Als klassieke topclub moet je van alle markten thuis zijn. Als je Feyenoord op social media volgt, zie je al het voetbal nieuws en video’s rondom de Rotterdamse club.
Feyenoord: succesvolle volksclub uit Rotterdam
Na de oprichting op 19 juli 1908 heeft Feyenoord Rotterdam zich langzaam opgewerkt tot een van de succesvolste clubs van Nederland. Tussen 1924 en 1940 werd de club al vijf keer landskampioen van Nederland en won het twee keer de nationale beker. Vanaf de jaren ‘60 ging het steeds sneller met de ontwikkeling van Feyenoord.
Na vier landstitels in die jaren ‘60 kwam in 1970 het absolute hoogtepunt met winst in de Europa Cup I. Een jaar ervoor had Ajax nog de finale verloren, waardoor Feyenoord als eerste de Cup met de Grote Oren pakte. Met spelers als Willem van Hanegem, Wim Jansen, Ove Kindvall, Coen Moulijn, Rinus Israël en Jan Boskamp pakte Feyenoord ook nog de Wereldbeker voor Clubteams.
Vier jaar na die prachtige titels pakte Feyenoord in 1974 naast de titel in de Eredivisie ook voor het eerst de UEFA Cup. De teller voor de Rotterdamse club staat inmiddels op 15 landstitels, 13 nationale bekers, vier keer de Super Cup / Johan Cruijff Schaal en in 2002 een tweede UEFA Cup.
Welke zichzelf respecterende club kijkt nu niet graag terug op hoogtepunten uit het verleden? Zo vind je bij Feyenoord op social media bijvoorbeeld de goals uit de Europa Cup I finale van 1970 en de UEFA Cup finale van 2002:
Conference League finale Feyenoord – AS Roma
25 mei 2022, zet die dag alvast in je agenda. Dan speelt Feyenoord de finale van de Conference League tegen AS Roma. 20 jaar en een paar weken na de vorige Europese titel kan Feyenoord de eerste winnaar worden van de nieuwe Conference League.
Als je Feyenoord op Twitter volgt, krijg je ook als eerste het nieuws rondom die wedstrijd. Zo werd al bekend dat Feyenoord, vanwege het kleine aantal kaarten voor de finale, de wedstrijd op een groot scherm wil uitzenden in De Kuip:
De fans van Feyenoord zorgen dit seizoen voor veel onnodige boetes, maar staan wel altijd helemaal achter hun club. En de spelers weten ook heel goed dat ze die fans nooit mogen vergeten, dus al zeker niet na het bereiken van de finale:
De return tegen Olympique Marseille was natuurlijk overleven met een 0-0 gelijkspel. Maar daarom is er altijd de mogelijkheid om bijzonder terug te kijken op hoogtepunten uit bijvoorbeeld de eerste wedstrijd in De Kuip:
Altijd liefde voor Feyenoord en andersom
Feyenoord vergeet als echte volksclub nooit zijn helden uit het verleden. En al zeker niet iemand als Giovanni van Bronckhorst. Hij kwam in 1982 als 7-jarig jochie aanlopen en maakte 11 jaar later zijn debuut voor Feyenoord. Na zijn vertrek in 1998 speelde hij voor Arsenal, Glasgow Rangers en FC Barcelona, en kwam hij in 2007 terug om drie jaar later zijn carrière in Rotterdam af te sluiten.
Tussen 2015 en 2019 was hij trainer in De Kuip en leidde hij de club naar een landstitel, twee keer de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Donderdagavond bereikte hij gelijktijdig met Feyenoord de finale van de Europa League met Glasgow Rangers. En dan kan een felicitatie van zijn grote liefde niet achterblijven:
Maar ook verder in het verleden zijn er natuurlijk clubiconen, zoals de legendarische Wim Jansen. De oud-speler en oud-trainer overleed begin dit jaar op 75-jarige leeftijd. Hij speelde 15 jaar voor Feyenoord, 65 interlands voor Oranje en kwam later terug als trainer.
In 1997-1998 haalde hij succes met die andere Schotse topclub, Celtic, door de dubbel te winnen. Die club is hem ook niet vergeten, bleek wel uit een retweet van Feyenoord:
Ten slotte koestert Feyenoord ook de aanwezigheid van spelers als Cyriel Dessers. Niet alleen belangrijk voor veel goals die vaak ook belangrijk zijn, maar ook voor een stukje humor op zijn tijd: