Wed Meesters | Wedtips van de Week

Wedden op sport: F1 met Max Verstappen, Premier League Darts met Michael van Gerwen

Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan het duel aan in de Formule 1, Michael van Gerwen in de Premier League en Champions League met Ajax!

Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan het duel aan in de Formule 1, Michael van Gerwen in de Premier League en Champions League met Ajax!

Formule 1: Max Verstappen versus Lewis Hamilton

Zo zit je nog in de roes van de eerste wereldtitel van Max Verstappen na de Grand Prix van Abu Dhabi, zo begint het nieuwe seizoen Formule 1 alweer met de Grand Prix Bahrein. Toen Max Verstappen wereldkampioen werd, was het de vraag of Lewis Hamilton zou terugkeren voor dit seizoen. Maar de Brit en zijn Mercedes team zijn klaar voor de confrontatie met Verstappen en Red Bull.

Tijdens de recente testdagen leek Red Bull in elk geval beter voorbereid dan Mercedes op de vele veranderingen in het reglement van de FIA. Lewis Hamilton vindt zijn team in elk geval nog geen favoriet. “Het is duidelijk dat we volgende week een veel beter beeld van ons tempo krijgen, maar ik denk dat andere mensen misschien zullen verrassen. Mensen blijven praten dat we onszelf naar beneden halen, maar het is anders dit jaar.”

Red Bull en Max Verstappen favoriet Formule 1

Max Verstappen gelooft er in elk geval niks van. “Zo is het altijd al geweest. Als iemand goed voor de dag komt of een team waarvan iedereen denkt dat ze goed voor de dag zullen komen, dan is het ‘oh nee, maar wij zijn niet de favoriet. Als het een week later wel goed gaat, dan is het: ‘oh nee, maar we hebben het zo goed omgedraaid in een week. Echt niet normaal, ongelooflijk werk. Dank aan alle mensen in de fabriek”, lachte hij.

De Nederlander krijgt voor de Formule 1 Grand Prix Bahrein in elk geval de lichte favorietenrol van de bookmakers. De odds voor Max Verstappen zijn 3.00 en voor Lewis Hamilton 3.45. Charles Leclerc (6.00) en Carlos Sainz Jr (8.95) zijn outsiders voor de eerste Grand Prix.

Wat betreft de odds op de wereldtitel Formule 1 moet Verstappen zijn Britse rivaal nog voor zich dulden: 2.40 voor Hamilton, 2.85 voor Verstappen.

Michael van Gerwen op Premier League Darts

De Premier League Darts, de competitie met de beste acht darters van de PDC, gaat donderdag verder in Nottingham. Michael van Gerwen zette vorige week zijn hoge gemiddeldes en goede vorm om in drie klinkende zeges en tweede weekzege op rij. Achtereenvolgens versloeg hij James Wade, Joe Cullen en Michael Smith. Zijn gemiddelde van 103.89 in de finale tegen Smith was fenomenaal. Bovendien won hij afgelopen weekend het German Darts Championship. In de finale tegen Rob Cross gooide hij 104 gemiddeld en een check-outpercentage van 50 procent.

In de Motorpoint Arena van Nottingham heeft Mighty Mike een moeilijk schema. In de eerste ronde treft hij de ijzersterke Gerwyn Price en in een mogelijke tweede ronde Michael Smith of James Wade. Alhoewel die drie spelers nog niet geweldig bezig zijn in de Premier League want Price staat vierde, Wade vijfde en Smith zevende. Bij het wedden op darten verwachten de bookmakers een spannende strijd tussen Michael van Gerwen en Gerwyn Price.

Odds Premier League Darts

  • Michael Smith 1.54 – James Wade 2.51
  • Michael van Gerwen 1.89 – Gerwyn Price 1.92
  • Gary Anderson 2.63 – Jonny Clayton 1.49
  • Joe Cullen 2.50 – Peter Wright 1.54

Wedden op Champions League met Ajax

Deze week is er ook weer spannend voetbal in de Champions League met vier wedstrijden. En vooral op dinsdag kan het nagelbijten worden, want dan speelt Ajax de return van de achtste finale tegen Benfica. Vrijdag kwam de ploeg van Erik ten Hag met de schrik vrij tegen Cambuur Leeuwarden door een late winnende goal van Ryan Gravenberch. Nu treffen ze niet een middenmoter uit de Eredivisie maar de nummer drie van Portugal.

Benfica draait geen geweldig seizoen en de bookmakers verwachten zelfs dat de Portugezen weinig kans maken in de Johan Cruyff Arena. De odds voor de wedstrijd zijn enorm in het voordeel van de koploper van de Eredivisie: 1.41 op Ajax en 6.35 op Benfica. Als je toch een spannende wedstrijd verwacht, kun je ook kijken naar een markt als ‘Ajax kwalificeert zich in de verlenging op maar liefst 8.75.

Naast de wedstrijd Ajax – Benfica staan er nog drie wedstrijden achtste finale Champions League op het programma. Zo is er dinsdag de spannende confrontatie tussen Manchester United en Atlético Madrid. In Spanje werd het drie weken geleden 1-1, dus Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten hebben nog alle kans. Zij zijn met odds van 2.19 zelfs favoriet, terwijl Atlético Madrid op 3.50 staat.

Woensdag is het dan nog tijd voor Juventus (1.91) – Villarreal (4.15) en Lille (4.10) – Chelsea (1.89). En check natuurlijk ook vooral de odds op de vier Nederlandse clubs in de Europa Conference League: PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse. De eerste drie clubs zijn in elk geval favoriet!