Hakim Ziyech (17 goals)

Laatste nieuws over Marokko

Marokko: Eerste stappen internationaal voetbal

Tussen 1912 en 1955 was Marokko een zogenaamd protectoraat van Frankrijk, of in simpele taal een kolonie. In die jaren was er wel soms een Marokkaans nationaal team dat wedstrijden speelde, voornamelijk tegen andere Noord-Afrikaanse landen. Na de onafhankelijkheid in 1955 zette Marokko zijn eerste echte internationale stappen in 1957. 

Op de Pan-Arabische Spelen kwam het land tot de halve finale, een gelijkspel tegen Syrië. Loting wees uit dat Syrië naar de finale ging. In 1960 kwam Marokko dicht bij kwalificatie voor het WK van twee jaar later. Het land mocht in een play-off spelen tegen Spanje, maar verloor over twee duels. Een jaar later was Marokko gastland van de Pan-Arabische Spelen won het alle vijf zijn wedstrijden, waaronder een 13-1 overwinning op Saoedi-Arabië.

Sterke jaren ‘70 voor Marokko

De ontwikkeling van het voetbal in Marokko bleef gestaag doorgaan. In 1970 pakte Marokko het enige Afrikaanse WK-ticket door onder meer Tunesië, Algerije en Nigeria achter zich te houden. Op het WK 1970 verloor het land van West-Duitsland en Peru, maar haalde het een gelijkspel tegen Bulgarije. Twee jaar later was er een eerste deelname aan de Afrika Cup, maar waren drie keer 1-1 in de groepsfase niet genoeg om door te stoten.

In 1974 kwalificeerde Marokko zich niet voor het WK en deed het niet mee aan kwalificatie voor de Afrika Cup. Maar in 1976 kwam het grote succes. Na een lange kwalificatie stond Marokko op de Afrika Cup en won het zijn groep met Nigeria, Soedan en Zaïre. Er kwam geen knock-out, maar een beslissende groep met vier landen. Marokko won van Egypte en Nigeria en moest de laatste wedstrijd tegen Guinea, dat gewonnen en gelijk gespeeld had. Guinea stond lange tijd met 1-0 voor, maar een goal van Ahmed Makrouh na 86 minuten betekende de 1-1 en de titel voor Marokko.

Succes op het WK 1986

In de jaren na die hoofdprijs was er weinig te vieren voor Marokko. Het land miste de WK’s van 1978 en 1982, en in vier Afrika Cups was er achtereenvolgens de groepsfase, derde plek en twee keer geen kwalificatie. Eind jaren ‘80 stond er weer een sterke generatie op bij Marokko onder leiding van de Braziliaanse bondscoach Mehdi Faria.

Hij leidde het land naar twee keer de vierde plek op de Afrika Cup in 1986 en 1988, maar nog belangrijker, naar succes op het WK 1986. Marokko had zich samen met buurland Algerije geplaatst voor dat toernooi, waarop Maradona zou schitteren. Marokko kwam in de groepsfase met drie Europese landen. Maar door 0-0 tegen zowel Engeland als Polen en een 3-1 zege op Portugal won Marokko zelfs de groep – tot nu toe het enige Afrikaanse land wat daarin slaagde. Een doelpunt van Lothar Matthäus voor West-Duitsland in de achtste finale betekende echter het einde van de droom.

Nog twee WK’s en veel magere jaren

Het voor Marokko succesvolle WK werd opgevolgd door een vierde plek op de Afrika Cup in eigen land. Die halve finale zou lange tijd het laatste succesje betekenen voor het land. Marokko miste het WK en de Afrika Cup in 1990 alsmede de Afrika Cups in 1994 en 1996. Marokko was wel actief op het WK 1994 (verlies van Oranje) en 1998, maar kon daarop geen indruk maken.

Het enige hoogtepunt van de afgelopen 30 jaar was de Africa Cup of Nations van 2004. Marokko versloeg onder meer Nigeria, Algerije en Mali om de finale te bereiken. Op 14 februari 2004 was gastland Tunesië net iets scherper en won met 2-1. De laatste jaren werd Marokko altijd aangeschreven als sterk land, maar kwam het niet verder dan een kwartfinale Afrika Cup in 2017 en 2021, en deelname aan het WK 2018 (zonder zege) na 20 jaar afwezigheid.

Promoties voor Marokko

Wedden op Marokko wereldkampioen: Road to Qatar

Onder leiding van de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodzic is het sinds 2019 roerig te noemen bij Marokko. Hij heeft het regelmatig aan de stok gehad met Hakim Ziyech (voormalig Ajax en nu Chelsea) en Noussair Mazraoui, huidig Ajax (na de zomer Bayern München). Halilhodzic zegt over de twee richting het WK 2022: “Een speler die weigert te trainen, weigert te spelen, die blessures veinst, wil ik niet in de selectie hebben”. Zonder de twee plaatste Marokko zich wel makkelijk voor het WK 2018.

Wedden op Marokko wereldkampioen WK 2022

Op het WK 2022 is Marokko ingedeeld in de groep met België, Kroatië en Canada. Een pittige groep met onder meer een ervaren België, dat hoopt op een groot succes van een oude gouden generatie. De spelers van Marokko spelen verspreid over voornamelijk Europa en moeten zorgen dat ze een hecht team worden op het WK 2022, om bijvoorbeeld Kroatië en Canada achter zich te houden. Wedden op Marokko wereldkampioen WK 2022 kan bij verschillende bookmakers in Nederland met talloze odds.

 • Waar kun je wedden op WK Voetbal 2022?

  Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op WK Voetbal 2022. Ook vind je alle WK promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en bet365.

 • Waar wordt het WK Voetbal 2022 gespeeld?

  Het WK Voetbal 2022 wordt gespeeld in Qatar en begint op 21 november en duurt tot 18 december 2022. Het speelschema is aangepast vanwege de hoge temperaturen in Qatar in de zomer.

 • Wie zijn de kanshebbers op de WK Voetbal 2022 titel?

  De bookmakers wijzen Engeland en Frankrijk aan als de grootste kanshebbers op de eindzege van het WK 2022. Brazilië, Spanje en Argentinië zijn ook favoriet. Nederland, Duitsland en België zijn belangrijke outsiders.

 • Hoevaak is het WK al gespeeld?

  Het WK 2022 in Qatar is het tweeëntwintigste officiële wereldkampioenschap voetbal sinds 1930. Iedere vier jaar wordt een wereldkampioenschap georganiseerd. Alleen gedurende de tweede wereldoorlog werd het mondiale voetbalfeest twee keer overgeslagen.

 • Wat is de beste tactiek voor een WK Pool?

  Twee jaar geleden is de nationale EK pool gewonnen door een jongen die bij iedere uitslag 1-0 heeft ingevuld. Dit is slim, want de meest voorkomende stand is 2-0 (19 procent), op de hielen gevolgd door 1-0 (18 procent). Gokken op gelijk spelen wordt gezien als een slechte strategie.