Wed Meesters | Sporters op Social Media

Charles Leclerc op social media

De Formule 1 is weer begonnen en Max Verstappen heeft er een concurrent bij. Interessant dus om te kijken naar Charles Leclerc op social media.

De Formule 1 is weer begonnen en Max Verstappen heeft er een concurrent bij. Interessant dus om te kijken naar Charles Leclerc op social media.

Charles Leclerc versus Max Verstappen

Vorig jaar was het bij het WK Formule 1 2021 een bloedstollende strijd tussen de nu 24-jarige Max Verstappen en de 37-jarige Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. Dit seizoen zijn de kaarten flink geschud door de FIA, waardoor eindelijk Ferrari zich weer lijkt te kunnen mengen in de titelstrijd. En dat maakt wedden op Formule 1 natuurlijk weer een stuk interessanter.

Bij de Formule 1 Grand Prix Bahrein pakte Charles Leclerc al de pole position voor Max Verstappen en maakte hij het ook nog eens af. Verstappen viel weliswaar uit met technische problemen, maar Leclerc won terecht de GP Bahrein met achter hem teamgenoot Carlos Sainz Jr. De in Monaco geboren Leclerc lijkt de voornaamste concurrent te worden voor Max Verstappen dit jaar. Misschien wordt het zelfs een lange strijd tussen de twee, want ze zijn bijna precies even oud: Max is zo’n drie weken eerder geboren.

Charles Leclerc op Twitter: mooie Formule 1 foto’s en video’s

Zoals het elke sporter van tegenwoordig betaamt, vinden we natuurlijk ook Charles Leclerc op social media. Het is interessant om hem op Twitter te volgen, want daar plaatst hij vaak prachtige foto’s en video’s van Formule 1 en Ferrari. Check bijvoorbeeld eens deze prachtige on-board camera van Leclerc van de Grand Prix Abu Dhabi 2021:

Als Leclerc een prachtige actiefoto van zichzelf vindt, is hij natuurlijk ook niet bang om deze te delen:

Naast alle mooie momenten is hij ook niet bang om een foutje hier of daar toe te geven:

Net als Max Verstappen en vele andere coureurs in de Formule 1 heeft Charles Leclerc zich ook omhoog gewerkt in de racewereld via vele verschillende wegen. Zo begon hij als kleine jongen ook in de mini kart, later een normale kart om vervolgens via Formule 2 in 2018 naar de Formule 1 te gaan. Natuurlijk is het leuk om soms terug te blikken op successen uit het verleden:

Charles Leclerc Formule 1: weer winst

De overwinning van Charles Leclerc bij de Grand Prix Bahrein 2022 was zijn derde overwinning in de Formule 1. Deze komt zo’n 2,5 jaar na zijn eerste en tweede in het Formule 1 seizoen van 2019. Op 1 september won hij op Spa-Francorchamps zijn eerste race, maar was dit een bitterzoete overwinning. Enkele dagen eerder was namelijk zijn goede vriend en coureur Anthoine Hubert overleden. Natuurlijk moest Leclerc daarbij stilstaan, ook al was het een hoogtepunt in zijn carrière.

Een week later won hij opnieuw, ditmaal op Monza. Toen kon Leclerc zich wel volledig laten gaan in de feestvreugde, en al zeker omdat de winst kwam op het thuiscircuit van zijn team Ferrari.

Deze week kwam daar dus eindelijk zijn derde overwinning bij en dat vierde Charles Leclerc op social media met gejuich en een prachtige foto:

De vraag is natuurlijk hoe vaak we Leclerc nog juichend op Twitter, Instagram of andere social media gaan zien dit jaar en komende jaren. We gunnen hem natuurlijk veel, zolang Max Verstappen wereldkampioen wordt.