Formule 1 2022: Max Verstappen opnieuw wereldkampioen?

Formule 1 2022: Max Verstappen opnieuw wereldkampioen?

Het F1 seizoen 22 is twee races onderweg. Max Verstappen opnieuw wereldkampioen? En hoe gevaarlijk is Charles Leclerc?

Max Verstappen Formule 1 2022

De ontknoping van het Formule 1 2021 seizoen was zenuwslopend, toen Max Verstappen Lewis Hamilton uiteindelijk in de laatste ronde van de laatste Grand Prix versloeg. Het betekende de eerste keer en hopelijk niet de laatste keer dat Max Verstappen wereldkampioen werd. Lewis Hamilton besloot door te gaan bij Mercedes, maar kende nog geen goede start van dit seizoen. Zijn auto lijkt niet goed genoeg in vergelijking met Red Bull en Ferrari.

Verstappen had in de Grand Prix Bahrein de pech dat hij vlak voor het einde zijn auto aan de kant moest zetten net als teamgenoot Sergio Pérez. Daarvoor vocht hij een mooi duel uit met Charles Leclerc. De generatiegenoot van Verstappen uit Monaco won daardoor zijn eerste Grand Prix na de dubbelslag in Spa, België en Monza, Italië in 2019.

Lewis Hamilton geen concurrent Max Verstappen?

Lewis Hamilton profiteerde in Bahrein nog van het uitvallen van Verstappen en Pérez, want de zevenvoudig wereldkampioen werd derde. Maar het lijkt erop dat hij dit seizoen niet om de prijzen gaat meedoen, omdat Mercedes de nieuwe regels van de FIA niet goed heeft kunnen omarmen. 

De Grand Prix Saoedi-Arabië 2022 werd een enorme tegenvaller: Hamilton kwam niet eens door Q1 waar hij zestiende werd, op anderhalve seconde van Carlos Sainz Jr. In de race pakte hij met zijn tiende plek een schamel puntje en moest hij zelfs toegeven dat het moeilijk was om de auto’s van Haas te volgen.

Max Verstappen versus Charles Leclerc

Na zijn zege in de GP Saoedi-Arabië staat Verstappen nu derde na twee races. De Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz Jr. staan na twee podiumplekken voor beide coureurs boven de Nederlander. Bij wedden op Formule 1 verwachten de bookmakers dat vooral Charles Leclerc de grootste uitdager wordt van Max Verstappen dit seizoen. Ferrari is na jaren weer terug aan de top en heeft met Leclerc een ijzersterke coureur met Sainz Jr. als goede tweede.
Na twee races verwachten Nederlandse bookmakers als TOTO.nl, BetCity.nl en Holland Casino dat het Formule 1 WK 2022 tussen Verstappen en Leclerc zal gaan. Wereldkampioen Verstappen staat als favoriet op 1.89 en Leclerc op 2.60. Bijrollen zijn er volgens de prognoses voor Lewis Hamilton (9.45), Carlos Sainz Jr. (13.00), Sergio Pérez (23.00) en George Russel (26.00). Voor de constructeurstitel verwachten de bookmakers het meeste van Ferrari (1.80) en Red Bull (2.27), met Mercedes op verre achterstand (7.60).