Wed Meesters | Wedtips van de Week

Interessante sport-weddenschappen

Komende week weinig voetbal, maar genoeg andere sporten om op in te zetten! Van Gerwen, Brand en Australian Open.

Komende week weinig voetbal, maar genoeg andere sporten om op in te zetten! Wat kan Michael van Gerwen op de Masters en wordt Lucinda Brand wereldkampioen? Check deze interessante sport-weddenschappen!

Michael van Gerwen op 2022 Masters

De beste 24 darters van de PDC Order of Merit na het PDC WK 2022 staan komend weekend op de Masters in Milton Keynes. Het lijkt een strijd te worden tussen de toppers uit een aantal landen: Schotland met wereldkampioen Peter Wright en Gary Anderson, Wales met Gerwyn Price en titelverdediger Jonny Clayton, Engeland met Michael Smith en James Wade, en dan nog de Portugees José de Sousa en Michael van Gerwen uit de top 8.

Van Gerwen hoopt vooral op revanche voor het afgelopen PDC WK Darts, waar hij moest afhaken na een positieve coronabesmetting (net als Vincent van der Voort en Dave Chisnall). De Masters lijkt de perfecte plek voor sportieve wraak van Mighty Mike, want de Brabander won het toernooi vijf keer op rij tussen 2015 en 2019.

Michael van Gerwen, Gerwyn Price of Peter Wright?

De bookmakers hebben in elk geval interessante sport-weddenschappen voor Michael van Gerwen, want hij staat vlak na Gerwyn Price (4.40) als tweede op de lijst favorieten met odds van 4.95. Wereldkampioen Peter Wright zal zich wat tekort gedaan voelen, want hij volgt daarna pas op 5.50.

De value bets zijn hier natuurlijk te vinden op titelverdediger Jonny Clayton (7.80) die vorig seizoen erg sterk was en op verliezend WK-finalist Michael Smith (10.00). Verliezend finalist van 2021 Mervyn King staat op een bizar lage 90.00.

WK veldrijden: Lucinda Brand favoriet met Marianne Vos

Vorig jaar was Nederland oppermachtig op het WK veldrijden, want in het Belgische Oostende pakten ‘we’ alle gouden medailles. Mathieu van der Poel en Lucinda Brand werden wereldkampioen bij de elite, Pim Ronhaar en Fem van Empel bij de beloften. Dit seizoen is Lucinda Brand oppermachtig bij de vrouwen. 

In het door Nederland gedomineerde wereldbekerseizoen won ze vijf wedstrijden. Marianne Vos won er weliswaar drie, maar ze deed ook aan slechts zes van de twaalf wedstrijden mee. De twee kemphanen zijn volgens de bookmakers niet te verslaan, want Vos heeft immers odds van 1.70 op de winst en Brand 2.05. Daarachter volgt landgenote Denise Betsema op 13.00, maar mijn value bet zou zijn op Annemarie Worst met 14.00. Zij werd namelijk tweede op de WK’s van 2020 en 2021.

Bij de mannen ontbreekt de wereldkampioen van de afgelopen drie jaar, want Mathieu van der Poel is door operaties een tijdje uit de running. Daardoor is de Brit Tom Pidcock met 1.40 torenhoog favoriet volgens de bookmakers.

Maar hij heeft dit seizoen helemaal niet meegedaan met de wereldbeker. Daarin was de jonge Belg Eli Iserbyt tot nu toe ijzersterk met vijf zeges. Hij staat op 5.00 om een sterk seizoen te bekronen met de wereldtitel. De nummers twee en drie uit de wereldbekerstand volgen daarachter: Michael Vanthourenhout op 7.50 en Toon Aerts (derde op de afgelopen drie WK’s) op 6.50.

Australian Open: 21 voor Rafael Nadal, of toch Medvedev?

Het eerste Grand Slam van het jaar is inmiddels gevorderd tot de kwartfinales. Nog drie rondes dus en dan weten we wie de opvolger is van Novak Djokovic, die zijn titel niet mocht verdedigen. Daardoor pakt hij mogelijk niet als eerste mannelijke tennisser 21 Grand Slams. Die strijd blijft open tussen Djokovic, Federer en Nadal die alle drie op 20 staan.

Bij afwezigheid van Djokovic en de teruggetrokken Roger Federer is het dus ‘advantage’ Rafael Nadal. De inmiddels 35-jarige Spanjaard heeft zich moeiteloos naar de kwartfinale geslagen, want hij moest alleen één set afstaan aan Karen Khachanov. De Australian Open is qua statistieken het minst favoriete toernooi, want hij won alleen in 2009 en verloor vier finales (twee van Djokovic).

Na de uitschakeling van de sterke Duitser Alexander Zverev lijkt de strijd te gaan tussen Nadal en de Rus Daniil Medvedev, winnaar van de US Open. Medvedev komt in de kwartfinale pas voor het eerst een geplaatste speler tegen. Hij krijgt van de bookmakers in elk geval de favorietenrol, met odds van 1.89 tegenover 3.10 voor Nadal. De als vierde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas volgt pas op 13.00.

Live interessante sport-weddenschappen: check het EK Futsal

Komend weekend ligt het clubvoetbal even stil vanwege een interlandbreak. In Afrika zijn ze nog bezig met de Afrika Cup en in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië spelen ze om WK-kwalificatie. Naast live wedden op voetbal kun je ook kijken naar andere sporten voor live betting

Zo is in Amsterdam en Groningen het EK Futsal bezig met Nederland dat verrassend goed speelt. Of check ook eens het EK handbal voor mannen waar Oranje zijn best doen om te imponeren op een groot podium.

Voor de nachtbrakers onder ons is er live wedden op NFL, waar de play-offs bezig zijn richting de Super Bowl 2022.