Wed Meesters | Wedtips van de Week

Wedden op Olympische Winter Spelen Peking 2022

Nog genoeg tijd om te wedden op de Olympische Spelen 2022. Hoe gaan Schouten, Krol en Otterspeer het doen? We voorspellen het!

De Olympische Spelen 2022 duren nog tot en met zondag. Deze week dus nog tijd om te wedden op Olympische Spelen. Irene Schouten, Thomas Krol en nog veel meer!

Team pursuit vrouwen met Irene Schouten en Ireen Wüst

We hebben nog zes onderdelen te gaan deze week bij het schaatsen op de Olympische Spelen 2022! Irene Schouten is nu al de keizerin van het toernooi met goud op de drie en vijf kilometer, maar ze kan er zomaar vier van maken. Dinsdag is het eerst tijd voor de ploegenachtervolging, oftewel team pursuit. 

De Nederlandse vrouwen hebben het zichzelf best lastig gemaakt door zich als derde te kwalificeren. Antoinette de Jong, Irene Schouten en Ireen Wüst hadden ruim drie seconden achterstand op Japan en Canada. Hierdoor treffen de vrouwen van Team NL dinsdag Canada in de halve finale en neemt Japan het in de andere halve finale op tegen de Russinnen.

De bookmakers hebben gezien dat Nederland het niet al te best deed, waardoor wedden op Nederland op hoge odds staat. Japan is titelverdediger en voert de lijst aan met 1.68, voor Canada op 3.05. Wüst, Schouten en De Jong zijn echter niet geheel kansloos, gezien hun odds van 3.85 op winst. Van (de Olympische atleten uit) Rusland hoeven we niets te verwachten schijnbaar, die staan op maar liefst 70.00.

Wedden op Olympische Spelen: Irene Schouten op massastart

Een derde gouden medaille voor Schouten is waarschijnlijk eerder haalbaar op de massastart. Met haar ervaring in het marathonschaatsen kan ze de massastart goed aan. Ze is dan ook regerend Europees kampioen, tweevoudig wereldkampioen en winnares van de afgelopen wereldbeker massastart.

Dit onderdeel wordt pas zaterdag verreden, dus genoeg tijd voor Schouten om te herstellen van de ploegenachtervolging. Met odds van 1.60 bij de bookmakers is ze in elk geval dik favoriet voor dit onderdeel. Achter haar vinden we de Canadese Ivanie Blondin op 6.00, ook zo’n specialist op de massastart en tweede op het laatste WK afstanden. Maar laten we vooral niet de regerend wereldkampioen massastart vergeten: de Nederlandse Marijke Groenewoud. Zij staat op 7.00, voor Nana Takagi (11.00) en Francesca Lollobrigida (14.00).

Krol, Verbij en Otterspeer tegen de rest

Op de Olympische Spelen van Sochi 2014 pakte Nederland maar liefst vier keer het volledige podium bij het schaatsen: bij de 500 meter mannen, 5000 meter mannen, 10.000 meter mannen en 1500 meter vrouwen. Vier jaar later was er een zelfde clean sweep bij de 3000 meter voor vrouwen. In Peking 2022 kan het misschien gebeuren bij de 1000 meter voor mannen. Het is een sterk deelnemersveld, maar alledrie de Nederlanders zijn medaillekandidaat. En dan is huidig olympisch kampioen 1000 meter Kjeld Nuis er niet eens bij.

Bij het OKT moest hij Thomas Krol, Kai Verbij en Hein Otterspeer nipt voor zich dulden. Die drie staan vrijdag ook aan de start in Peking. Thomas Krol is de leider in de wereldbekerstand, Kai Verbij won op het WK Afstanden en Hein Otterspeer is meer de outsider van de drie. Krol pakte al knap zilver op de 1500 meter en is met 1.75 de dikke favoriet voor deze afstand. Verbij volgt op 6.00 met achter hem de Chinees Zhongyan Ning (7.45, tegenvallend op de 1500 meter) en Otterspeer op 7.50. De Noor Havard Lorentzen (18.00) is een outsider voor de 1000 meter.

Live wedden Olympische Spelen 2022 – ijshockey

Veel wintersporten naderen hun einde al op deze Winterspelen, maar er is een fantastische sport die eigenlijk pas net begonnen is: ijshockey. Twaalf landen hebben net hun groepsfase afgerond en gaan nu de play-offs in. De drie groepswinnaars en de beste nummer twee hebben zich direct geplaatst voor de kwartfinales: USA, Finland, de atleten uit Rusland en Zweden. Hun tegenstanders komen uit de play-offronde tussen de acht overige landen, die dinsdag tegen elkaar strijden.

In die play-offronde zien we de wedstrijden:

Slowakije – Duitsland (winnaar tegen USA)

Canada – China (winnaar tegen Zweden)

Tsjechië – Zwitserland (winnaar tegen Finland)

Denemarken – Letland (winnaar tegen atleten uit Rusland)

Op woensdag worden de kwartfinales gespeeld, op vrijdag de halve finales en op zondag de finale. Sommige wedstrijden worden ‘s nachts gespeeld, maar sommige duels kun je ook in de ochtend of begin middag kijken. Een perfecte kans dus voor live wedden op Olympische Spelen 2022. Je kunt nu overigens ook nog inzetten op de eindwinnaar, de outright bet dus met volgens de bookmakers vijf grote kanshebbers:

  • Atleten uit Rusland (3.00)
  • Finland (3.70)
  • Canada (5.50)
  • USA (7.00)
  • Zweden (7.00)