Als de spelers van oranje bij het Nederlands Elftal net zoveel scoren als bij hun clubs dit weekend worden we wereldkampioen!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Virgil van Dijk, Wout Weghorst, Donyell Malen, Memphis Depay: de oranje spelers van het Nederlands Elftal stonden veel op het scorebord dit weekend.

Premier League

In de Engelse Premier League heeft een groepje van drie clubs zich bovenaan losgemaakt van de rest: de finalisten van de afgelopen Champions League, Chelsea en Manchester City, en het Liverpool van Virgil van Dijk. ‘Big Virg’ liep met zijn ploeg twee punten in op Chelsea, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Manchester United (met een invalbeurt na 89 minuten voor Donny van de Beek). Liverpool won namelijk simpel met 4-0 van Southampton met de vierde treffer op naam van de Oranje-captain.

Bundesliga

Bij onze Oosterburen stond een duel der Oranje-aanvallers op het programma van de Bundesliga. In de Volkswagen Arena stonden VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund tegenover elkaar. Het Wolfsburg van Wout Weghorst hoopte de aansluiting te houden met de subtop, terwijl Borussia Dortmund en Donyell Malen in het spoor van koploper Bayern München willen blijven.

Weghorst had als eerste reden tot juichen, want na amper twee minuten werkte hij de bal al binnen voor een 1-0 voorsprong. Een penalty van Emre Can zorgde na 35 minuten voor de 1-1 en 10 minuten na rust maakte Malen het verschil voor Dortmund door van afstand de 1-2 binnen te schieten. Na 73 minuten werd Malen van het veld gehaald en Erling Braut Haaland erin gebracht. De Noor is terug van blessureleed en schoot zeven minuten na zijn entree de 1-3 eindstand op het scorebord. Komende zaterdag is het Borussia Dortmund – Bayern München.

La Liga kleurt oranje

Ook in de Spaanse competitie waren twee Oranje-doelpunten te bewonderen in een onderlinge strijd. Want bij Villarreal – FC Barcelona stonden drie spelers van het Nederlands Elftal op het veld. Arnaut Danjuma bij de thuisploeg en Frenkie de Jong en Memphis Depay bij Barça.

Depay miste in de eerste helft nog een enorme kans, maar vlak na rust maakte De Jong dat enigszins goed door de 0-1 binnen te tikken. Eerst afgekeurd wegens buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR toch geldig bevonden. Na de 1-1 voor Villarreal miste Danjuma in de 84e minuut nog een grote kans, waarna Barcelona toesloeg. In de 88e minuut profiteerde Depay van slecht verdedigen bij Villarreal en maakte de 1-2. Ruim in blessuretijd schoot Philippe Coutinho vanaf de penaltystip de 1-3 binnen.

Serie A

En alsof het lot het zo bepaald heeft, was er ook in de Italiaanse Serie A een Nederlands onderonsje. Juventus en Matthijs de Ligt kregen bezoek van Atalanta Bergamo. Met Marten de Roon als basisspeler en Teun Koopmeiners als invaller. Hans Hateboer zat de hele wedstrijd op de bank bij Atalanta.

De wedstrijd werd na 28 minuten beslist toen De Ligt opzichtig de fout in ging en Duván Zapata de 0-1 liet maken, het enige doelpunt van de wedstrijd. Juventus zakte hierdoor naar de zevende plek, terwijl Atalanta netjes op plek vier staat. Bij Internazionale kreeg Denzel Dumfries 20 minuten als invaller in de met 0-2 gewonnen wedstrijd bij Venezia.

Ligue 1

Er waren weinig hoogtepunten of dieptepunten te bespeuren bij Nederlandse voetballers in de Franse competitie. Georginio Wijnaldum is geblesseerd aan zijn knie en kan mogelijk pas komend weekend weer spelen, maar Paris Saint-Germain won ook zonder hem (en met Xavi Simons de hele wedstrijd op de bank) van laagvlieger Saint-Étienne. De voorsprong op de nummer 2 Rennes is hierdoor 12 punten. Bij AS Monaco kreeg Myron Boadu een half uurtje als invaller, de 1-1 eindstand tegen Strasbourg stond toen al op het bord.