Wed Meesters | Wedtips van de Week

Boxing Day – kerstvoetbal in de Premier League

Met Kerst ligt het voetbal stil, behalve in Engeland. Kerstvoetbal in de Premier League!

Traditiegetrouw ligt komend weekend het voetbal op veel plekken stil vanwege Kerstmis. Maar niet in Engeland, want daar is het op 26 december tijd voor Boxing Day! De dag na Kerst mogen de voetballers aan de bak, kerstvoetbal in de Premiere League.

Hopelijk zijn de voetballers uit de Premier League niet te gulzig geweest tijdens het kerstdiner, want zondag moeten ze alweer presteren op het veld, als corona het tenminste toelaat.

Liverpool – Leeds United

Al om 13.30 uur mogen de eerste voetballers aftrappen voor hun Boxing Day wedstrijd (kerstvoetbal in de Premier League.) Waaronder het Liverpool van Virgil van Dijk. Het is echter de vraag of ‘Big Virg’ mee kan spelen vanwege zijn recente corona-besmetting. De kans zit erin dat trainer Jürgen Klopp hem sowieso rust geeft, omdat Liverpool het aan zichzelf verplicht is om tegenstander Leeds United simpel opzij te zetten.

Liverpool verkeert namelijk in uitstekende vorm, want de 2-2 tegen Tottenham Hotspur afgelopen weekend kwam na acht overwinningen op rij in de Premier League en Champions League. Tegenstander Leeds United staat zestiende en maakte het Chelsea vorige week nog erg moeilijk (3-2 in blessuretijd voor Chelsea), maar daarna volgden een 7-0 nederlaag tegen Manchester City en een 4-1 nederlaag tegen Arsenal.

Manchester City – Leicester City

De trotse koploper van de Premier League is nog altijd Manchester City, met drie punten voorsprong op Liverpool en zes op Chelsea. De Citizens zijn ook lekker bezig in de competitie met acht opeenvolgende overwinningen. De tegenstander van zondag is Leicester City, de verrassende kampioen van 2015-2016, maar sindsdien niet meer in de top vier geëindigd.

Leicester is momenteel vlees noch vis in de Premier League, want ze staan op de negende plek met een schamele 22 punten. Ze vlogen ook nog eens uit de Europa League ten faveure van Spartak Moskou en Napoli. Twee hoogtepuntjes richting deze wedstrijd zijn de 4-0 overwinning op Newcastle United anderhalve week geleden en het feit dat het in september nog dapper weerstand bood tegen Man City, toen het bij 1-0 bleef voor de ploeg van Pep Guardiola.

Aston Villa – Chelsea

Waar Liverpool en Manchester City in een lekkere flow zitten, geldt dat zeker niet voor Chelsea en trainer Thomas Tuchel. In vier Premier League-wedstrijden deze maand wonnen ze slechts één keer. In november werd er ook al twee keer punten verspeelden met een gelijkspel. Het gat met Manchester City is dus opgelopen tot zes punten en Chelsea moet oppassen dat die club niet uit het zicht verdwijnt. Tegen nummer 10 Aston Villa moet het roer dus om. In september won Chelsea in elk geval overtuigend in eigen huis met 3-0 door onder meer twee goals van Romelu Lukaku.

Norwich City – Arsenal

Voetbal deze week: onder Chelsea komt juist een veel geplaagde stadgenoot uit Londen aankloppen in de vorm van Arsenal dat op zes punten volgt. De Gunners begonnen het seizoen belabberd met drie nederlagen op rij (vooruit, daar zaten Chelsea en Manchester City bij), maar de ploeg van trainer Mikel Arteta werkt zich langzaam naar boven met de laatste weken zelfs drie overwinningen op rij.

Het ‘geluk’ van Arsenal is dat de club geen Europees voetbal speelt en zich zo kan richten op de Premier League en mogelijk de FA Cup en League Cup (dinsdag tegen Sunderland). Op Tweede Kerstdag kan Arsenal mogelijk een stapje dichter naar Chelsea zetten als het op bezoek gaat bij hekkensluiter Norwich City. Die arme doelman Tim Krul vist gemiddeld twee keer per wedstrijd een bal uit het net, terwijl zijn club in 17 duels pas 8 keer scoorde! Dat wordt weer met knikkende knieën aan de aftrap verschijnen.