Voetbal | Live of In-Play Wedden op Voetbal

Geschatte leestijd: 5 minuten

Als het goed is weet je inmiddels wat de belangrijkste dingen zijn waar je op moet letten als je live, in-play (of in running) wedt op een sport. Als je nog even je geheugen wilt opfrissen, lees dan eerst ons artikel ‘Basisbeginselen van Live Wedden’. We gaan je nu laten zien op welke manieren je winnende weddenschappen kunt kiezen tijdens een live wedstrijd, en nog wat andere manieren om te profiteren van in-play wedden.

Live Odds

Voetbal | Live Scores

Kijk en Vergelijk

Live wedden werd populair vanwege de exchanges, waardoor de bookmakers al gauw volgden en meegingen met de trend en een uitgebreid aanbod van in-play wedmarkten aan te bieden. Als je van plan bent om tijdens een voetbalwedstrijd weddenschappen te plaatsen dan is het slim om de sites van een paar verschillende bookmakers/exchanges open te hebben op je scherm. Zodat je snel de odds kunt vergelijken van de weddenschappen die je op het oog hebt. Als je live wedt op een voetbalwedstrijd wil je twee dingen: je weddenschap zo snel mogelijk plaatsen; tegen de best mogelijke odds.

Krijg je betere Odds voor de wedstrijd of In-Play?

Soms loont het om te wachten. En krijg je betere odds als je een weddenschap in-play plaatst, in vergelijking met de odds die je voor de aftrap zou hebben gekregen. Je moet inschatten hoe het eerste gedeelte van een wedstrijd zich ontvouwt.

Als je een team op het oog hebt die de neiging hebben om slecht aan een wedstrijd te beginnen en vaak ook eerst een goal tegen te krijgen, dan krijg je veel betere odds als die goal ook gescoord is, of wacht op z’n minst tot ze echt vol gas gaan geven in de wedstrijd.

Dezelfde principes zijn van toepassing op een lay. Er zijn genoeg teams die moeite hebben om een voorsprong vast te houden, dus als je denkt dat zo’n team een wedstrijd gaat verliezen, dan zou je kunnen overwegen om ze in-play te layen als ze op voorsprong staan, in plaats van dit al voor de aftrap te doen. Je kunt ze namelijk tegen veel shortere odds layen als ze op voorsprong staan.

In-play wedden zal nooit pre kick off wedden vervangen, maar als je de tijd neemt om de mogelijkheden beter te bekijken om zo betere odds te krijgen kan dat uiteindelijk een groot verschil in je winsten maken.

Traden

Traden is ontzettend populair en het gaat hierbij om het backen of layen van een selectie met de intentie om weer te layen of backen als de odds veranderen om zo een winst te garanderen. Net als speculeren op de beurs dus, maar dan met prijsschommelingen in odds. Een van de meest effectieve manieren om te traden is door dit in-play te doen.

Je moet natuurlijk wel een trade out maken voordat het event afgelopen is, maar je kunt je initiële weddenschap al voor de wedstrijd plaatsen of als de wedstrijd eenmaal begonnen is. Bij in-play traden wil je selecties backen als je denkt dat de odds shorter worden, of selecties layen als je denkt dat de odds groter gaan worden. Hoe meer de odds kleiner of groter worden in jouw voordeel voordat je trade out, hoe meer winst je kunt maken.

Betfair heeft een handige video gemaakt waarin ze laten zien hoe de trade out van een weddenschap werkt:

In-play trades hoeven niet altijd gepland te worden. Als je nog één wedstrijd over hebt in een tot dan toe perfect lopende accumulator, dan kun je voor een trade out kiezen en een mooie winst pakken als dat team de leiding in de wedstrijd neemt (en je niet het risico wil lopen dat ze uiteindelijk toch niet winnen).

In dit geval zou je het team waarop je wacht layen tegen short odds, misschien voor 25% tot 50% van je verwachte winst, om zo een nette return veilig te stellen, ongeacht wat er verder in die wedstrijd gebeurt.

Let altijd op de Speelstijl van de Teams

Tijdens een wedstrijd is het vrij makkelijk om je objectiviteit te verliezen en helemaal in de wedstrijd op te gaan, zeker als één team duidelijk beter lijkt. Maar zoals je vaak genoeg hebt gezien als Nederlandse ploegen het in Europa opnemen tegen bijvoorbeeld Italiaanse ploegen, kan één strakke counter genoeg zijn om genadeloos toe te slaan.

Bij in-play wedden moet je daarom niet alleen maar kijken naar wat je op dat moment ziet, maar ook rekening houden met de tactiek van ploegen – waar je je voor de wedstrijd al in hebt verdiept met je research.

En ja, daarnaast hebben we het natuurlijk over voetbal. Waarin alles kan gebeuren. Want er is zelden een ploeg die 90 minuten lang de wedstrijd domineert. Sommige teams spelen beter in de ene helft dan de andere, iets waar je dus rekening mee moet houden als je in de rust een weddenschap wilt plaatsen.

Ook heb je ploegen die significant vaak scoren in het laatste kwartier van de wedstrijd. Of ploegen die juist in de laatste fase vaak tekort komen. En wat te denken van de teams die bij een voorsprong achteruit gaan lopen in de laatste minuten, en daarmee vragen om ellende?


Je ziet, genoeg factoren om rekening mee te houden als je in-play weddenschappen afsluit… En als je het slim doet, profiteer je er op de juiste momenten van!