Veronica Inside: Wilfred Genee weg? Feyenoord dramatisch

Kutwedstrijden, hooligans en een presentator onder druk. Er viel weer genoeg te beleven bij Veronica Inside.

Voor de verandering was Veronica Inside deze week zelf in het nieuws, naast natuurlijk alle venijnige uithalen door de heren aan tafel naar de voetbalwereld.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wilfred Genee out Veronica Inside, Hélène Hendriks in?

De afgelopen jaren ging het wat betreft Veronica Inside zelf vaker over de vraag wanneer Johan Derksen zou stoppen, maar misschien is het wel presentator Wilfred Genee die eerder afscheid neemt van het programma. Dat onthulde althans journalist Rob Goossens bij RTL Boulevard, waarin hij zei dat Genee zou overstappen naar het Zweedse bedrijf Viaplay dat de tv-rechten heeft van de Premier League en Bundesliga.

“Wilfred heeft ook al voor twee jaar bijgetekend. Maar wat ik dus hoor uit de wandelgangen: hij zou zijn uitgekeken op het werk bij Talpa. Wij hebben Johan Derksen gesproken en die had ook zoiets van: dan neemt Hélène het maar over. En ik heb begrepen dat de bazen bij Talpa ook zoiets hebben: nou ja, we hebben een Plan B. Maar John de Mol is over het algemeen niet iemand van: je hebt nog een contract voor twee jaar, maar we verscheuren het even. Dan moet Wilfred wel met iets goeds komen.”

Feyenoord speelde ‘kutwedstrijd’ tegen Sparta

Afgelopen zondag won Feyenoord in extremis van Sparta door een goal in blessuretijd van invaller Cyril Dessers. De club van trainer Arne Slot staat daardoor vierde met slechts één verliespunt minder dan Ajax, maar Wim Kieft had geen goed woord over voor Feyenoord.

“Wat een kutwedstrijd. Dat Feyenoord was zo slecht. Die Kökçü was echt de slechtste van allemaal. Maar echt ook gewoon hele simpele ballen inleveren, en dan gaat hij achterin weer een beetje ballen ophalen. En hij scoort natuurlijk weinig, dus dan gaat hij maar een beetje de opbouw verzorgen. Maar het was echt een drama.”

Daarnaast werden ook Alireza Jahanbaksh en Marco Senesi door de mangel gehaald door de heren aan tafel. Derksen over Senesi: “Bij hem zie ik ook niet dat het een sterspeler is. Ik vind het een hele normale, beperkte verdediger. Senesi gaat ook nog met corners mee naar voren, want hij denkt ook dat hij daar van belang is.” Gernot Trauner kreeg wel complimenten van de mannen.

Hoe pakken we voetbalhooligans aan volgens Veronica Inside?

Ajax stelt teleur tegen Heracles Almelo

Natuurlijk konden Derksen, Kieft en Van der Gijp niet om de wanprestatie van Ajax heen, dat teleurstellend met 0-0 gelijk speelde tegen Heracles Almelo. “Ik vond Ajax wel ergerlijk, hoor. De manier waarop ze speelden”, begon Kieft. “Het is ergerlijk als je zelf gaat denken dat je goed bent. En je gaat daarin geloven. Ik zie het bijvoorbeeld aan Haller. Die heeft best aardige wedstrijdjes gespeeld en belangrijke doelpunten gemaakt. Nu wil hij bij elke bal die hij krijgt laten zien dat hij makkelijk kan wegdraaien.”

De analist wil vooral dat Ajax weer normaal gaat doen. “Tegen Borussia Dortmund en PSV zag je goede combinaties tussen Daley Blind en Dusan Tadic met stiftjes, het oogt spectaculair. Maar dat gaan ze nu standaard doen, ze willen heel graag laten zien hoe goed ze zijn. Dat is helemaal niet nodig. Als je gewoon doet, ben je ook heel goed. Antony speelde een wispelturige wedstrijd, die zitten er wel eens tussen. Dit soort dingen moeten eruit.”