Wedden op Ecuador WK 2022.

Wedden op Zwitserland WK 2022

Zwitserland is soms moeilijk te peilen. Dus wat kunnen we verwachten van Zwitserland in WK 2022 Qatar?

Wedden op Zwitserland WK 2022: het nationale voetbalteam van Zwitserland is af en toe moeilijk te peilen. Ze weten zich vaak te kwalificeren voor eindtoernooien, maar maken lang niet altijd een indruk die achterblijft. Ze zijn er toch weer bij op het WK 2022 in Qatar en daar willen ze geen grijze muis zijn.

Deze week kijken we naar het Alpenland met een vooruitblik op het wereldkampioenschap over amper een jaar. Wat zijn de beste markten wat betreft wedden op Zwitserland, kunnen ze meedoen om de prijzen en op welke spelers bouwt het team? Kortom: wat mogen we verwachten van Zwitserland op het WK 2022 Qatar?

Wedden op Zwitserland WK 2022: Zwitserland in vogelvlucht

Aantal eerdere deelnames: 11

Beste prestatie: kwartfinale (1934, 1938 en 1954)

Andere prestaties: Kwartfinale EK 2020, vierde in Nations League 2018-2019, vijfde WK-deelname op rij

Recente toernooien: WK 2018 – achtste finale, Nations League 2020-2021 – elfde, EK 2020 – kwartfinale

Meest ervaren actieve speler: Xherdan Shaqiri (100 interlands)

Meest trefzekere actieve speler: Xherdan Shaqiri (26)

Zwitserland: sterk vóór WO II

Geen enkele Zwitser kan zich nog de beste jaren van het nationale voetbalteam herinneren, want die liggen al bijna 100 jaar achter ons. Op de Olympische Spelen van 1924 in Parijs pakte het Zwitserse team namelijk de zilveren medaille achter Uruguay, het topland uit die tijd. 

Tien jaar later op de WK’s van 1934 en 1938 kwamen de beste resultaten van Zwitserland tot nu toe op het mondiale eindtoernooi. In 1934 versloegen ze het Nederlands Elftal in de achtste finale, maar werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld door Tsjechoslowakije. In 1938 volgde opnieuw een kwartfinale, maar was dit keer Hongarije te sterk.

Gastland WK 1954 en veel deelnames

Na de oorlog plaatste Zwitserland zich voor vier van de eerste vijf WK’s. De plaatsing voor het WK 1954 verliep automatisch, want daar waren ze het gastland. Op dat toernooi bereikte Zwitserland knap de kwartfinale door in de groepsfase Italië en België achter zich te laten. In de achtste finale tegen Oostenrijk scoorde Josef Hügi een hattrick en Robert Ballaman twee goals, maar het was niet genoeg: Oostenrijk won namelijk met 7-5, de hoogste uitslag ooit op een WK voetbal.

Die kwartfinale was gelijk ook het hoogste wat Zwitserland na de oorlog zou bereiken op het WK. Want in de acht andere WK’s was vier keer de groepsfase en vier keer de achtste finale het eindpunt. De jaren ‘70 en ‘80 waren sowieso heel mager voor het Zwitserse voetbal, want het land kwalificeerde zich niet voor WK’s en ook niet voor EK’s. Het EK 1996 was zelfs pas het eerste Europees Kampioenschap waar Zwitserland aan meedeed. Maar ook op het EK deed Zwitserland nooit echt mee om eremetaal, tot vorig jaar.

EK 2020: Zwitserland is gegroeid

Op het Europees Kampioenschap 2020 liet Zwitserland na de Nations League 2018-2019 (vierde plaats) opnieuw zien dat het niet zomaar een ‘Europese middenmoter’ is. In de groepsfase leek het al vroeg mis te gaan door een 1-1 gelijkspel tegen Wales en een 3-0 nederlaag tegen Italië. Maar door een 3-1 zege op Turkije plaatste het land zich als derde beste nummer drie voor de achtste finales.

En daarin werd het een episch spektakel tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. Zwitserland kwam na een kwartier al op voorsprong door een goal van Haris Seferovic. Pas in de tweede helft leek Frankrijk orde op zaken te stellen door in een ruim kwartier (59-75) via twee goals van Karim Benzema en één van Paul Pogba uit te lopen naar 3-1. 

Maar goals van Seferovic (81) en Mario Gavranovic (90) sleepte Zwitserland er verlengingen uit. Zonder goals ging het naar penalty’s, waar Kylian Mbappé als enige van de tien spelers miste. In de kwartfinale leek een zelfde scenario zich te ontwikkelen tegen Spanje, maar de Zwitsers misten maar liefst drie van de vier penalty’s waardoor opnieuw de kwartfinale het eindstation was op een groot toernooi.

Wedden op Zwitserland wereldkampioen: Road to Qatar

Frankrijk uitschakelen, Spanje bijna uitschakelen, vierde worden op een Nations League waar je België met 5-2 verslaat. Zwitserland is echt geen klein voetballand meer, en dat liet het ook zien in de WK 2022 kwalificatie. Dus nu is Wedden op Zwitserland WK 2022 erg interessant. Tegen het grote Italië bleef het twee keer bij een gelijkspel. Maar waar Zwitserland alleen nog gelijk speelde tegen Noord-Ierland, deed Italië dat tegen Noord-Ierland én Bulgarije. Resultaat: Zwitserland naar het WK 2022, Italië in de play-offs tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo.

Wedden op Zwitserland WK 2022

Zwitserland is dus een land waar veel rekening mee gehouden moet worden op het WK 2022 in Qatar. Xherdan Shaqiri is de grote man bij het ‘A-Team’ zoals de bijnaam van Zwitserland luidt. Maar de ploeg heeft in doelman Yann Sommer, verdediger Fabian Schär en middenvelder Granit Xhaka ook drie zeer ervaren krachten. Met daarnaast onvoorspelbare aanvallers als Seferovic, Gavranovic en Breel Embolo is het oppassen voor de verdediging van tegenstanders.
Zwitserland is met odds van 90.00 een verre outsider voor het WK, maar er zullen genoeg markten volgen waarbij de kansen op winst een stuk hoger zijn.

Tags: