Wedden op Hockey | Uitleg wedden op Hockey

Liefhebbers van hockey wedden zijn er in vele soorten en maten. Van de mensen die weleens een inzet plaatsen op Oranje tijdens een groot toernooi, tot de trouwe fan die altijd inzet op z’n eigen club, tot de regelmatige gokkers die een aardig moyenne scoren tot de doorgewinterde professionele ‘punter’ die ervan (en ervoor) leeft. Welk type jij ook bent of ambieert te worden is ons om het even. Wed Meesters wil vooral dat jouw kansen om winnende weddenschappen af te sluiten zo groot mogelijk is.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Hockey staat op de 5e plaats qua populariteit in Nederland. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) telt ruim 250 duizend leden. Er zijn 315 hockeyclubs aangesloten bij deze bond.

De oranje dames- en heren doen het beiden al tijden goed, maar het zijn met name de dames die al heel wat gouden medailles binnenhaalden. Ze wonnen drie keer goud op de Olympische spelen, acht keer goud op een EK en acht keer goud op een WK.

Hockey Speluitleg

Hockey is een spel waarbij twee teams van elk elf spelers tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick slaan, pushen en stoppen ze de bal. De bal mag alleen met de platte kant van de stick gespeeld worden en dus niet met je lichaam.

De bal moet binnen de lijnen van het veld blijven. Hockey wordt in de meeste gevallen op kunstgras gespeeld. Het doel van het spel is meer doelpunten scoren dan de tegenstander. 

Je kunt bij hockey alleen scoren als je binnen de cirkel van de tegenstander slaat en de bal volledig over de doellijn gaat. Het team dat de meeste doelpunten maakt heeft gewonnen. Is het aantal gescoorde doelpunten gelijk of worden er geen doelpunten gescoord? Dan is het een gelijkspel.

Een hockeywedstrijd bestaat uit 4 kwarten van 17,5 minuut. Na het eerste en het derde kwart is een pauze van 2 minuten. In de rust, na het tweede kwart, volgt een pauze van 5 minuten.

De wedstrijd begint met een toss, die bepaalt welk team mag beginnen. De toss wordt uitgevoerd door de scheidsrechter die bijvoorbeeld de stick opgooit en laat vallen. De teams mogen kiezen tussen de bolle of platte kant.

Internationaal bestaat een wedstrijd uit 4 kwarten van elk een kwartier. Internationale wedstrijden duren dus 60 minuten. Bij een strafcorner, strafbal of een doelpunt wordt de klok 40 seconden stilgezet.

Een wedstrijd wordt gefloten door 2 scheidsrechters, ieder aan één kant van het veld. Elke scheidsrechter beslist over het spel op zijn helft van het veld.

Bij hockey mag je onbeperkt spelers wisselen. De speler die in het veld komt, mag pas het veld inlopen als de andere speler uit het veld is. Dit gebeurt bij de middenlijn. Keepers mogen wel wisselen vlakbij hun doel; de wedstrijdtijd wordt dan stilgezet.

Tijdens een strafcorner mag niet gewisseld worden, behalve als de verdedigende keeper geblesseerd is geraakt. Als een speler het veld uit wordt gestuurd wegens een overtreding mag hij of zij niet worden gewisseld.

Geschiedenis van Hockey

Hockey bestond natuurlijk al veel langer in Nederland maar Nederland hanteerde volledig eigen hockey regels en was internationaal volledig geïsoleerd. Voor de doorbraak van hockey in Nederland waren maar tien dagen nodig.

Het begon op 17 mei 1928 met de opening van het olympische hockeytoernooi in Amsterdam, het eerste evenement in het Olympisch Stadion Amsterdam. Het Nederlandse hockeyelftal haalde de olympische hockeyfinale tegen Brits-Indië. Alhoewel die kansloos werd verloren, keken er in het Olympisch Stadion zo’n 35.000 mensen naar deze wedstrijd.

Wedden op hockey

Online wedden op hockey (net als wedden op voetbal of zelfs gokken in het algemeen) begint bij je leeftijd. Je moet ouder zijn dan achttien om te mogen wedden. Pas wanneer je vierentwintig bent krijg je toegang tot een volledig account bij een bookmaker.

Dit is wettelijk geregeld en is te vergelijken met het motorrijbewijs. Op je achttiende krijg je een rijbewijs voor lichte voertuigen, die vervolgens wordt omgezet wanneer je vierentwintig bent.

Als je online wil wedden op hockey zul je een account moeten aanmaken bij een van de legale bookmakers in Nederland. Je vindt dit overzicht op onze site.

Welke bookmaker je kiest hangt af van of jij bijvoorbeeld naast wedden ook op gokkasten wil spelen, of juist niet. Welke bonus je kiest, of de bookmaker wel of geen app heeft. Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een bookmaker (of juist niet). Lees daarom altijd eerst even onze reviews.

Heb je eenmaal een bookmaker gekozen, dan moet je een account maken. Schrik niet als er gevraagd wordt om persoonlijke gegevens en documentatie. Dit is wettelijk verplicht. Heb je hier eenmaal aan voldaan, dan is het easy sailing.

Wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt, kun je per wedstrijd bekijken welke weddenschappen worden aangeboden. Je weddenschappen verschijnen in een zogenoemde ‘betslip’. Hiermee kun je na de wedstrijd(en) je winst collecteren.

Hockeywedstrijden en -competities

Voor je gaat wedden op hockeywedstrijden is het noodzakelijk dat je tenminste een basisbegrip hebt van de opzet van hockeywedstrijden en -competities.

Knock-out Competities

Tot slot zijn er nog competities, zoals de Europese club competities (en de landen toernooien), waarbij je eerst door een poule fase moet waarin ieder team twee keer tegen elkaar speelt en dan overgaat op een knock-out fase. Het EK, WK, maar ook de verschillende leagues werken op deze manier.

Wedden op hockey | Competities | Nationaal & Internationaal

Hoofdklasse

Euro Hockey League (EHL)

De Euro Hockey League (EHL) is een Europese hockeycompetitie voor heren en dames clubteams.

Het is de opvolger van de Europa Cup-toernooien en wordt georganiseerd door de Europese Hockey Federatie (EHF). 

FIH Pro League

De Hockey Pro League is een inmiddels hoog aangeschreven internationaal toernooi voor zowel heren als dames.

Het is de opvolger van de Champions Trophy en Hockey World League.

De negen beste landen ter wereld, waaronder Nederland, spelen onderling twee wedstrijden tegen elkaar.

Alle landen spelen even vaak thuis als thuis. Echter, tegen één en dezelfde tegenstander vinden beide wedstrijden thuis plaats, dan wel uit.

De vier teams die in de eerste wedstrijden van de Pro League het best presteren, gaan naar de finale: de Grand Final.

Olympische Spelen

WK Hockey

EK Hockey

Hockey | Live Scores

Hockey Nieuws

Wedden op hockey | hockey wed bonus

Er zijn grofweg twee bonussen die je in de gaten moet houden: free bets en odds boosts. Je krijgt vaak een free bet wanneer je een (eerste) storting doet of wanneer je een x bedrag hebt doorgespeeld (loyaliteitsbonus).

Odds boosts vind je vaak op specifieke wedstrijden of combinaties van wedstrijden.

Wedden op hockey | Soorten hockey weddenschappen

Tips en strategieën voor wedden op hockey

Voor we je op pad sturen naar een bookmaker, zorgen we wel dat je goed voorbereid bent. Dit zijn enkele bewezen tips en wedden op hockey strategieën:

 • Combinatie weddenschappen lijken lucratief, maar zelden heeft iemand een rijtje van 3 of meer goede voorspellingen. Laat je dus niet verleiden door de odds en zet alleen in op combi boosts als je zeker van je zaak bent.
 • Maak gebruik van Social Media groepen (Telegram, Whats App, Twitter, Facebook etc) met expert tippers. Samen win je meer. Er is veel kennis onder de (Nederlandse) voetbal punters, kennis die jij gratis kunt gebruiken.
 • Ga op zoek naar de hoogste quoteringen. Er zit soms wezenlijk verschil tussen de odds bij bookmakers. Even checken kan zeker lonen!
 • Maak gebruik van statistieken. Behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, maar ze geven wel enige houvast voor je voorspellingen.
 • Zet niet alleen in op de winnaar van een wedstrijd, maar focus je op doelpunten. Zo kun je inzetten op BTTS (both teams to score) of ‘over/under 2,5’. Met kennis van speelstijl kun je hier flink cashen.
 • Wed niet om geld terug te winnen dat je hebt verloren en zet niet in op een team uit clubliefde. In andere woorden, laat emotie zoveel mogelijk buiten je overwegingen om te wedden. Geld verdienen met wedden op hockey, betekent ook verlies kunnen nemen.

Hockey Promoties

Van Gerwen wint World Grand Prix

Micheal heeft afgelopen zaterdag de World Grand Prix gewonnen! In Dublin versloeg hij Gary Anderson. Van Gerwen won maar liefst met 5-2 en verzekerde op deze manier zijn derde titel in Dublin. Hiervoor won hij in 2012 en 2014 ook al. Hij houd er een mooi zakcentje van 110.000 euro aan over. Om het nog mooier te maken is Van Gerwen de enige Nederlander die de World Grand Prix heeft weten te winnen.

Frank & Ronald winnen de Toto

Frank & Ronald de Boer zijn vandaag jarig! En zei je vroeger hun namen dan zei je automatisch Eéééééééj Eveeeers!’. Luister hieronder hoe ze de Toto wonnen – wij lagen er gelijk weer af!

Wat kunnen we verwachten van Max na de zomerstop?

Twee races voor de zomerstop had Max Verstappen nog een voorsprong van dik dertig punten en nu de zomerstop in de Formule 1 daadwerkelijk is begonnen staat de coureur van RB acht punten achter op Hamilton. Iedereen weet hoe dit is gekomen en eigenlijk hebben we weinig zin om dit nog op te rakelen. We kijken liever vooruit naar wat we nog mogen verwachten van Max die weer in de aanval kan in de tweede helft van het seizoen.

TIP: Odds kunnen per sportsbook verschillen. Zo kan je door het doen van een klein beetje onderzoek bij de ene bookmaker meer geld verdienden voor dezelfde weddenschap als bij een andere bookmaker. Wij snappen dat je geen zin/tijd hebt om iedere bookmaker op het internet af te gaan, daarom hebben wij dat voor je gedaan.

Des te minder tijd jij kwijt bent aan het zoeken naar een goede bookmaker des te sneller je toekomt aan het hockeywedden!

Veelgestelde Vragen

We hebben de meest gestelde vragen van spelers over wedden op hockey op een rij gezet.

 • Hoe kan ik succesvol zijn in wedden?

  De sleutel naar succes in sportweddenschappen is discipline. Door alleen bewust en doordacht in te zetten, voorkom je grote fouten. Natuurlijk win je nooit alles, maar door fouten te vermijden, houd je de beste kans om alleen op goede weddenschappen in te zetten. Als die discipline er eenmaal is, win je vooral door de beste wedstrijden te vinden.

 • Wat is de beste weddenschap om winst te maken?

  In sportweddenschappen zijn risico en mogelijke winst steeds vrij eerlijk verdeeld. Voor een hoge winst moet je dus meer risico nemen. De beste balans vind je door een single bet te vinden die de bookmaker verkeerd heeft ingeschat.

 • Zijn betaalde wedtips beter dan gratis wedtips?

  Wedtips zijn eigenlijk vooral waardevol als je ze in context weet te plaatsen. Niemand kan je een garantie bieden op winst. Een gratis wedtip die je zelf op waarde schat, is dus meer waard dan een betaalde tip waar je geen context bij hebt.

 • Hoe zet je in zonder te verliezen?

  Inzetten zonder verlies kan helaas niet. Wel kun je van alles doen om onnodige verliezen te beperken. In ons artikel lees je verschillende tips voor sportweddenschappen die je helpen te winnen.

 • Hoe vind ik de beste wedtips voor vandaag?

  Wed Meesters biedt altijd actuele wedtips, zodat je op elk moment de beste wedstrijden vindt.