Wed Meesters | Wedtips van de Week

Inzetten op topwedstrijden met oranje tintje

Ook deze week zijn er Nederlanders actief op het wereldtoneel. De clash tussen Max en Lewis bereikt een kookpunt.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Chauvinistisch als we zijn, kijken we natuurlijk naar Nederlandse topprestaties. Deze week onder meer Max Verstappen, Oranje Leeuwinnen en Oranje handbalsters:

Formule 1: Max Verstappen versus Lewis Hamilton

Nog twee races en maar acht punten verschil! Iedereen die maar een beetje Formule 1 volgt, zal die cijfers kennen. Na een dubbelslag voor Max Verstappen in Mexico en de VS won Lewis Hamilton de afgelopen twee wedstrijden in Brazilië en Qatar. Komend weekend staat de Formule 1 Grand Prix van Saudi-Arabië op het programma en een week later de Grand Prix van Abu Dhabi.

Verstappen heeft dus acht punten voorsprong, maar vooral de zege van Hamilton in Brazilië was indrukwekkend met een ‘raketmotor’ zoals de nieuwe motor van de Brit genoemd wordt. Deze gaat hij komend weekend weer inzetten, waardoor hij bij de bookmakers weer favoriet is met odds van 1.51.

Verstappen volgt op 3.10 voor winst bij de Grand Prix Saudi-Arabië. Voor het wereldkampioenschap staat Hamilton ook in het voordeel met 1.64 tegenover 2.24 voor Verstappen. Als Hamilton zondag een keer een lekke band rijdt, zouden wij dat in elk geval niet erg vinden.

Vrouwenvoetbal: Nederland – Japan

Het mannenelftal heeft zich inmiddels gekwalificeerd voor het WK 2022, maar de Oranje Leeuwinnen zijn nog volop bezig met de kwalificatie voor een jaar later, het WK 2023. Afgelopen zaterdag liet de ploeg van bondscoach Mark Parsons nog twee belangrijke punten liggen tegen Tsjechië (2-2).  In april volgen nog wedstrijden tegen Cyprus en Wit-Rusland, en in september nog tegen de huidige nummer twee IJsland.

Omdat de Oranje Leeuwinnen morgen ‘vrij’ zijn in de kwalificatiegroep van vijf landen, spelen ze een oefeninterland tegen Japan. Dat land was in 2011 nog wereldkampioen, maar is sindsdien steeds meer afgezakt. In 2015 verloren ze de halve finale van het WK tegen Engeland en twee jaar geleden was verliezend finalist Nederland in de achtste finale te sterk met 2-1.

Voor dit duel is Oranje favoriet met 1.58 tegen 4.45 voor Japan. Een gelijkspel in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag heeft odds van 3.80. Maar check bijvoorbeeld ook eens de specifieke odds van 4.45 op winst van Oranje met 2-1, 3-1 of 4-1.

WK Handbal: Nederland – Puerto Rico

Komende week begint het WK Handbal voor vrouwen in Spanje. Oranje is er weer bij en is een van de sterkste landen, maar niet de grootste favoriet voor de wereldtitel. De Nederlandse dames beginnen het WK in elk geval tegen een ‘kleintje’ in de vorm van Puerto Rico. Dat land was er voor het laatst bij in 2015 en won toen alleen van Kazachstan in de groepsfase, en eindigde na vijf duels met een doelsaldo van 88-197.

Dat Nederland gaat winnen van Puerto Rico, is 99,9% zeker. Wat betreft inzetten op het WK handbal, kun je beter kijken naar de handicap odds. Zo vind je Nederland -9,5 punten (winst met minimaal 10 goals verschil) op 1.95, en Nederland -11,5 op 2.63. Voor de outright odds op het WK handbal vrouwen staat Oranje op 9.00 achter Frankrijk (7.00) en torenhoog favoriet Noorwegen (2.00). Een plek op het podium (1-3) voor Oranje noteert 2.00.