Wed Meesters | Wedtips van de Week

Wedden op EK 2022, The Open golf, WK atletiek en World Matchplay darts

De Oranje Leeuwinnen gaan verder op het EK 2022, we gaan golfen in Schotland, er is atletiek in Oregon en vindt Michael van Gerwen zijn vorm weer terug?

Geschatte leestijd: 4 minuten

EK 2022 vrouwen: Nederland – Portugal

Op het Europees kampioenschap zijn de Oranje vrouwen begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden. Een uitslag die wij bij Wed Meesters al zagen aankomen. Nu is het tijd voor de ploeg van Mark Parsons om te gaan knallen als titelverdediger. Woensdag om 20.00 uur is het Nederland – Portugal en zondag om 17.00 uur Zwitserland – Nederland.

Maar eerst dus Portugal. Gelukkig loopt er bij de Portugese vrouwen geen Cristiano Ronaldo rond. Bij de vrouwen is Portugal een stuk zwakker dan bij de mannen. Eigenlijk had het land zich niet geplaatst voor dit EK, maar mocht het toch komen vanwege uitsluiting van Rusland. Op de FIFA-ranking staat Portugal momenteel 29e, terwijl de Oranje Leeuwinnen de vierde plek bezetten.

Het Nederlands Elftal kende een domper tegen Zweden met het uitvallen van keeper Sari van Veenendaal (blessure) en later Jackie Groenen (corona). Maar ook zonder die twee moet Oranje gewoon sterker zijn dan Portugal.

De bookmakers in Nederland zetten dan ook odds van 1.33 op Oranje, wat wij graag volgen. We verwachten een gedreven Nederland, en kijken dan ook naar andere odds. Denk bijvoorbeeld aan 7.95 op een uitslag van 4-0, 5-0 of 6-0. Of winst voor Oranje met een handicap van -2 op 3.20.

The Open golf 2022

Komend weekend is het weer tijd voor de oudste Major in het golfen, The Open. Na zeven jaar is het toernooi weer terug op de legendarische baan St. Andrews in Schotland. De laatste twintig jaar zijn er slechts drie golfers geweest die The Open meer dan één keer gewonnen hebben: Tiger Woods, Padraig Harrington en Ernie Els. Zij behoren nu niet tot de favorieten, maar wie wel?

Bijna tegen beter weten in zetten de bookmakers Rory McIlroy als favoriet neer op odds van 11.00. De pas 33-jarige Noord-Ier won al vier Majors, maar zijn laatste dateert alweer van 2014. Toen won hij The Open én het PGA Championship. Vorige maand won hij nog wel een toernooi in Canada. Achter hem vinden we een lange lijst met kanshebbers:

  • Xander Schauffele – 15.00
  • Matt Fitzpatrick – 17.00
  • Jon Rahm – 17.00
  • Jordan Spieth – 17.00
  • Scottie Scheffler – 19.00
  • Shane Lowry – 21.00

Fitzpatrick won dit jaar het US Open, Scheffler de Masters. Maar ‘the man to beat’ is Xander Schauffele. De Amerikaan won vanaf eind april al drie toernooien op de PGA Tour. De laatste was ook de belangrijkste: het Genesis Scottish Open, het voorbereidende toernooi op deze Major.

Naast zijn odds op winst kun je bijvoorbeeld bij BetCity ook inzetten op een top-5 klassering met odds van 4.50. Onze dark horse voor The Open is Dustin Johnson op 34.00 voor de winst en 8.00 voor top vijf.

WK Atletiek 2022 Oregon

Vanaf vrijdag komen de beste atleten ter wereld rennen, springen en werpen op het WK atletiek 2022 in Eugene, Oregon, VS. Veel odds zijn al beschikbaar, waaronder het koningsnummer. Bij de 100 meter mannen zien we een mogelijke strijd tussen drie Amerikanen, een Canadees en een Italiaan.

De Italiaan is Lamont Jacobs, zoon van een Amerikaanse vader en Italiaanse moeder. Hij won goud op de Olympische Spelen op de 100 meter en 4×100 meter.

Met 4.50 is hij echter niet de favoriet. Dat is de Amerikaan Fred Kerley op 1.85, de nummer twee van Tokyo 2020. Trayvon Bromell (5.50), Christian Coleman (7.50) en Andre De Grasse (7.50) volgen, Wij gaan in elk geval voor Kerley, aangezien Jacobs vorige week nog niet helemaal fit was.

Bij de vrouwen 100 meter wordt het hoogstwaarschijnlijk een Jamaicaans onderonsje. Elaine Thompson houdt met 1.75 net de 35-jarige Shelley-Ann Fraser-Pryce (2.25) achter zich bij de bookmakers. Shericka Jackson is met 6.50 een outsider. Ook hier gaan we voor de favoriet, Thompson dus.

PDC World Matchplay met Michael van Gerwen

In Blackpool kunnen we vanaf zaterdag weer genieten van topniveau darts. De beste darters ter wereld komen bij elkaar voor de World Matchplay 2022, met drie Nederlanders. Let vanaf zaterdag op de odds bij live wedden op darts met sowieso een spannend duel voor Michael van Gerwen.

In de eerste ronde staat Mighty Mike niet tegenover de minste: Adrian Lewis. Sowieso zit Van Gerwen in een Engels deel van het schema, met mogelijk Joe Cullen en James Wade als tegenstanders in ronde 2 en 3.

Voorlopig kun je in elk geval al inzetten op de eindwinnaar, de opvolger van Peter Wright. De bookmakers hebben vertrouwen in Michael van Gerwen na zijn operatie. Hij leidt de dans van favorieten:

  • Michael van Gerwen – 6.50
  • Jonny Clayton – 8.00
  • Gerwyn Price – 8.00
  • Peter Wright – 9.00

Bij Wed Meesters gunnen wij Mighty Mike wel een derde titel na 2015 en 2016, en zetten dus in op de Brabander.