Wed Meesters | Wedden op WK 2022

Wedden op Frankrijk WK 2022

Allez les blues! Misschien moet je nu inzetten op Frankrijk met odds van 8.00 en Mbappé in de voorhoede?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Nog maar een paar weekjes en dan is het EK 2024 in Duitsland! Frankrijk is er natuurlijk weer bij, maar worden de Haantjes ook haantje de voorste? Wed Meesters bekijkt hun kansen.

Het is alweer 60 jaar geleden dat een land ooit succesvol zijn WK-titel verdedigde, toen Brazilië in 1962 voor de tweede keer wereldkampioen werd.

Frankrijk in vogelvlucht

  • Aantal eerdere EK deelnames: 10
  • Beste prestatie op een EK: Winnaar (1984, 2000)
  • Prestatie tijdens laatste EK: Achtste finales
  • Andere prestaties: Winnaar FIFA World Cup (1998, 2018), Winnaar UEFA Nations League (2021)
  • Meest ervaren actieve speler: Olivier Giroud
  • Meest trefzekere actieve speler Olivier Giroud
  • Keeper Mike Maignan
  • Belangrijkste verdediger: Dayot Upamecano
  • Belangrijkste middenvelder Antoine Griezmann
  • Belangrijkste spits: Kylian Mbappé & Olivier Giroud

Laatste nieuws over Frankrijk

Van titel naar teleurstelling en opnieuw titel

Frankrijk, Les Bleus, heeft een rijke voetbalgeschiedenis met een aantal sterke periodes. Het begon met de derde plaats op het WK 1958, waar Just Fontaine schitterde met maar liefst 13 goals, 7 meer dan de toen 17-jarige Pelé die zijn eerste wereldtitel won. Hierna volgde een vierde plaats op het EK 1960, maar bleef het vervolgens rustig tot de jaren ‘80.

Het was de eerste echte gouden generatie van Frankrijk met onder meer Michel Platini (toen we hem nog aardig vonden), Alain Giresse, Jean Tigana en Maxime Bossis. Het begon met het bereiken van de halve finale op het WK waarin West-Duitsland na een 3-3 eindstand en penalty’s de sterkste was. De wedstrijd (met de beroemde botsing tussen Toni Schumacher en Patrick Battiston) ging de boeken in als een van de spannendste WK-wedstrijden ooit. De hoogtepunten zie je hier.

Van Michel Platini naar Zinedine Zidane

Twee jaar later pakte Frankrijk dan toch eindelijk zijn eerste internationale titel, toen Michel Platini als aanvoerder met negen goals zijn team in eigen land naar winst op het EK 1984 leidde. In 1986 was er echter weer de teleurstelling, toen Frankrijk ditmaal in de halve finale weer ten onder ging tegen West-Duitsland. Hierna volgden twee gemiste WK’s, een gemist EK en vroege uitschakeling op het EK 1992.

De volgende gouden generatie diende zich midden jaren ‘90 aan met onder meer Zinedine Zidane, Laurent Blanc, Didier Deschamps en Thierry Henry. Deze levende legendes wonnen het WK 1998 (weer in eigen land) en het EK 2000. Daarna was de generatie echter weer opgedroogd, alhoewel sommigen hiervan nog de finale van het WK 2006 haalden. 

Nieuwe topgeneratie onder Didier Deschamps

Na wederom een magere periode tussen 2008 en 2014 is Frankrijk de laatste jaren weer terug aan de wereldtop. En dat is vooral te danken aan bondscoach Didier Deschamps, die in 2012 al aan zijn huidige functie begon. De vroege uitschakeling in de achtste finale op het EK 2020 tegen Zwitserland was een kleine uitglijder tussen topprestaties: finale EK 2016, winnaar WK 2018 en winnaar Nations League 2020-2021.

Wedden op Frankrijk wereldkampioen: ongeslagen Road to Qatar

Promoties voor Frankrijk

Wedden op Frankrijk Europees Kampioen: ongenaakbaar naar het EK

Geen 100% score voor Frankrijk. Maar na zeven solide overwinningen liet Frankrijk pas in de laatste wedstrijd punten liggen tegen Griekenland. Maar toen ging het allang nergens meer om.

Met twee overwinningen op nummer 2 Nederland en een doelsaldo van +26 was de kwalificatiereeks voor Frankrijk vooral een feestje. Ter vergelijking, Oranje had een doelsaldo van +10. Frankrijk pakte dus gemiddeld +2 per wedstrijd ten opzichte van de ploeg van bondscoach Koeman. Très impressionant.

Wedden op Frankrijk Europees Kampioen EK 2024

Bij de laatste 4 grote toernooien haalde Frankrijk 3x de finale.

Finale EK 2016: 1-0 verlies tegen Portugal

Finale WK 2018: 4-2 winst tegen Kroatië

⅛ Finale EK 2020: 3-3 tegen Zwitserland, 5-4 verlies na strafschoppen

Finale WK 2022: 3-3 tegen Argentinië, 4-2 verlies na strafschoppen

Dat Frankrijk een grote favoriet is voor de eindoverwinning, is geen verrassing. Een uitgebalanceerde en ingespeelde ploeg, met voorin wereldsterren als Antoine Griezmann en Kylian Mbappé.

Volgens de bookmakers kent Frankrijk alleen in Engeland een grotere kanshebber. Nu inzetten op Les Blues als outright winner kan tegen 4.5 odds.

Veelgestelde Vragen over Wedden op EK Voetbal

We hebben de meest gestelde vragen over het EK Voetbal voor je op een rijtje gezet.

  • Waar kun je wedden op EK wedstrijden?

    Op Wed Meesters vind je een overzicht van alle in Nederland legale bookmakers waar je kunt wedden op EK wedstrijden. Ook vind je alle promoties overzichtelijk op een rij. Enkele bekende bookmakers in Nederland zijn TOTO, BetCity en LiveScore Bet.

  • Welke landen spelen op het Europees Kampioenschap voetbal?

    Er doen sinds 2016 24 landen mee aan een EK. Deze landen kwalificeren zich via de EK kwalificatieronde. Hier spelen landen in verschillende poules om plek 1 en 2, die direct toegang geven tot het hoofdtoernooi. De nummers drie spelen play-off wedstrijden om de laatste tickets.

  • Wat zijn goede EK wedmarkten?

    Topscorer, outright winner en first time winner bets zijn drie wedmarkten waar je het hele toernooi van kunt genieten. Omdat Engeland en België nooit een EK hebben gewonnen is de first time winner bet in het bijzonder erg aantrekkelijk.

  • Waar vind je de beste odds boosts voor het EK?

    Op Wed Meesters vind je alle odds boosts en andere promoties van bookmakers voor EK wedstrijden. Alle bookmakers op Wedmeesters.nl hebben een licentie van de KSA, zodat je er legaal kunt spelen.

  • Tegen wie speelde Nederland de finale in 1988?

    Nederland speelde de EK Finale in 1988 tegen de Sovjet-Unie. De finale werd met 2-0 gewonnen, terwijl de eerste groepswedstrijd (ook tegen de Sovjet-Unie) met 0-1 werd verloren.