Ups en downs voor Oranje.

Weinig Oranje-goals, wel succes voor Koopmeiners

Helaas weinig succes in buitenlandse competities. Maar hoe doen onze jongens het verder? Lees het op Wed Meesters!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het wordt steeds kouder buiten, maar de voetballers van Oranje blijven natuurlijk strijden op het veld. Ze maakten niet veel indruk. Er waren Weinig Oranje-goals, maar Teun Koopmeiners scoorde wel.

Premier League

In de Engelse competitie stond er een Nederlands onderonsje op het programma. Alhoewel… Donny van de Beek kreeg bij Manchester United van Ralf Rangnick slechts een paar minuten tegen het Norwich City van Tim Krul. United drong Norwich verder in degradatiezorgen doordat Cristiano Ronaldo een kwartier voor tijd de enige treffer van de wedstrijd maakte.

Het was sowieso een weekend van weinig doelpunten. Want koploper Manchester City (met Nathan Aké de hele wedstrijd op de bank) won met 1-0 van Wolverhampton Wanderers en het Liverpool van Virgil van Dijk versloeg met dezelfde cijfers Aston Villa. Van Dijk kreeg een vroege gele kaart, bij Aston Villa bleef Anwar El Ghazi op de bank zitten. Brighton & Hove Albion – Tottenham Hotspur (Joël Veltman – Steven Bergwijn) werd uitgesteld wegens de corona-uitbraak bij de Spurs.

Bundesliga

In Duitsland in de Bundesliga was het ook erg rustig wat betreft de Nederlandse inzet. Donyell Malen kon niet in actie komen voor Borussia Dortmund vanwege een virusinfectie, hij zag zijn ploeg met 1-1 gelijk spelen tegen VfL Bochum. Hierdoor is de achterstand op Bayern München nu zes punten.

Wout Weghorst kon zijn VfL Wolfsburg niet helpen, want zij verloren thuis met 0-2 van VfB Stuttgart waardoor ze naar het rechterrijtje zijn afgezakt. Doelman Mark Flekken kon niet voorkomen dat zijn SC Freiburg in de 94e minuut nog met 2-1 verloor van 1899 Hoffenheim, een directe concurrent voor een mogelijk Champions League ticket.

La Liga

Zeg je La Liga en voetballers in Oranje, dan zeg je natuurlijk FC Barcelona. Maar het gaat nog steeds niet lekker met het Nederlandse trio aldaar, ook niet onder de nieuwe trainer Xavi. Barcelona vloog al uit de Champions League en na een 0-1 nederlaag tegen Betis Sevilla volgde afgelopen weekend een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen Osasuna.

Memphis Depay kreeg van Xavi rust, omdat hij dit seizoen bijna alles gespeeld heeft bij de club. Frenkie de Jong en zelfs Luuk de Jong mochten de hele wedstrijd spelen. Tegen Osasuna kwam Barcelona wel twee keer op voorsprong, maar gaf het die ook twee keer weg. De achterstand op koploper Real Madrid is nu liefst 18 punten, met een wedstrijd minder.

Bij Villarreal (2-0 winst op Rayo Vallecano) ontbrak Arnaut Danjuma, die de club eerder nog hoogstpersoonlijk met twee goals tegen Atalanta Bergamo (3-2) naar de volgende ronde in de Champions League schoot.

Serie A

Atalanta Bergamo? Daar spelen toch die drie Nederlanders? Jazeker. In de uitwedstrijd tegen Hellas Verona kwamen ze alle drie in actie. Hans Hateboer mocht voor de tweede helft opdraven, terwijl Marten de Roon en Teun Koopmeiners de hele wedstrijd speelden. En Teun Koopmeiners, de oud-speler van AZ, kroonde zich tot matchwinner doordat hij de 2-1 binnenschoot. Hierdoor blijft Atalanta op plaats drie in het spoor van Internazionale en AC Milan.

Internazionale had een makkelijke thuiswedstrijd tegen laagvlieger Cagliari. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries stonden in de basis en konden ontspannen de 4-0 zege binnenhalen. Juventus heeft de droom op een nieuwe Scudetto waarschijnlijk al lang opgegeven. Want de ploeg van Matthijs de Ligt staat na een 1-1 tegen Venezia op 12 punten achterstand van Serie A koploper AC Milan, dat overigens punten verspeelde tegen Udinese (1-1) met een goal in blessuretijd voor Zlatan Ibrahimovic.

Ligue 1

In de Franse competitie hoefden we maar naar één wedstrijd te kijken voor Nederlandse inbreng: Paris Saint-Germain tegen AS Monaco. Bij de thuisploeg mocht Georginio Wijnaldum weer de hele wedstrijd spelen, terwijl bij Monaco Myron Boadu na 55 minuten mocht invallen. Wijnaldum stapte als winnaar van het veld met een 2-0 overwinning door twee goals van Kylian Mbappé (penalty en een assist van Lionel Messi).