Wed Meesters | Sporters op Social Media

Rico Verhoeven op social media

Rico Verhoeven is king, ook op social media. Zou hij ooit haatberichten krijgen? Wij vermoeden van niet, of alleen anoniem.

Geschatte leestijd: 3 minuten

De goedlachse Brabander die Badr Hari en anderen het ziekenhuis in mept en schopt: dat is Rico Verhoeven. De kickbokser is ook geweldig om te volgen op social media!

Rico Verhoeven: trainen, trainen, trainen

Als topsporter moet de inmiddels 32-jarige Rico Verhoeven natuurlijk laten zien waarom hij al tien keer zijn titel als Glory wereldkampioen kickboksen succesvol heeft verdedigd. De 1.96 meter lange Verhoeven staat natuurlijk niet elke maand in de ring voor een wedstrijd, maar hij traint zich het apelazarus om in vorm te blijven richting elk volgende gevecht.

Lachen met Rico Verhoeven

Alleen maar foto’s van hoe hard je traint gaan ook maar vervelen, vandaar dat Rico Verhoeven op social media natuurlijk ook ruimte maakt voor een gulle Brabantse lach. En als mensen zoals radio-dj Bram Krikke je helpen door een fantastische imitatie van je te doen, is het scoren voor open doel met een simpele copy-paste:

Rico Verhoeven Instagram met andere celebs

De Glory wereldkampioen zwaargewicht heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een carrière als acteur ook wel ziet zitten. Dan helpt het natuurlijk als je gezien wordt door de mensen die het voor het zeggen hebben in Hollywood. Als Rico Verhoeven even in Amerika is, maakt hij graag tijd om met Amerikaanse celebs te trainen en natuurlijk een paar mooie foto’s voor Instagram te maken. Hier zie je hem met Hollywood-acteur Mark Wahlberg (The Italian Job, The Departed, The Fighter en diverse Transformers-films) en acteur/presentator Mario Lopez (Saved by the Bell, presentator van America’s Best Dance Crew):

Tot nu toe is Verhoeven nog niet te zien geweest in een Hollywood blockbuster, maar timmert hij langzaam aan de weg met rolletjes in bijvoorbeeld Undercover met Frank Lammers en is hij te zien in de film Misfit 3.

Gezicht kapot: klein probleempje maar

Het Glory gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik op 23 oktober was natuurlijk legendarisch. Ben Saddik leek de Nederlander van de troon te stoten, maar Verhoeven mocht door en won uiteindelijk op technical knock-out. Rico’s linkeroog was wel helemaal naar de knoppen door een paar rake klappen van Ben Saddik, maar na afloop kon de Brabander er wel goed om lachen!

Rico Verhoeven voor het goede doel

Als Bekende Nederlander met een groot hart zet Rico Verhoeven zich natuurlijk ook in voor goede doelen. Zo is hij initiatiefnemer van Heel Nederland Werkt, een platform dat zich richt op mensen aan een baan helpen. Op Twitter deelt hij natuurlijk hoe hij probeert Nederland een klein beetje mooier te maken.

Kom dan, pannenkoek!

Als het gaat om confrontaties met tegenstanders, laat Rico Verhoeven het liefst zijn handen en voeten spreken in de ring. De bekendste confrontatie buiten de ring was natuurlijk met Hesdy Gerges, die Rico ergerde op een persconferentie na diens gewonnen gevecht met Badr Hari. Toen Verhoeven een jaar later tegenover Gerges stond (en won), kon hij het toch niet laten om even een video van de NOS te retweeten met daarin het beroemde fragment.