Verstappen valt uit, Ajax wint Klassieker, Van der Poel terug op niveau

Er zijn gemengde gevoelens voor Max Verstappen, Mathieu van der Poel en Ajax. Hoe staan ze er nu voor? En wat gebeurde er bij GLORY 80?

Er zijn gemengde gevoelens voor Max Verstappen, Mathieu van der Poel en Ajax. Hoe staan ze er nu voor? En wat gebeurde er bij GLORY 80?

Max Verstappen Formule 1: pech ondanks snelheid

Het leek een mooi openingsweekend te worden voor Max Verstappen in de Formule 1, bij de Grand Prix van Bahrein. De wereldkampioen Formule 1 leek zijn auto goed onder controle te hebben met de nieuwe reglementen die veel invloed hebben. Hij kwalificeerde zich als tweede achter Charles Leclerc, terwijl Lewis Hamilton vanaf P5 moest starten. In de race zelf ging het in eerste instantie ook goed voor Verstappen, hoewel hij al vroeg klaagde over de technische gesteldheid van de auto.

Hij bleef lange tijd tweede achter Leclerc in de F1 Grand Prix Bahrein en had een paar mooie gevechten met de man uit Monaco. Maar op een gegeven moment begon Verstappen te klagen over het hybride systeem en werd hij ingehaald door Carlos Sainz. Het noodlot sloeg toe en drie rondes voor het einde moest Verstappen de strijd staken. Tot overmaat van ramp viel ook zijn teamgenoot Sergio Pérez uit, waardoor Lewis Hamilton derde werd achter Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Max Verstappen en Red Bull teleurgesteld

Vanzelfsprekend was het een zware klap voor Verstappen en zijn team, die niet alleen remproblemen ondervond maar ook moeilijk kon sturen. “We hadden wat kleine problemen, dus een tweede plaats was prima geweest. Achttien punten zaten in de tas, Sergio Pérez zou vierde worden. Dus om aan het einde met twee auto’s uit te vallen is teleurstellend. Je weet hoe kostbaar dit kan zijn in een kampioenschap.”

Over de pitstopstrategie was Max in elk geval ook niet te spreken. “Dat had beter gekund, met agressievere ronden uit de pits bijvoorbeeld. Dan was ik voor Leclerc gekomen en weet je nooit wat er kan gebeuren. We hadden de hele race een goede topsnelheid”, aldus Verstappen die ook zijn ongenoegen over de boordradio uitte. “Ik hou me alleen niet in en ik zeg in de auto wat ik denk. Ik was gewoon niet blij met wat we aan het doen waren, met de balans in de auto, met de strategie.”

Mathieu van der Poel terug, maar niet tevreden

Wielerliefhebbers konden afgelopen zaterdag genieten van La Primavera, oftewel Milaan – San Remo. Een eerste echte confrontatie tussen de specialisten van de klassiekers. Nederland kon in elk geval uitkijken naar de rentree van Mathieu van der Poel na rugproblemen en een knieoperatie. En als je dan na 300 kilometer als derde eindigt in zo’n klassieker, zou je meestal wel blij zijn. Maar Van der Poel niet.

“Of ik terugkom om te winnen? Tja, ik word ook steeds ouder en dit is een gemiste kans. Ik win de sprint van de grootste favorieten voor de derde plaats. Het was jammer dat we vandaag niet voor de overwinning konden sprinten. Maar dat is Milaan-San Remo. De wedstrijd is nu al een paar keer zo geëindigd. Het blijft een heel lastige koers om te winnen. Ik ben wel heel blij met mijn niveau en dat ik geen last van mijn rug heb. Dat is nog het positiefste.”

Samenvatting Milaan – San Remo 2022

Ajax verslaat Feyenoord in extremis

Met nog acht wedstrijden te gaan was de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord dit weekend nog belangrijker dan normaal. PSV hoopte op een misstap van koploper Ajax en kreeg ook nog bijna wat het wenste. Want Feyenoord begon sterk in de Johan Cruijff Arena en kwam al na acht minuten op voorsprong. Na een redding van André Onana op een schot van Guus Til was het Luis Sinisterra die raak kopte.

Halverwege de eerste helft maakte Ajax alweer gelijk en net als Feyenoord uit de rebound. Ryan Gravenberch vond Ofir Marciano op zijn weg, maar Sébastien Haller vond daarna het net. Amper vier minuten later stond Feyenoord echter alweer op voorsprong. Uitgerekend Steven Berghuis verspeelde knullig de bal, waarna Guus Til op aangeven van Cyriel Dessers de 1-2 binnen schoot.

Tot een kwartier voor tijd dacht Feyenoord voor het eerst sinds augustus 2005 in Amsterdam te gaan winnen, maar niets was minder waar. Dusan Tadic schoot na 8 minuten direct raak uit een vrije trap, waar doelman Marciano zich op verkeek. En vijf minuten voor tijd velde Antony het vonnis door de 3-2 binnen te schieten.

Samenvatting Ajax – Feyenoord

Glory 80: Badr Hari – Arkadiusz Wrzosek afgelast

En dan waren er nog treurige beelden uit het Belgische Hasselt. Bij het drukbezochte GLORY 80 hoopte Badr Hari zich weer in de schijnwerpers te vechten tegen Arkadiusz Wrzosek. Maar een aantal hooligans liet het evenement volledig uit de hand lopen. Hierop besloot de organisatie ‘de handdoek in de ring te gooien’ en alles af te gelasten.

Badr Hari baalde in elk geval flink van de rellen. “Het gevecht is gestaakt door een kleine groep hooligans die de avond heeft verpest. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en we moeten hier tegen opstaan.”