Wed Meesters | Sporters op Social Media

Harry Kane op social media

Het Engelse nationale team kreeg met Harry Kane een geweldige opvolger voor Wayne Rooney. Wat zien we van Harry Kane op social media terug?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het Engelse nationale team kreeg met Harry Kane een geweldige opvolger voor Wayne Rooney. Wat zien we van Harry Kane op social media terug?

Harry Kane: kind van Tottenham Hotspur

Het is soms niet makkelijk om fan te zijn van Tottenham Hotspur. De club uit Londen ziet stadsgenoten als Chelsea en Arsenal vaak prijzen pakken, terwijl de prijzenkast van de Spurs vaak stof vangt. De laatste 30 jaar bijvoorbeeld zijn er alleen maar twee League Cups aan toegevoegd, de meest recente dateert van 2008.

Maar de fans worden gelukkig wel verwend met topvoetbal van enkele geweldige spelers. Zo kwam natuurlijk Gareth Bale uit de gelederen van de Spurs, voelde Christian Eriksen zich er thuis en kwamen de Belgen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen net als Eriksen graag van Ajax naar Londen. En vergeet natuurlijk niet Robbie Keane, de illustere voorganger van Kane in de spits.

Harry Kane (nu 28) is opgegroeid bij de Spurs, hij kwam als 11-jarige bij de club in 2004. Na enkele verhuurperiodes was hij vanaf 2013 een vaste kracht bij de Londense club. En vanaf dat moment ging het heel snel. Inmiddels heeft hij in 384 wedstrijden voor Tottenham Hotspur 246 keer gescoord.

En hij kwam precies op het juiste moment om Wayne Rooney ‘af te lossen’ in het Engelse nationale team. Daar heeft hij in 69 duels al 49 keer gescoord. Het is een kwestie van tijd totdat hij Rooney als topscorer aller tijden aflost, de voormalig spits van onder meer Manchester United staat op 53.

Natuurlijk wordt Kane op handen gedragen door de Engelse fans, maar hij beseft ook dat hij soms moet opstaan als dat nodig is. Zo ligt Manchester United aanvoerder Harry Maguire dit seizoen veel onder vuur bij zijn club en bij het Engelse nationale team. Kane is niet bang om tegen de fans in te gaan op social media.

Harry Kane op Twitter

Op 28-jarige leeftijd is Harry Kane dus al een levende legende in het Engelse voetbal. Dat leverde hem diverse individuele prijzen op, maar nog geen prijs met club of land. Hij is in het verleden in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Manchester City, maar dat ging dus niet door. Hij blijft voorlopig trouw aan Tottenham Hotspur en dat laat Harry Kane op social media graag zien aan zijn volgers.

Bij Tottenham vormt Kane een geweldig duo met de Zuid-Koreaan Son Heung-min, inmiddels ook al zeven jaar speler van de Spurs. Samen zijn ze dit seizoen al veruit het dodelijkste duo van de Premier League aller tijden, door combinaties van goals plus assists. Harry Kane kan zijn maatje dus altijd goed vinden op het veld en andersom, en hij heeft natuurlijk ook een bijnaam voor hem: Sonny.

Als populaire voetballer ben je het bijna aan je stand verplicht om je ook in te zetten voor het goede doel. Harry Kane maakt zich onder andere sterk voor mentale gezondheid en hij is ook betrokken bij When You Wish UK, een organisatie die wensen van zieke kinderen laat uitkomen.

Helaas komt het dan ook voor dat je triest nieuws ontvangt als ambassadeur van zo’n prachtige stichting. Kane laat op social media zien dat hij ook een langere tijd na zo’n moment betrokken is bij de families.

Maar laten we positief eindigen. We kijken er zelf ontzettend naar uit om Harry Kane in actie te zien op het WK in Qatar. Tot die tijd kun je Harry Kane op social media vooral volgen voor prachtige plaatjes van hemzelf, zijn gezin, zijn carrière bij Tottenham Hotspur en Engeland en nog veel meer.