Wed Meesters | Wedtips van de Week

Wedden op Feyenoord en Michael van Gerwen

Het zijn twee verschillende werelden, maar Feyenoord en Michael van Gerwen proberen donderdag de Nederlandse eer hoog te houden!

Premier League Darts: Michael van Gerwen in actie

Michael van Gerwen is na afgelopen donderdag de koppositie in de PDC Premier League Darts weer kwijt. Want na overtuigende zeges op Gerwyn Price (6-3) en James Wade (6-3) moest hij in de finale buigen tegen Jonny Clayton. Van Gerwen verloor de laatste leg doordat hij naar eigen zeggen uit zijn concentratie werd gehaald door caller Russ Bray. Die maande een luidruchtige fan meermaals tot stilte, maar precies wanneer Van Gerwen aan de oche stond.

Mighty Mike mag proberen donderdagavond in Aberdeen revanche te nemen. Een weerzien met Clayton is pas mogelijk in de finale. Want in de eerste ronde staat Van Gerwen weer tegenover James Wade. De Darts bookmakers geven de Brabander nog een mooie 1.45 op winst. Een mooie value bet is wellicht Van Gerwen als ‘king of the oche’: winst, hoogste checkout en meeste 180’s op odds van 3.15. Of kijk naar de precieze uitslag, zoals opnieuw 6-3 op 10.00.

Clayton zit goed, Gerwyn Price moet vechten

Jonny Clayton speelt zijn eerste ronde tegen Peter Wright. De Schotse wereldkampioen staat net als James Wade op 20 punten, achter Clayton (26) en Van Gerwen (25). Wright oftewel Snakebite heeft sinds zijn winst in week 1 nog slechts één keer in de finale gestaan in tien weken tijd. Clayton heeft nu net als Michael van Gerwen drie Premier League Darts avonden gewonnen en staat nu op 1.70 tegen 2.18 voor Wright.

Voor de wereldkampioen van 2021 wordt het nog moeilijk om de play-offs te halen. Want Gerwyn Price gooide op avond 3 nog wel twee negendarters en twee keer een gemiddelde van ruim 108, daarna kwam er niet veel meer, niet eens meer een finaleplaats. Met nog vijf avonden te gaan staat hij zesde, met een grote achterstand op de top vier. Hij begint donderdag tegen Joe Cullen met odds van 1.52 tegen 2.60

Programma PDC Premier League Darts donderdag 28 april

  • James Wade – Michael van Gerwen
  • Gerwyn Price – Joe Cullen
  • Michael Smith – Gary Anderson
  • Jonny Clayton – Peter Wright

Conference League: Feyenoord – Olympique Marseille

Weet je het nog? 8 mei 2002, twee dagen na de moord op Pim Fortuyn. Feyenoord speelde de finale van de UEFA Cup tegen Borussia Dortmund. Twee goals van Pierre van Hooijdonk en eentje van Jon-Dahl Tomasson zorgden voor een 3-2 zege. 20 jaar later kan Feyenoord zichzelf opvolgen als laatste Nederlandse winnaar van een Europees voetbaltoernooi. Daarvoor moet Feyenoord wel eerst afrekenen met Olympique Marseille, alvorens Leicester City of AS Roma de tegenstander in de finale wordt.

De ploeg van trainer Arne Slot kende een moeizame aanloop naar dit duel. Want zondag tegen FC Utrecht pakte Feyenoord pas in de 96e minuut de overwinning in de eigen Kuip. Luis Sinisterra was de grote man voor een matig spelend Feyenoord, dat Marcos Senesi geblesseerd zag uitvallen. Daarentegen was het voor Olympique Marseille, de nummer 2 van de Franse Ligue 1, ook niet makkelijk zondag. Op aangeven van de ervaren Dimitri Payet scoorde invaller Gerson na 83 minuten de enige goal van de wedstrijd.

De Nederlandse bookmakers geven toch Feyenoord de favorietenrol. De Rotterdammers krijgen odds van 2.25 om in eigen huis te winnen, tegen 3.00 voor Olympique Marseille.

Opvallend genoeg zijn de Fransen favoriet om de finale te halen met 1.73 (en 2.10 voor Feyenoord). De 1.58 op ‘beide teams scoren’ zou een slimme voetbal weddenschap kunnen zijn, aangezien dit geldt voor de laatste vier wedstrijden van Feyenoord. Voor een Rotterdamse goal tippen we Bryan Linssen op 2.60.