Wed Meesters | Wedden op Paardenrennen

Paarden | Live Wedden op Paarden tijdens de Race

Hoe werkt Live wedden of in play wedden bij paardenraces? De Wed Meesters vertellen je waar je op moet letten bij Live Wedden op Paarden tijdens de Race

Geschatte leestijd: 5 minuten

‘In running’ wedden is natuurlijk niet meer weg te denken bij het wedden op paardenrennen met alle actie die er tijdens de races plaats vindt. Maar sommige punters blijven dezelfde fouten maken. Wij van WedMeesters helpen je er natuurlijk graag bij niet in deze valkuilen te stappen, dus doe je voordeel met de volgende tips.

In Running Wedden – Waar moet je rekening mee houden?

Het belangrijkste waarmee je rekening moet houden is de vertraging in tijd. Als je op TV naar een race kijkt dan lopen de beelden die je ziet ergens tussen de 5 en 10 seconden achter op de werkelijkheid – kortom, wat werkelijk gebeurt in de race op dat moment.

Als je in running gaat wedden, kijk dan niet in HD, want dan lopen de beelden vaak nog een paar seconden extra achter. Iedereen die in running wedt op de renbaan zelf is zwaar in het voordeel van de gokkers die thuis zitten of in een wedkantoor, dus als je plotseling iets heel raars ziet gebeuren met de in running odds dan kan dit omdat er iets gebeurd is wat jij pas over een seconde of 10 zal zien.

In Running Wedden – Wanneer kun je het beste Backen?

Racestijl
De racestijl van een paard kan vaak betekenen dat hij hoger wordt aangeslagen dan zou moeten. Dat een paard toevallig een hold up horse is (begint achterin en maakt het goed op het eind) wil niet zeggen dat hij tijdens de race ineens betere odds krijgt, omdat iedereen allang weet dat het een hold up horse is. Paarden echter die achter komen te liggen, en eerder dan de rest worden aangespoord door hun jockey, kunnen in running voor veel meer traden.

Misschien denk je dat een 2/1 favoriet een grote kans heeft om te winnen en dat de 2/1 odds een eerlijke prijs zijn, maar je moet er ook rekening mee houden welke prijs je krijgt als de race al bezig is. Er is niet veel voor nodig om het paard hogere odds te geven, tenzij hij direct een voorsprong pakt.

Hij hoeft alleen maar achteraan het veld te lopen en de odds kunnen al naar 5/1 gaan in running, zelfs als het paard er relatief gezien goed voor ligt. De positie van het paard in een race en hoe hij loopt bepalen meestal de in running odds die worden aangeboden.

Snelheid van de Race
De snelheid waarmee een race wordt gelopen kan ook bepalen of een paard wel of niet een goede in running bet is. Als je ziet dat er furieus gegallopeerd wordt, kijk dan naar hold up horses voor een in running weddenschap. Als de race een gelijkmatig tempo kent kijk dan naar de paarden die prominente posities innemen, want die zijn in het voordeel en dus het overwegen waard om in running te backen.

Als je niet zeker weet hoe een race gaat verlopen dan kan het handig zijn om te kijken welke front runner en welke hold up horse je favorieten zijn, om vervolgens tijdens de race te kijken welke van de twee in het voordeel lijkt na twee of drie furlongs.

In Running Wedden – Wanneer kun je het beste Layen?

Racestijl
De paarden waarvan verwacht wordt dat ze short priced zijn en verslagen worden, zijn de zogenaamde ‘bridle horses’. Dit zijn paarden die gedurende de hele race goed lopen, maar niks extra’s brengen als de jockey gas wil geven.

Ook zijn er paarden die niets doen op het moment dat ze vooraan komen en als je een paard hebt dat vaak lijkt te gaan winnen maar vaak faalt op het einde, dan is dat een goede kandidaat om in running te layen.

Snelheid van de Race
De snelheid van de race is een van de belangrijkste factoren om te bepalen welk paard wint. De paarden layen die niet favoriet zijn op basis van hoe de race wordt gelopen kan erg winstgevend zijn. Maar je wil natuurlijk niet layen tegen te hoge odds, dus zoek naar races met een favoriet die een front runner is en voldoende concurrenten heeft voor een goede lay.

Als dat paard na ongeveer 2 furlong nog niet de leiding pakt die het nodig heeft om te winnen dan is het waarschijnlijk tijd om te layen en de odds zijn als het goed is nog redelijk short op dat moment.

Hetzelfde principe kan worden toegepast op favoriete hold up paarden die een rap tempo nodig hebben om te kunnen winnen. Als je tijdens de race merkt dat het paard dat niet krijgt dan is dat het moment om het paard te layen.

In Running Traden

Bij bovenstaande situaties gaat het alleen om winst of verlies, afhankelijk of je voor backen of layen kiest tijdens de race. Maar je kunt ook geld verdienen door runners tijdens de race te verhandelen; in running traden dus.

Hierbij moet je een paard al voor de race backen of layen en daarna layen of backen tijdens de race. Het enige dat je moet doen is een paard eruit pikken die voor significant andere odds wordt verhandeld dan voor de race werd geboden.

Als je een back to lay wilt maken moet je een paard hebben dat in running shortere odds krijgt – paarden met een makkelijke voorsprong of bridle horses zijn dus prima voor deze trade. Als je een lay to back wilt maken wil je een paard die voor hogere odds wordt getrade in running – paarden die al snel ‘off the bridle’ komen of achter komen in een race kunnen geschikte keuzes zijn. Als de odds traden zoals je verwacht en je bets worden ook gematched (de juiste odds kiezen voor een lay off is cruciaal in deze), dan maak je winst.

Ontvang €60 Welkomstbonus
  • Enige dedicated wedden op paardenraces bookmaker
  • Livestream
  • Podcasts, voorbeschouwingen, informatie
  • Handboek voor beginners

Veelgestelde Vragen over wedden op Paarden

  • New FAQ : Question

    New FAQ : Answer