Uitslagen EK 2022, WK Atletiek, The Open golf en PDC World Matchplay

Hoe waren onze voorspellingen deze week? De Oranje Leeuwinnen speelden, het WK atletiek is bezig en er was golf en darten.

Hoe waren onze voorspellingen deze week? De Oranje Leeuwinnen speelden, het WK atletiek is bezig en er was golf en darten.

EK 2022: Oranje verslaat Portugal

Nou, het goede nieuws is dat de Oranje Leeuwinnen in de kwartfinale van het EK 2022 staan. Het had even wat voeten in de aarde, maar Nederland mag aantreden tegen Frankrijk. Na een 1-1 tegen Zweden zou Nederland wel even orde op zaken stellen tegen Portugal en Zwitserland. Bij Wed Meesters hadden we een simpele zege op Portugal verwacht, maar werd het een thriller.

Vivianne Miedema en Jackie Groenen ontbraken, Lieke Martens was niet op haar best. De Oranje Leeuwinnen kwamen via Damaris Egurrola en Stefanie van der Gragt op een 2-0 voorsprong. Maar de Portugese vrouwen maakten daar al snel weer 2-2 van.

Uiteindelijk was het Daniëlle van de Donk die met een prachtige treffer Oranje naar de zege schoot. Geen grote zege, maar wel de overwinning die we in elk geval ook voorspelden. Na de 4-1 zege op Zwitserland staat Nederland nu dus in de kwartfinale tegen Frankrijk.

WK Atletiek 2022: goud voor Fred Kerley

De Amerikaanse stad Eugene, Oregon is het toneel van het WK atletiek 2022. Sifan Hassan maakte naar eigen zeggen een domme fout op de 10.000 meter, waardoor ze vierde werd. En marathonloper Abdi Nageeye, die zilver won op de Olympische Spelen 2020, had last van de nieuwe schoenen van zijn sponsor Nike.

Maar wij hadden in elk geval ingezet op het koningsnummer van de atletiek: de 100 meter bij mannen en vrouwen. Bij de mannen hadden wij ons geld ingezet op Fred Kerley. En de Amerikaan betaalde dat vertrouwen uit. Hij won in een volledig Amerikaans podium. De Italiaanse olympisch kampioen Lamont Jacobs was al niet fit, zoals wij hadden gelezen. En hij meldde zich dan ook uiteindelijk af voor deze wedstrijd.

Bij de vrouwen zaten we er helaas naast. Elaine Thompson kon het niet bolwerken tegen haar landgenotes uit Jamaica. De favoriet werd op 0.14 derde achter de ervaren winnares Shelly-Ann Fraser-Pryce en Shericka Jackson.

The Open Golf

En weer was er een verrassende winnaar bij een golf Major dit jaar. Op de legendarische baan van St. Andrews was het de Australiër Cameron Smith die er met de winst vandoor ging. De pas 28-jarige Smith was in 2015 al vierde op de US Open en in 2020 tweede op de Masters. Dit jaar was hij wel in vorm, met de derde plek op de Masters. Maar ditmaal stond hij niet bij de favorieten voor de eindzege, waaruit wij wel een aantal namen hadden gepakt.

Wij, en vele anderen, hadden goede hoop op Xander Schauffele. Maar de Amerikaan eindigde met -10 op tien slagen van winnaar Smith. Onze dark horse Dustin Johnson (34.00) kwam erg dicht bij de top-vijf die we voor hem voorspelden op odds van 8.00. Met -13 kwam hij helaas één slag tekort en eindigde hij als gedeeld zesde. Maar goed, 465.900 dollar prijzengeld is vast een goede troost voor hem.

PDC World Matchplay 2022

Het toernooi is pas net begonnen, dus je hebt nog alle kans om te wedden op darten met de PDC World Matchplay 2022. De grootste verrassing in de eerste ronde is de uitschakeling van Jonny Clayton. De man van het succesjaar 2021 ging ten onder tegen de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez.

Ook Gary Anderson heeft al verloren, maar dat is niet gek gezien zijn slechte jaar. Peter Wright en Michael Smith zijn wel door, net als onze favoriet Michael van Gerwen. Hij versloeg in een redelijk spannend duel Adrian Lewis met 10-7. Daardoor lijkt Mighty Mike nog op weg naar een confrontatie met James Wade in de derde ronde. Vandaag is het de beurt aan Gerwyn Price tegen de Duitser Martin Schindler.