Wed Meesters | Actueel Nieuws

Beugelsdijk en Meijers betrokken bij illegaal gokken

In de categorie 'Illegaal gokken met profvoetballers', dit keer Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers met aandelen in illegaal gokkantoor Edobet.

Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers van Sparta waren betrokken bij een illegaal gokbedrijf. Ook Jordy Clasie van AZ en andere spelers zijn genoemd. Zo wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de saga ‘Illegaal Gokken met Profvoetballers’.

Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers hadden aandelen in crimineel bedrijf Edobet

Het Algemeen Dagblad heeft naar buiten gebracht dat Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers in 2017 betrokken waren bij het illegale gokkantoor Edobet. Het illegale bedrijf was gevestigd op Curaçao, maar bestaat inmiddels niet meer. Bekend crimineel Piet S. en zijn zoon Freddy S. zouden Edobet hebben gerund.

Beugelsdijk en Meijers spelers zijn nu voetballer van Sparta, maar stonden in 2017 onder contract bij ADO Den Haag, waar ze toen al een paar jaar samen speelden. Beugelsdijk zou in april 2017 1% in aandelen van het bedrijf hebben gekocht, Meijers zou 2% hebben gekocht. Bij Aaron Meijers zou het gaan om een bedrag van €20.000 voor zijn aandelen, terwijl hij later ook nog eens €56.000 zou overmaken naar een bankrekening. De KNVB is niet blij met de zoveelste onthulling dat profvoetballers zijn betrokken bij illegaal gokken.

Beugelsdijk: “Voor na mijn carrière”

Beugelsdijk heeft in een reactie aan het Algemeen Dagblad aangegeven dat de aandelen pas uitgekeerd zouden worden na zijn actieve profcarrière. “Ik wil niet reageren. Daar heb ik niets aan, mensen hebben hun oordeel toch al klaar. Het was voor na mijn carrière, dat staat in de documenten. Dat zegt genoeg”, aldus de verdediger. Aaron Meijers wilde niet reageren.

Beide spelers zijn momenteel actief bij Sparta, maar hun illegale praktijken lijken vooral te hebben plaatsgevonden bij ADO Den Haag. Sparta geeft dit ook aan in een statement dat het na dit nieuws naar buiten heeft gebracht. “Er is voor zover bij de club bekend geen formeel onderzoek ingesteld, maar mocht dit er komen, dan zal de club alle medewerking verlenen.”

Meer spelers van ADO Den Haag genoemd inzake illegaal gokken

Het houdt niet op bij Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers, want het Algemeen Dagblad noemt nog meer spelers die betrokken zouden zijn bij illegaal gokken. De voornaamste overeenkomst tussen die spelers is dat ze allemaal voor ADO Den Haag spelen of hebben gespeeld. Mike Havenaar, de Japanse spits van Nederlandse afkomst, zou 22.000 euro hebben overgemaakt. Hij speelde van 2015 tot 2017 bij de Haagse club en inmiddels weer in Japan.

De Duitse Thomas Meissner kwam in 2016 naar ADO Den Haag en werd halverwege het seizoen 2017-2018 verhuurd aan Willem II. Daarna speelde hij nog een jaar bij de Tilburgers totdat hij naar Duitsland terugkeerde. Bij hem wordt het bedrag van €30.000 genoemd. Ricardo Kishna, van 2017 tot 2019 speler van ADO Den Haag en weer sinds 2020 na een jaar Lazio Roma, was anders betrokken. Hem werd een aandelencontract ter waarde van €50.000 voorgelegd, wat hij echter niet tekende. Wel heeft hij gegokt, zei hij in een politieverhoor. “Als ik won dan kreeg ik dat geld cash uitbetaald.”

Ook Jordy Clasie betrokken bij illegaal gokken

Jordy Clasie, voormalig speler van Feyenoord en huidig speler van AZ, zou €30.000 hebben overgemaakt op een bankrekening van Edobet. De middenvelder en 17-voudig international van Oranje heeft geen verleden bij ADO Den Haag. Maar hij werd vorig jaar wel voor twee wedstrijden geschorst vanwege het ongeoorloofd plaatsen van weddenschappen.

Wesley Sneijder en Dirk Kuijt eerder genoemd bij Edobet

In november van vorig jaar kwam Edobet eerder al naar voren in verband met illegaal gokkende profvoetballers. Toen waren het namelijk twee oud-spelers van Oranje met samen 238 interlands voor het Nederlands Elftal die onder een vergrootglas kwamen: Dirk Kuijt en Wesley Sneijder. Dirk Kuijt gaf openlijk toe dat hij had gegokt via Edobet, naar verluidt soms voor bedragen van rond de €25.000.

“De periode dat ik gokte via Edobet ligt inmiddels ver achter me en ik word liever niet meer herinnert aan deze tijd. Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald”, zei Kuijt in een politieverhoor van begin 2021. “Dan sprak ik bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen.”

Wesley Sneijder ontkende op Instagram in alle toonaarden dat hij bij Edobet zou hebben gegokt. “Dit bericht is voor alle debielen die maar half een artikel lezen of het half willen lezen. Ik ben geen wanbetaler, want ik heb daar nooit gegokt en zoals in het artikel beschreven heb ik niets met die hele onzin te maken.Voor degenen die liever hadden gezien dat ik nu een probleem zou hebben, jammer want er is niets. Dus blijf vooral lekker verder haten!!!”

KNVB noemt ontwikkeling zorgelijk

Voetbalbond KNVB noemt het nieuws “absoluut zorgelijk dat profvoetballers gokken bij illegale gokbedrijven en/of aandeelhouder zijn in een (illegaal) gokbedrijf. Indien dat enige relatie heeft met het voetbal, zou dit ook kunnen worden aangemerkt als het schaden van de belangen van het voetbal en dat is een tuchtrechtelijke overtreding.” Het is nog niet bekend of er een onderzoek is of wordt ingesteld door de KNVB.