Wed Meesters | UEFA Coëfficiënt

Voetbal | FIFA Ranking

De allesbepalende FIFA Rankings. Gehaat en geliefd. Afhankelijk van waar ‘we’ staan natuurlijk. Maar hoe werken die FIFA Rankings nou precies? En niet onbelangrijk, welke impact heeft het op jouw wedstrategie? Wed Meesters neemt je mee de diepte in.

Geschatte leestijd: 1 minuut

Hoe kunnen de FIFA Rankings jou helpen bij het plaatsen van voetbal weddenschappen? Meer dan je misschien zou denken, want hoe teams op het veld stappen hangt soms nauw samen met deze complexe puntenlijst.

Wat zijn de FIFA RANKINGS?

Gevolgen stand FIFA Rankings

Wedtips FIFA Rankings

Nederland FIFA Rankings

Veelgestelde Vragen

We hebben de meest gestelde vragen van spelers over de UEFA Coëfficiënt op een rij gezet.

 • Wat is de UEFA-coëfficiënt?

  In het Europese voetbal zijn de UEFA-coëfficiënten statistieken op basis van gewogen rekenkundige gemiddelden die worden gebruikt voor de rangschikking en de rangschikking van ploegen in club- en internationale competities.

 • Hoe werken de UEFA-clubcoëfficiënten?

  De UEFA-clubranglijst houdt rekening met de resultaten van elke club in de UEFA-clubcompetitie en wordt gebruikt om de plaats van een club in de loting voor de clubcompetitie (rangschikking over 5 jaar) en het inkomstenaandeel van een club (rangschikking over 10 jaar) te bepalen. De coëfficiënten worden direct na elke voltooide wedstrijdronde bijgewerkt.

 • Hoe worden de clubcoëfficiënten berekend?

  De coëfficiënt wordt berekend door een gemiddelde score te berekenen: het aantal behaalde punten wordt gedeeld door het totale aantal clubs dat een vereniging vertegenwoordigt in de clubcompetities van dat seizoen. Het resulterende cijfer wordt vervolgens opgeteld bij de resultaten van de vier voorgaande seizoenen om de coëfficiënt te berekenen.

 • Wie is het beste team van de wereld?

  Hoe 640 internationale clubteams zich tot elkaar verhouden volgens de Soccer Power Index, bijgewerkt na elke wedstrijd.

 • Wat is de sterkste voetbalcompetitie ter wereld?

  New FAQ : Answer