Wed Meesters | Wedtips van de Week

WedMeesters Week Toppers: La Liga

Wil je een keer exotischer wedden dan op de Eredivisie? Kies dan voor de Wed Meesters Week Toppers in La Liga.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Is FC Barcelona al afgehaakt voor de titel in Spanje? En kan Real Madrid wel de andere teams van zich afhouden? Het wordt spannend deze week in La Liga!

FC Barcelona – Real Betis Sevilla

Wordt Xavi degene die FC Barcelona uit het slop haalt? De trainer en oud-speler is in elk geval aardig begonnen nadat hij het stokje heeft overgenomen van Ronald Koeman. Tegen Benfica in de Champions League bleef het bij 0-0, waardoor Barcelona een resultaat moet neerzetten in de Allianz Arena tegen het oppermachtige Bayern München.

En afgelopen zaterdag leek het er lange tijd op dat Barça punten zou laten liggen tegen het Villarreal van Arnaut Danjuma, maar Frenkie de Jong maakte gelijk en vlak voor tijd scoorde Memphis Depay de 1-2 (het werd nog 1-3 door een penalty van Coutinho in blessuretijd). Komende zaterdag kan Barcelona tegen Real Betis Sevilla weer een goede stap omhoog zetten. Want Betis staat vier punten boven Barça op de vijfde plek met nog een wedstrijd meer gespeeld. Kunnen Frenkie de Jong en Memphis Depay weer het verschil maken?

Sevilla – Villarreal

Door de nederlaag tegen Barcelona zakt Villarreal naar de twaalfde plek in La Liga. Ver verwijderd van plaatsing voor Europees voetbal. En dan moeten ze dinsdag nog in de Copa del Rey spelen. Zaterdag uit tegen nummer vier Sevilla en de woensdag erop tegen Atalanta in de Champions League. Die laatste wedstrijd mogen ze in elk geval niet verliezen.

Bekertegenstander en vierdeklasser Victoria CF zal het probleem in elk geval niet zijn. Het ‘geluk’ voor Villarreal is dat Sevilla ook in een zware periode zit met de wedstrijd tegen Real Madrid op zondag nog in de benen, en zij hebben een must-win-wedstrijd in de Champions League tegen Red Bull Salzburg na deze ontmoeting. Sevilla doet goed mee in de top van La Liga, het is de vraag of de ploeg van trainer Julén Lopetegui het met dit drukke schema kan volhouden.

Real Sociedad – Real Madrid

We worden flink verwend met Spaans voetbal komende zaterdag. Het is om 21.00 uur ook nog eens de nummer 3 tegen de nummer 1: Real Sociedad – Real Madrid. De thuisploeg kennen we natuurlijk als tegenstander van PSV in de Europa League. Real Sociedad staat twee punten achter op nummer twee PSV, dus zij zullen ook op twee gedachten hinken richting dit topduel.

Daarbij zit Sociedad ook nog eens in een vormdip: in de afgelopen zes wedstrijden in alle competities wonnen ze slechts één keer en kwamen ze nauwelijks tot scoren. Alle kans dus voor koploper Real Madrid om hiervan te profiteren. De ploeg van Carlo Ancelotti is juist geweldig in vorm, want De Koninklijke won zeven van de acht laatste officiële wedstrijden.

Real heeft komende woensdag nog wel een inhaalduel tegen nummer acht Athletic Bilbao voor de competitie, maar kan de krachten met zo’n brede selectie wel enigszins verdelen. Bovendien hebben ze volgende week in de Champions League tegen Internazionale aan een gelijkspel genoeg om groepswinnaar te worden. Met twee overwinningen in La Liga deze week zou Real Madrid de druk volledig bij de achtervolgers neerleggen.