Wed Meesters | Sporters op Social Media

Voetballer uit de kast

We feliciteren Christiano Ronaldo met de gezinsuitbreiding, Josh Cavallo met zijn moedig besluit, Marten de Roon met een goal en Sanne in 't Hof met zilver op de 5000 meter!

Voetballer uit de kast Joshua Cavallo: “Ik ben profvoetballer en ik ben gay”

Ruim 10 miljoen views voor een video op Twitter, dat lukt bijna alleen de grootste voetballers op aarde. Maar vorige week lukte het ook de pas 21-jarige Joshua (Josh) Cavallo van Adelaide United uit de hoogste Australische voetbalcompetitie. En dat was niet voor niks. Hij kwam namelijk als actieve profvoetballer uit de kast als homoseksueel en dat is een zeldzaamheid.

“Hallo iedereen, ik moet iets persoonlijks met jullie delen. Ik ben profvoetballer én homoseksueel. Ik was zo moe van presteren op het hoogste niveau én er een dubbelleven op nahouden. Het is slopend, iets waarvan ik hoop dat niemand het mee hoeft te maken”, vertelde Cavallo in een emotionele video op Twitter.

“Ik had gedacht dat mensen me anders of slecht zouden behandelen, maar dat is niet het geval. Het uit de kast komen en eerlijk kunnen zijn naar iedereen, is geweldig. De steun die ik heb gehad is overweldigend. Ik vraag me erdoor af waarom ik zolang gewacht heb. Ik wil laten zien dat het ok is om homo en voetballer tegelijk te zijn. Wees jezelf! Ik ben blij dat ik mijzelf echt kan laten zien. Ik ben Josh Cavallo, een voetballer. En ik ben er trots op homo te zijn.”

https://twitter.com/JoshuaCavallo/status/1453240548404367370?s=20

Sanne in ‘t Hof: “Wauw wauww!!!”

Tot afgelopen weekend hadden veel sportliefhebbers bij de naam ‘Sanne in ‘t Hof’ waarschijnlijk hun schouders opgehaald met de vraag wie dat is. Maar dat is na zondag wel anders, omdat de 23-jarige schaatsster van het Gewest Friesland verrassend zilver pakte op de 5000 meter bij het NK Afstanden in Thialf. En dat moet natuurlijk even op Instagram.

https://www.instagram.com/p/CVvH1iCKvUz/

Cristiano Ronaldo breidt gezin opnieuw uit

Sinds een paar dagen lijkt Cristiano Ronaldo over de helft van een eigen elftal, want de Portugese superster heeft wereldkundig gemaakt dat hij weer vader wordt. De 36-jarige speler van Manchester United heeft al vier kinderen waaronder een tweeling, en hij verwacht nu wederom een tweeling met model Georgina Rodriguez die ook al moeder is van zijn vierde kind. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat Ronaldo’s post op Instagram de hit van het weekend werd met ruim 30 miljoen likes.

https://www.instagram.com/p/CVk29cSI-2E/

Michael van Gerwen looft Jonny Clayton

Hij is pas 32 jaar, maar is nu al een van de levende legendes van het darten: Michael van Gerwen. De Brabander heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt, is nooit op zijn mondje gevallen en weet het publiek altijd mee te krijgen. Maar de afgelopen twee jaar zijn niet makkelijk geweest voor Mighty Mike, die na zijn verloren WK-finale van januari 2020 slechts één toernooi heeft gewonnen.

Toch blijft hij hard werken en heeft hij respect voor een tegenstander die hem op waarde weet te kloppen. Zo ook voor Jonny Clayton, de verrassende 47-jarige Welshman die de dartswereld sinds vorig jaar heeft veroverd. Clayton versloeg Van Gerwen in de halve finale van de World Series of Darts Finals en won daarna ook nog de finale van Dimitri van den Bergh. Van Gerwen was na zijn nederlaag zelfkritisch maar had ook een groot compliment over voor Clayton.

Marten de Roon weer humoristisch na zeldzame goal

We hebben het eerder al eens gehad over Oranje-international Marten de Roon, speler van Atalanta maar vooral ook een van de leukste sporters op Twitter. Afgelopen weekend was hij met een goal in de 94e minuut uiterst belangrijk voor zijn club (2-2 tegen Lazio) en hij wist ook precies hoe lang het geleden was dat hij nog eens het net vond.

En natuurlijk wilde hij ook graag nog zijn doelpunt met ons allen delen: