Goals voor Oranje en FC Barcelona wint weer

Steven Bergwijn ging vrolijk door waar hij gebleven was, maar het was bitterzoet. Ook de Roon en Malen wisten te scoren!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Goals voor Oranje: Premier League

Ruim twee uurtjes konden Virgil van Dijk en Liverpool genieten van de koppositie in de Premier League. Zaterdagmiddag wonnen ze met 2-0 van Watford, waardoor ze korte tijd boven Manchester City stonden. Maar aan het einde van de middag was het verschil weer één punt in het voordeel van City door een 0-2 overwinning bij Burnley, met Nathan Aké die de hele wedstrijd mocht spelen van Pep Guardiola. Goals voor Oranje alom!

Twee voetballers in de Premier League die vaker op de bank zitten dan ze lief is, zijn Donny van de Beek en Steven Bergwijn. Van de Beek moest in de warming-up bij Everton afhaken en zag zijn ploeg met 2-1 verliezen van West Ham United. Bergwijn scoorde drie keer voor Oranje, maar mocht toch pas na 81 minuten invallen bij Tottenham Hotspur. Bij een 4-1 voorsprong op Newcastle United kwam hij het veld in, maar scoorde hij ook meteen na twee minuten. Zijn 5-1 was ook de eindstand. Tim Krul hield de nul met Norwich City, maar zijn ploeg scoorde ook niet tegen Brighton & Hove Albion: 0-0.

La Liga

De hand van Xavi lijkt duidelijk zichtbaar geworden bij FC Barcelona. Want ineens staat de club tweede, met nog wel een aanzienlijke achterstand op Real Madrid (12 punten met een wedstrijd minder voor Barça). Met Frenkie de Jong in de basis en Luuk de Jong afwezig door corona begon Barcelona de topper tegen Sevilla. Frenkie mocht 74 minuten spelen waarna hij vervangen werd door Gavi. Voor Memphis Depay was een tiental minuten weggelegd. Barcelona won uiteindelijk met 1-0 door een goal van de jonge revelatie Pedri. Arnaut Danjuma en Villarreal verloren met 2-0 bij Levante waardoor ze nu slechts zevende staan in La Liga.

Serie A

Het was het weekend van de toppers in de Italiaanse Serie A. Koploper AC Milan speelt maandagavond pas en kon zondag kijken naar Juventus – Internazionale en Atalanta – Napoli. Bij de eerste wedstrijd ging het dus tussen het Juventus van Matthijs de Ligt en het Inter van Denzel Dumfries (met Stefan de Vrij op de bank). Door een goal van Hakan Çalhanoglu en daarmee een 0-1 zege blijft Inter in het kielzog van stadsgenoot AC Milan: drie punten achterstand.

Bij Atalanta Bergamo is er natuurlijk een Nederlands trio actief en ze mochten alle drie vanaf het begin spelen tegen Napoli: Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners. Napoli kwam voor rust op een 0-2 voorsprong, na rust was het Marten de Roon die de 1-2 scoorde. Maar het mocht niet baten, want Napoli scoorde nog de 1-3 waardoor Atalanta teruggeworpen werd tot de zevende plek in de Serie A.

Geen goals voor Oranje: Bundesliga

In Duitsland ging het ook al niet voorspoedig voor twee internationals van Oranje. Mark Flekken mocht bij het Nederlands Elftal zijn debuut maken tegen Denemarken (4-2 winst), waar hij geen beste indruk maakte. Toch mocht hij ook nog aantreden tegen Duitsland (1-1). Afgelopen zaterdag ontving hij met SC Freiburg koploper Bayern München. Bij rust stond het nog 0-0 in het Bundesliga duel, maar na 90 minuten had Flekken al vier keer gevist: 1-4 verlies. Voor Donyell Malen was er bij zijn doelpunt weinig te juichen, want Borussia Dortmund stond al 0-3 achter tegen RB Leipzig en verloor uiteindelijk met 1-4.

Ligue 1

Georginio Wijnaldum is tweede aanvoerder van Oranje en heeft al 86 interlands gespeeld. Maar hij is achteraf misschien niet zo blij met zijn transfer van Liverpool naar Paris Saint-Germain. De middenvelder komt weinig aan spelen toe en begon zondag tegen Lorient weer op de bank.

Met een gelukje mocht hij vlak voor rust invallen in het Ligue 1 duel en zo kon hij van dichtbij de goals zien van teamgenoten Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar in de 5-1 overwinning. Bij Nice (1-1 tegen Rennes) mocht Calvin Stengs na 87 minuten invallen voor Justin Kluivert.