Wed Meesters | Sporters op Social Media

Lando Norris op social media

De Formule 1 begint weer! Bij Lando Norris op social media maak je de Formule 1 van dichtbij mee en zie je hoe Max Verstappen en Lewis Hamilton weer tot het uiterste gaan.

De Formule 1 begint weer! Max Verstappen en Lewis Hamilton zullen weer tot het uiterste gaan. Bij Lando Norris op social media kun je de Formule 1 van dichtbij meemaken!

Lando Norris in Formule 1

Lange tijd hoopte België op Stoffel Vandoorne in de Formule 1, maar na de seizoenen 2017 en 2018 keerde hij alleen terug als testrijder voor Mercedes. Maar België mag ook een beetje trots zijn op Lando Norris. Want de 22-jarige coureur van McLaren is weliswaar Brits, maar heeft een Belgische moeder. Na een jaartje als testrijder/reserverijder in 2018 begint hij komend weekend aan zijn vierde seizoen als coureur in de Formule 1. En dan krijg je zulke trotse plaatjes:

Sociaal betrokken

De hele sportwereld is natuurlijk ook al weken in de ban van de Russische invasie en oorlog in Oekraïne. Lando Norris is niet bang om zich uit te spreken en toont zich in aanloop naar de eerste Formule 1 Grand Prix van het seizoen solidair met Oekraïne.

Met een eveneens vriendelijke teamgenoot in de vorm van Daniel Ricciardo is McLaren een leuk team om te volgen. Ricciardo kan hard zijn in een race, maar is daarbuiten een echte gentleman. En Norris leert veel van zijn Australische teamgenoot die al iets langer in de Formule 1 meeloopt. Samen vormen ze een goed duo.

Lando Norris beter dan Lewis Hamilton

Waar de 22-jarige Norris aan het begin van zijn carrière staat, vinden we de 15 jaar oudere Lewis Hamilton richting het einde van zijn carrière. Hamilton moest vorig jaar toestaan dat Max Verstappen wereldkampioen werd in de laatste ronde van de laatste Formule 1 Grand Prix van het seizoen. Hij liep de kans mis om als enige acht keer wereldkampioen te zijn geweest, nu staat hij met zeven keer nog op gelijke hoogte met Michael Schumacher.

Het meest opvallend was eigenlijk dat Lewis Hamilton ook bij een andere prijs voorbij werd gestoken. Niet door Max Verstappen, maar door Lando Norris. En dan niet één keer, maar zelfs drie keer. Want de British Competition Driver of the Year, een prijs waarop gestemd wordt door fans, ging voor het derde jaar op rij naar Norris. Hamilton had tussen 2013 en 2018 de prijs zes keer op rij gewonnen.

Maar natuurlijk wachten we vooral op alle mooie foto’s, filmpjes en meer rondom het Formule 1 wereldkampioenschap. Kan hij het Max Verstappen en Lewis Hamilton moeilijk maken dit jaar?