Wed Meesters | Wedtips Schaatsen

Wedden op Olympische Spelen: Irene Schouten, Suzanne Schulting, Thomas Krol

Peking dendert door. En dat betekent nieuwe mogelijkheden om te wedden op Olympische Spelen. Wed Meesters heeft de wedtips op een rij gezet.

De Olympische Spelen 2022 zijn in volle gang! Hoeveel goud pakt Team NL bij vooral schaatsen en shorttrack? Wedden op Olympische Spelen – schaatsen is volop mogelijk.

Wedden op Olympische Spelen schaatsen met Irene Schouten

Op papier kan Irene Schouten vier keer goud winnen op de Olympische Spelen 2022 Peking. De eerste daarvan heeft ze al binnen, want afgelopen weekend was ze de beste op de 3000 meter. Komende week moet ze zich concentreren op de 5000 meter, die donderdag verreden wordt. Daarin treft ze een aantal bekenden van de 3000 meter.

Die won ze afgelopen zaterdag in een olympisch record. De Italiaanse Francesca Lollobrigida reed tegen Schouten en werd tweede. En de Canadese Isabelle Weidemann pakte het brons. Laten we eens kijken wat de bookmakers zeggen over wedden op Olympische Spelen Schaatsen.

Wedden op Olympische Spelen: odds

Schouten is met odds van 1.27 de torenhoge favoriet om ook de vijf kilometer te pakken. De bookmakers denken dat Weidemann (7.10) het meest in de buurt kan komen, en ze vlakken ook Martina Sablikova (8.60) niet uit. Sanne in ‘t Hof en Carlijn Achtereekte zijn slechts verre outsiders.

Thomas Krol en Kjeld Nuis tegen de rest

Op dinsdagochtend is het tijd voor het koningsnummer bij de mannen, de 1500 meter. Een van de twee afstanden waarop Kjeld Nuis vier jaar geleden olympisch kampioen werd. Nuis miste plaatsing voor de 1000 meter op het OKT, dus moet/kan hij zich volledig richten op deze 1500 meter. De strijd om de medailles lijkt vooral te gaan tussen vier mannen die dit seizoen aan elkaar gewaagd waren.

Nuis (odds van 4.20) won op het OKT de 1500 meter, maar hield slechts 0,02 seconden voorsprong op een andere grote kanshebber nu: Thomas Krol (3.40). Hij mag de 500, 1000 en 1500 meter rijden, maar zal zich vooral richten op die laatste twee afstanden.

TOTO.nl heeft overigens een speciale markt van 7.50 op goud voor Thomas Krol op zowel de 1000 als 1500 meter, net als Kjeld Nuis vier jaar geleden. De concurrentie uit het buitenland is uit twee totaal verschillende richtingen: de 22-jarige Chinees Zhongyan Ning (3.10) en de (sinds maandag) net 36-jarige Amerikaan Joey Mantia (3.65).

Suzanne Schulting wil revanche op Olympische Spelen

Van tevoren was er vanuit Nederland natuurlijk veel hoop gevestigd op Suzanne Schulting. De ongekroonde koningin van het shorttracken won de afgelopen jaren alles wat er te winnen viel. Maar ze kende een valse start van het Olympisch toernooi in Peking doordat ze viel in de halve finale van de gemengde estafette. Eerste medaillekans verkeken, maar er komen er nog meer voor Schulting. En dus meer mooie kansen om te wedden op Olympische Spelen.

Ze rijdt namelijk (natuurlijk) ook alle individuele afstanden en de relay bij de vrouwen. En op zo ongeveer elke afstand is ze de favoriet. Zo staat ze voor de 1000 meter (vrijdagochtend Nederlandse tijd) bij de bookmakers op odds van 1.85, waar de eerstvolgende concurrenten op 8.00 staan.

Zondag rijdt Schulting de 3000 meter relay samen met Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Xandra Velzeboer en Rianne de Vries. De Nederlandse dames zijn met odds van 2.30 favoriet als je wil wedden op shorttrack. De odds van de 1500 meter op woensdag 16 februari zijn ook al bekend, daar staat Schulting op 2.50.

Check vooral alle bookmakers voordat je gaat wedden op Olympische Spelen 2022.