Wed Meesters | Sporters op Social Media

Memphis Depay op social media

Zeg van Depay wat je wilt, maar een karakter is 'ie wel. Juist daarom is het top om Depay te volgen op social media!

Van jong talent bij PSV tot mislukking bij Manchester United en van opleving bij Olympique Lyon tot droomtransfer naar FC Barcelona: het is het leven van Memphis Depay. Hij wordt binnenkort 28, maar heeft nu al een indrukwekkende carrière achter zich met natuurlijk ook veel hoogtepunten bij het Nederlands Elftal. Je kunt zeggen wat je wilt van Memphis Depay, maar het is wel een karakter. Daarom is het interessant om te kijken wat Memphis Depay op social media doet!

Memphis Depay: PSV, Man United, Lyon en FC Barcelona

Hij werd op 13 februari 1994 geboren en kwam als 9-jarig jochie in de jeugdopleiding van Sparta. De scouts van PSV zagen het snel zitten in Memphis Depay en op zijn twaalfde vertrok de aanvaller naar Eindhoven. Vijf jaar later maakte hij als 17-jarige zijn debuut in het eerste van PSV naast spelers als Ola Toivonen, Kevin Strootman, Dries Mertens, Jeremain Lens en Wilfred Bouma.

In het seizoen 2013-2014 brak hij echt door bij PSV en een jaar later pakte hij zijn enige landstitel met de club (na de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal in 2011-2012). Doordat hij onder meer twee keer voor Oranje scoorde op het WK 2014, verdiende hij in 2015 een transfer naar Manchester United waar Louis van Gaal trainer was. Voor beiden werd het echter geen succes en in 2017 vertrok Depay naar Olympique Lyon. Bij de Franse club bouwde hij zijn carrière weer op en tegelijk begon hij zich te ontpoppen als dragende kracht van het Nederlands Elftal.

Afgelopen zomer kwam de verrassende overstap naar FC Barcelona, hoewel dat voor zijn oma geen verrassing was. Memphis droomde al vanaf zijn vierde ervan om te spelen voor de Spaanse club. Hij kwam echter terecht in een roerige periode waarin Ronald Koeman werd ontslagen, de financiën miserabel waren (en nog zijn), Lionel Messi vertrok en de sportieve resultaten tegenvielen. Het is de vraag of Depay, Frenkie de Jong, Luuk de Jong en andere spelers nog iets van het seizoen kunnen maken.

Hier zien we overigens de jonge Memphis Depay als fan van FC Barcelona:

Memphis Depay op Twitter

De aanvaller van Barcelona is een verdomd goede voetballer, maar hij komt nog wel eens in het nieuws door zijn karakter (of kledingkeuze). Op zijn Twitter-account @Memphis vind je een afwisseling tussen persoonlijke en sportieve zaken. Een van de sportieve hoogtepunten is natuurlijk kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar met Oranje:

Als speler van FC Barcelona streefde hij de legendarische Johan Cruijff voorbij in de topscorerslijst van Oranje. Met 38 goals voor het Nederlands Elftal staat Depay inmiddels op de vierde plaats, vijf goals boven Cruijff en met boven zich nog Patrick Kluivert (40), Klaas-Jan Huntelaar (42) en Robin van Persie (50). Natuurlijk wilde hij een eerbetoon brengen aan Cruijff toen hij Nummer 14 evenaarde.

Memphis Depay privé: kleding, rappen en zaken

Als hij geen voetballer is, is Memphis Depay ook een fanatiek rapper, modefanaat en ondernemer. Zijn muziek vind je vooral op YouTube, de modieuze uitspattingen van Memphis Depay op social media zoals Instagram en de zaken op zijn eigen website. Maar af en toe deelt hij deze dingen ook op Twitter.

En tijd voor een geintje bij FC Barcelona is er natuurlijk altijd, ondanks de sportieve malaise. Al is het de vraag of Frenkie de Jong dit wel kon waarderen: